Čas len pre vás: Doprajte si relax aj v pohodlí domova

Čas len pre vás: Doprajte si relax aj v pohodlí domova

Zima a nevľúdne počasie priamo nabáda na to zaliezť domov a odpočívať. Čo tak spojiť príjemné s užitočným a dopriať trochu starostlivosti a rozmaznávania celému telu i pokožke? Urobte si čas len pre seba, i keby to mala byť len chvíľka večer. Ideálny je ale víkend, ktorý dáva priestor na dostatočný odpočinok a relaxáciu.

Objavte zázrak arómaterapie

Azda žiadny zmysel totiž nepôsobí na naše pocity tak, ako pôsobí čuch. Vône nám dokážu dodať energiu, vzbudiť túžbu alebo nás upokojiť a príjemne naladiť na spánok. Dožičte si ich nielen prostredníctvom vonných sviečok, ale na pomoc si vezmite i éterické oleje. Nakvapkajte ich do aróma lampy, pridajte ich do kúpeľa alebo ich využite pri uvoľňujúcej masáži. Vôňu na seba môžete nechať pôsobiť i prostredníctvom ošetrujúcej kozmetiky. Dôležité je ale vybrať si tú správnu. Pre relaxáciu a uvoľnenie od stresu si vyberte napríklad nezameniteľnú, upokojujúcu vôňu levandule.

  • TIP: Telové mlieko Levander, 400 ml, 6,79 Eur

Telové mlieko Lavender vás zahalí do upokojujúcej levanduľovej vône za pár sekúnd a prenesie vás do ďalekého Provensálska. Okrem toho, že vašu pokožku prevonia, ju bude tiež intenzívne hydratovať a vyživovať. Je totiž obohatené o Intensive Moisture Serum, ktoré pokožke poskytuje 48-hodinovú hydratáciu. Mlieko sa ľahko nanáša a vďaka ľahkej textúre sa i rýchlo vstrebáva.

Pozri aj: CELLULAR Professional séra: Omladzujúci reštart pre vašu pleť už od prvej kvapky

telové mlieko

Zdroj: Shutterstock® / Nivea

Rozmaznajte sa masážou

Na každodenný stres a napätie naše telo odpovedá najrôznejšími zdravotnými problémami. Ide najčastejšie o bolesti hlavy, stuhnutie krčnej chrbtice či nespavosť. Ideálnou kompenzáciou môže byť masáž. Nie je nad šikovné ruky odborníka, ale rovnako prospešná môže byť i masáž, ktorú si doprajete sami. Výhodou je, že vy sama poznáte svoje telo najlepšie, a preto sa môžete zamerať na citlivé miesta. Na pomoc si môžete vziať rôzne pomôcky, napríklad jemnú kefku alebo lufu, ktoré súčasne prekrvia pokožku a podporia prúdenie lymfy, čo pomôže odplaviť z tela odpadové látky a toxíny.

Užite si kúpeľ

Nie je nad to napustiť si plnú vaňu teplej vody, do ktorej pridáte zvláčňujúcu kúpeľovú soľ alebo penu. Vo vašom domácom spa by nemali chýbať ani sviečky, ktoré dokreslia hrejivú atmosféru. Variantom relaxácie vo vani sú potom dlhé minúty strávené v sprche, ktorá stres tiež spoľahlivo odplaví. Vezmite si sprchovací gél s vegánskym zložením, ktorý prevonia vašu kúpeľňu exotickou intenzívnou vôňou.

  • TIP: Sprchovací gél Fresh Blends s Acai, banánom a kokosovým mliekom, 300 ml, 4,99 Eur

Odporúčame: VIDEO: TOP produkty značky Nivea podľa KAMzaKRASOU.sk

relaxačný kúpeľ

Zdroj: Nivea / Shutterstock®

Vyspite sa do ružova

Kvalitný a dostatočný spánok, ktorý predpokladá aspoň 7 hodín v perinách, je základom psychického i duševného zdravia. A podpisuje sa zásadne i na vašom vzhľade. Aby ste sa dobre vyspali, chráňte sa pred modrým svetlom, ktoré vyžarujú nielen televízie a počítače, ale i displeje telefónov. Vyvarujte sa konzumácie tučných a sladkých jedál a nemiery alkoholu a ak máte ťažkosti so zaspávaním, stavte na bylinkové čaje. Skvele funguje medovka či ľubovník.

Zakryte stopy únavy

V rámci rozmaznávania samej seba sa zamerajte i na tvár a dožičte pleti regeneračnú pleťovú masku, ktorá ju napumpuje výživnými látkami. Vyskúšať môžete hoci obľúbené textilné masky, ktoré sa priložia na tvár a nechajú približne 15-20 minút pôsobiť.

Naše tipy: Vyskúšajte textilnú masku s olejom z okvetných lístkov ruže, ktorý je bohatý na vitamíny A a C. Ide o silné antioxidanty, ktoré podporujú regeneráciu buniek pleti a produkciu kolagénu. Zároveň chráni pleťové bunky pred pôsobením voľných radikálov. Ružový olej celkovo redukuje stopy starnutia, pleť rozjasňuje, upokojuje a zanecháva ju hodvábne jemnú.

  • 10minútová hydratačná textilná maska, 1ks, 2,69 Eur

Intenzívne a dlhodobo hydratuje pleť, a to vďaka kyseline hyalurónovej a organickej ružovej vode.

Neprehliadni: Blahodarné KONOPE ako trend v kozmetickej starostlivosti


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní