Teaology TEA GLOW: Exfoliačné tonikum s infúziou zeleného čaju

Teaology TEA GLOW: Exfoliačné tonikum s infúziou zeleného čaju

Zahaľte svoju pleť do jasu. Tea Glow je exfoliačné tonikum bez alkoholu, ktoré spája čistiacu a antioxidačnú silu zeleného čaju s peelingovou a rozjasňujúcou kyselinou salicylovou.

JAS PRE VAŠU PLEŤ

  • Čistí póry a bráni vzniku problémových miest (vyrážok, akné, rozšírených pórov).
  • Rozjasňuje pleť tým, že odstraňuje odumreté bunky.
  • Chráni pleť pred znečistením a oxidačným stresom.
  • Reguluje maz a chráni hydrolipidovú vrstvu.  Zmierňuje nejednotný tón a vyrážky.

Kyselina salicylová sa v toniku objavuje vo forme znášanlivej s pleťou. Odstraňuje odumreté bunky, ktoré sú príčinou šedého vzhľadu pleti bez vitality, uvoľňuje póry od kožného mazu, bráni usadzovaniu nečistôt. Zloženie je obohatené aj o upokojujúci komplex zložený zo šťavy z aloe vera, glycerínu a niacínamidu pre redukciu začervenania a rovnovážne pH pleti. Kyselina hyalurónová pleť hydratuje a tonizuje.

Pri každodennej aplikácii tonikum v okamihu rozjasňuje pleť, sťahuje póry, prispieva k sviežej, hladkej a jednotnej pleti.

Pozri aj: BOOM BOOMBASTIC MASCARA – pre super dlhé, husté a vejárové riasy

čistiace pleťové tonikum

Zdroj: FAnn

ČO SPÔSOBUJE PROBLÉMOVÉ MIESTA PLETI? (vyrážky, akné, rozšírené póry)

Pleť je pokrytá pórmi (alebo folikulmi), cez ktoré prechádza kožný maz, tuková látka, ktorá je súčasťou hydrolipidovej vrstvy pleti a ktorá chráni epidermu pred dehydratáciou.

Suchá pleť zvyčajne produkuje málo mazu, zmiešaná pleť ho produkuje viac lokálne, kým mastná pleť ho produkuje príliš veľa. Ak kožný maz obsahuje príliš veľa mastných kyselín, stimuluje tvorbu voľných radikálov, ktoré dráždia povrch pleti, vytvárajú odumreté bunky a upchávajú folikuly.

Vo folikuloch tak vzniká akné, alebo v horších prípadoch zapálené vyrážky.

Exfoliačné tonikum

Zdroj: FAnn

AKTÍVNE ZLOŽKY

  • Infúzia zeleného čaju: Zelený čaj je nefermentovaným druhom čaju bohatým na vitamín C a najefektívnejšie antioxidačné katechíny, ktoré sú ešte účinnejšie proti voľným radikálom ako vitamín E. Infúzia zeleného čaju nahrádza v zložení prípravku vodu, vďaka čomu tonikum obsahuje 100% aktívnych zložiek.
  • Kyselina salicylová v mikrokapsulách: Kyselina salicylová je betahydroxy kyselina, ktorá má široké využitie v dermatológii pre jej účinnosť proti akné a mikróbom. Jej využitie v kozmetike je náročnejšie, pretože nie je rozpustná vo vode a v niektorých prípadoch môže vyvolať podráždenie pleti. Najpokrokovejší kozmetický výskum vyvinul špeciálnu molekulu kyseliny salicylovej, ktorá je rozpustná vo vode, pričom je uzavretá v ochrannej  kapsule, vďaka čomu je aktívna a nepredstavuje pre pleť riziko podráždenia.
  • Niacínamid: Známy aj ako vitamín B3, reguluje tvorbu mazu, zlepšuje produkciu kolagénu, zjednocuje pleť, minimalizuje póry a podporuje pružnosť pleti.
  • Šťava z aloe vera: Má protizápalový, upokojujúci a uvoľňujúci efekt. Hydratuje, osviežuje a hojí pleť.
  • Kyselina hyalurónová: Vďaka jej výnimočnej schopnosti absorbovať a udržať veľké množstvo vody zabezpečuje pleti optimálnu hydratáciu, udržuje ju sviežu a hladkú.
  • Hydratačný komplex: Perfektná kombinácia molekuly glukózy so zvlhčujúcimi vlastnosťami a xylitolu, ktorý dokáže udržať vlhkosť vnútri pleti. Tento komplex udržuje optimálny prísun hydratácie a obnovu štruktúry vnútri pleti.

APLIKÁCIA

Pritlačte vatový tampón k dávkovaču na uzávere, čím sa uvoľní tonikum. Vatovým tampónom vyčistite pleť:

  • používajte raz denne v prípade pleti, ktorej chýba vitalita;
  • dvakrát denne v prípade pleti náchylnej na usadzovanie nečistôt, vznik vyrážok, akné  a zväčšených pórov.

Exfoliačné tonikum s infúziou zeleného čaju a kyselinou salicylovou nájdete v predaji v sieti FAnn parfumérií.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní