Jarischova voda - (ne)obyčajný zázrak pre vašu pleť

Jarischova voda - (ne)obyčajný zázrak pre vašu pleť
  • 09.08.2022
  • Lenka Biba Slovak

Podľa toho, akého typu pleti sme majiteľmi, si vyberáme konkrétne vhodné produkty pre správnu starostlivosť. V každom prípade však platí, že denný a večerný rituál čistenia pleti je základom pre krásnu a zdravú pokožku na tvári.

Myslíte, že existuje jeden univerzálny produkt na dokonalé čistenie pleti? My vás presvedčíme, že áno! Preto ak máte suchú, citlivú, mastnú či zmiešanú pleť, nechajte sa inšpirovať informáciami od nás.

K dispozícii je pre každého z nás produkt z lekárne – JARISCHOVA VODA, nazývaná aj JARISCHOV ROZTOK. Je cenovo mimoriadne dostupný a predovšetkým pre majiteľov mastnej a problematickej pleti so sklonom k akné sa môže stať skvelým pomocníkom.

Čo je Jarischova voda?

Jarischova voda je pomenovaná po dermatológovi – Adolfovi Jarischovi. Ide o bezfarebnú tekutinu, ktorá má veľmi príjemnú vôňu. Jarischova voda je zmes destilovanej vody, borovej vody a glycerínu.

Je ideálna na hydratáciu pokožky, pričom jej pH je mierne kyslé. Práve glycerín, ako jedna zo zložiek Jarischovej vody, má schopnosť na seba viazať vodu, a to je dôvod, prečo je pleť po použití Jarischovej vody veľmi vláčna, svieža a hydratovaná. Jarischovu vodu možno nájsť v lekárni, kde vám ju pripravia na počkanie, a to aj bez predpisu.

Odporúčame: Chcete si predĺžiť život? Vsaďte na optimizmus!

Ako Jarischovu vodu aplikovať na pleť?

Jarischovu vodu je najvhodnejšie aplikovať na pleť rovnako, ako inú bežnú pleťovú či micelárnu vodu, teda po odličovaní či vyčistení pleti. Pleť tak ostáva hydratovaná, vláčna a v prípade, ak trpíte akné, tak Jarischova voda tento problém zároveň aj lieči.

Najmä v letnom období po návrate z dovolenky poznáme ten pocit, keď pleť dostane poriadne zabrať. Vtedy je mimoriadne vhodné Jarischovu vodu aplikovať pomocou vatových tampónov a použiť ich ako obklad na tvár. Pleť sa čoskoro zotaví a zostane krásne hydratovaná.

Pripomíname však, že Jarischova voda je určená iba na vonkajšie použitie!

Použitie Jarischovej vody

Jarischovu vodu sa odporúča používať najmä v nasledujúcich prípadoch:

  • na ošetrenie detskej pokožky po odporučení lekárom,
  • na oplach miest s atopickým ekzémom,
  • po čistení pleti náchylnej na akné alebo vyrážky,
  • ošetrenie pleti či kože, kde sa vyskytujú opary alebo jazvy,
  • ako prípravok po odlíčení či vyčistení pleti, a to pre každý typ pleti.

Neprehliadnite: „Dry brushing“ alebo „suchá masáž“ pre krajšiu pokožku celého tela

Účinky Jarischovej vody

Aj napriek tomu, že Jarischova voda vyzerá ako obyčajná voda, nie je to tak! Pretože má:

  • antibakteriálne účinky,
  • antiseptické účinky,
  • fungicídne účinky,
  • upokojujúce účinky,
  • keratoplastické účinky.

Jarischovu vodu sa neodporúča aplikovať na rozsiahlu plochu popálenej, macerovanej alebo obnaženej kože, na sliznicu a do očí.

Vo forme obkladu sa Jarischova voda aplikuje 1 – 3x denne na kožu s preventívnym, alebo terapeutickým účelom na postihnuté miesto. Obklad sa prikladá na 10 až 15 minút.

Jarischova voda sa má uchovávať pri teplote do 25 °C a po otvorení balenia by sa mala spotrebovať do dvoch mesiacov. Vodu je možné používať aj v období tehotenstva či dojčenia.

Odporúčame aj: Cameron Diaz priznáva, že ignoruje základné pravidlá hygieny. Prečo?!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní