6 beauty pravidiel, ktoré musíte porušiť!

6 beauty pravidiel, ktoré musíte porušiť!
  • 28.09.2016
  • Claire Clairmont

Pravidlá sú fajn. Pomáhajú dodržiavať zaužívaný poriadok a usmerňujú nás. Pravidlá v líčení sú ale špeciálna kategória. Pomôžu ženám, ktoré s líčením ešte len začínajú alebo ktoré sú trošku konzervatívnejšieho razenia.

Ak ale máte dostatok guráže, nezaškodí občas nejaké to pravidlo porušiť. Práve porušovaním zaužívaných pravidiel totiž vznikajú nové trendy v líčení, ktoré môžu hýbať svetom. Nájdete odvahu na porušenie aspoň jedného zaužívaného pravidla?

1. Nechty a pery musia byť rovnaké

Nemusia! To ani omylom. Tento trend je síce zaužívaný už desaťročia a je pravdou, že zladené nechty pôsobia elegantne, skúste nájsť ale trošku odvahy a vyberte si farby, ktoré spolu ladia. Alebo trebárs aj neladia – všetko závisí od vašej momentálnej nálady a príležitosti, na akú si nechty lakujete. Pozor! Pri kombinácii vzorov radšej opatrne.

Odporúčame tiež: Predĺžte výdrž vášho rúžu

zladenie rúžu a laku na nechty

Zdroj: Shutterstock®

2. Vždy používajte podkladovú bázu

Podkladová báza predĺži výdrž vášho mejkapu, ale na bežný osemhodinový deň v práci si pokojne vystačíte s dobrým hydratačným krémom, ktorý necháte aspoň 10 minút vstrebať do pokožky. Primer na báze silikónov pleť zbytočne zaťažuje a upcháva póry.

3. Nikdy nenechajte riasenku zaschnúť pred aplikáciou druhej vrstvy

Záleží na riasenke. Ak je konzistencia farby príliš tekutá, je lepšie nechať riasy po aplikácii prvej vrstvy trošičku preschnúť – riasy tak upravíte do požadovaného tvaru omnoho jednoduchšie a natočené aj vydržia.

Odporúčame tiež: Začínate sa líčiť? Tieto základy treba poznať!

dymové líčenie a výrazné pery

Zdroj: Shutterstock®

4. Dymové oči a nude pery

Dnes možno už trošku klišé a ak nude rúže na perách neznesiete, pokojne toto pravidlo porušte. So sýtosťou farieb na očiach aj perách to ale neprežeňte – ak máte oči nalíčené naozaj veľmi výrazne, rúž dajte buď v jemnejšej vrstve alebo uberte na intenzite odtieňa.

Odporúčame tiež: Ako vytvoriť súmerné linky na oboch očiach?

líčenie očí riasenkou

Zdroj: Shutterstock®

5. Nikdy nedávajte očnú linku alebo riasenku na spodnú časť oka

Ak sa ráno pred odchodom do práce nestíhate venovať spodnej časti vášho oka, je to v poriadku – minimalistickým líčením v zložení riasenka, jemná linka, pripadne očný tieň nič nepokazíte. Ak si ale nedokážete odpustiť líčenie aj spodnej časti očí, smelo do toho. Je pravda, že oči orámované čiernou linkou pôsobia menšie. Ak ale oči nepotrebujete zväčšiť a naopak, chcete ich skôr zvýrazniť, pokojne ceruzku a riasenku použite.

6. Líčidlá používajte len na to, na čo sú určené

Tak na toto zabudnite takmer okamžite a využite svoju kreativitu. Či už použijete očný tieň namiesto rozjasňovača, rozjasňovač namiesto očného tieňa, rúž ako lícenku alebo ceruzku na oči ako ceruzku na obočie, fantázii sa medze nekladú. Opatrne len v prípade očí – ak ich máte citlivejšie, môžu zareagovať podráždením.

Odporúčame tiež: Malé beauty hacky, ktoré prinesú veľké rozdiely


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Kelemenová 28.09.16 08:25

SK
karma
86.00

trefné...

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 20.11.16 11:22

MR
karma
109.00

dobré rady..

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 02.12.18 22:58

ZS
karma
100.00

veru suhlasim s napisanym :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní