Keď je tanec radosťou: DANCE POWER - Majstrovstvá Slovenska 2018

Keď je tanec radosťou: DANCE POWER - Majstrovstvá Slovenska 2018

Dve sestry a jedna kamarátka. Nie, tieto dámy nevytvorili ženský klub. Úspešné tanečnice Mgr. Marína Opltová, Lucia Farkašovská a Ing. Georgína Martinovičová sa pred 25 rokmi rozhodli kráčať v ústrety svojmu snu. Ruka v ruke kráčajú, respektíve tancujú životom ako trénerky, choreografky, ženy, ktoré robia to, čo ich baví a v neposlednom rade ako majiteľky úspešného tanečného štúdia ASSOS Nelux Bratislava.

Slovo úspešného zdôrazňujeme hneď niekoľkokrát, pretože počas jeho dvadsaťpäť ročného pôsobenia stihli vychovať stovky úspešných tanečníkov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú slovenských a medzinárodných tanečných súťaží, získavajú množstvo medailí, zúčastňujú sa rôznych festivalov a vystúpení a hrdo reprezentujú Slovensko po celom svete. Sú zároveň držiteľmi mnohých titulov: 

  • MAJSTER SVETA A VICEMAJSTER SVETA
  • MAJSTER EURÓPY A VICEMAJSTER EURÓPY
  • VÍŤAZ SVETOVÝCH POHÁROV
  • MAJSTER SLOVENSKA

A prečo sme sa rozhodli priblížiť vám práve toto tanečné štúdio?

tanečné štúdio

Zdroj: Shutterstock®

Tanečné štúdio ASSOS Nelux Bratislava je občianskym združením, zameraným na pohybovú výchovu a rozvoj schopností tanečníkov, v disciplínach Disco Dance, Disco Show, Street Dance Show, Hip hop a Break Dance. Na slovenskej tanečnej scéne pôsobí od roku 1992. Štúdio je členom Slovenského zväzu tanečného športu a medzinárodnej tanečnej organizácie (IDO).

Hlavným cieľom  je ponúknuť deťom a mládeži zmysluplné trávenie voľného času v priateľskom prostredí a podporovať rozvoj pohybovej kultúry. Od roku 2015 im dokonca pribudla aj tanečná súťažná zložka pre mamičky a ľudí, ktorí majú chuť hýbať sa, objavovať silu kolektívu a zúčastňovať sa národných a medzinárodných súťaží. No neznie to výborne?

Priznajte sa, koľko pohybu denne spravíte vy alebo vaše ratolesti? V dobe techniky a sociálnych sietí sa hýbeme čoraz menej a práve Tanečné štúdio ASSOS Nelux Bratislava sa snaží tento zhoršujúci sa trend zmeniť. A robia to perfektne! Nás veľmi oslovil fakt, že tanečné štúdio navštevujú už aj dcérky dievčat, ktoré dlhé roky navštevujú ASSOS Nelux Bratislava. A práve to svedčí o ich zanietenosti a chuti odovzdávať tanečné posolstvo a radosť.

hip hop tanec

Zdroj: Shutterstock®

Za úspechom klubu stoja aj mladí tréneri, s ktorými posledných 10 rokov spolupracujú. Zásluhu majú najmä dve hlavné trénerky Mgr. Dominika Kocourkova (DISCO) a Mgr. Andrea Pellerová (Hip Hop, Street), pretože práve množstvo úspechov dosiahli aj vďaka ich skvelej trénerskej a choreografickej práci! Rovnako ako aj vďaka práci ďalších trénerov: Bc. Monika Záškvarová, Laura Blašková, Erika Zálesňaková, Zuzana Maruščáková, Martina Rošová a Michal Lustoň.

Vďaka podpore rodičov, partnerov, okolia a v neposlednom rade aj samotných rodičov sa môžu naplno venovať všetkým tanečníkom, ktorí im na oplátku prinášajú radosť v podobe reprezentovania či úspešného pôsobenia, napríklad aj na divadelných doskách.

Ťažiskom ich práce je rozvoj tanečných schopností detí a mládeže, podpora pohybovej kultúry a organizácia tanečných súťaží na Slovensku. Vynikajúce výsledky, ako aj veľký záujem rodičov a detí o pôsobenie v klube, sú najlepším dôkazom toho, že práca, ktorú robia s deťmi a pre deti má zmysel. Okrem tanečných akcií pre deti organizujú sústredenia, pobytové, ale aj denné tábory, krúžok šikovných rúk, tanečné workshopy a mnoho ďalších sprievodných akcií.

tanečné štúdio ASSOS Nelux Bratislava

Zdroj: Shutterstock®

DANCE POWER - MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA 2018

Vrcholné TANEČNÉ PODUJATIE v disciplínach Street Dance Show, Disco Dance, Disco Show a Disco Freestyle sa uskutoční 25. až 27. mája 2018 v HANT Aréne Bratislava. Súťaž organizuje Tanečné štúdio ASSOS Nelux Bratislava. Bude sa udeľovať 40 TITULOV MAJSTER SLOVENSKA a nominovať budú NAJLEPŠÍCH SLOVENSKÝCH TANEČNÍKOV NA MAJSTROVSTVÁ EURÓPY A SVETA!!! Celoročná príprava slovenských klubov na NAJDÔLEŽITEJŠIU SÚŤAŽ dáva oprávnené predpoklady na vynikajúce výkony. Tanečným odborníkom, trénerom, choreografom a predovšetkým však divákom sľubujeme nevšedný zážitok.


Súťaž bude prebiehať v sólových, duo, skupinových (6 až 7 tanečníkov) a formačných disciplínach (20 až 24 tanečníkov). Predstavia sa výkonnostné kategórie „A“ + „B“ vo všetkých vekových kategóriách: 

  • mini kids deti od 5 do 7 rokov
  • detská veková kategória od 8 do 11 rokov 
  • juniorská od 12 do 15 rokov 
  • hlavná veková kategória od 16 rokov vyyšie
  • hlavná veková kategória 2 - dospelí nad 31 rokov 

Súťaž bude hodnotená 7-člennou medzinárodnou  a slovenskou odbornou porotou. Predpokladaná účasť na súťaži je cca 1200 až 1500 tanečníkov z celého Slovenska. Na podujatí sa počas troch dní vystrieda cca 2000 až 3000 divákov z celého Slovenska, najmä však z Bratislavy. Tešíme sa na vás!

Viac sa dozviete na: www.assosnelux.sk

Prípadne na Facebooku a Instagrame tanečného štúdia ASSOS Nelux Bratislava.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Helena Zobková Šimurdová 11.05.18 16:03

HZŠ
karma
102.00

Je to krásna a záslužná činnosť. Len škoda, že takých štúdií nie je na Slovensku viac.

  • 3
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní