Čo ste nevedeli o rúži na pery - 1. časť

Čo ste nevedeli o rúži na pery - 1. časť
  • 26.01.2017
  • Claire Clairmont

Rúže na pery – ktorá z nás by túto absolútne nevyhnutnú vec nemilovala? Milióny žien na celom svete začínali s líčením práve vďaka maminmu rúžu a táto časť dekoratívnej kozmetiky je základom kozmetickej výbavy každej jednej z nás.

Aj keď ste ale do rúžu na pery zamilované už niekoľko desaťročí, možno vás napriek tomu dokážu prekvapiť niektoré z týchto faktov.

1. Starí Rimania prezentovali rúžom svoj status

A je úplne jedno, či išlo o mužov alebo ženy – ak ste mali na perách červený, oranžový alebo dokonca čierny rúž, dali ste okolitému svetu najavo, že patríte medzi starovekú high society.

Naopak, v starom Grécku chodiť s červenými perami by sme neodporúčali - červený rúž bol totiž znakom ženy ľahkých mravov.

Odporúčame tiež: /Ne/zabudnuté skrášľujúce procedúry našich predkov

rúže na pery

Zdroj: Shutterstock®

2. Kráľovná Alžbeta má svoj odtieň rúžu

Jej kráľovská výsosť nikdy nebola len takou obyčajnou ženou. K svojej korunovácii v roku 1952 sa rozhodla, že nutne potrebuje ten SVOJ červený rúž, ktorý jej bude dokonale ladiť k tónu pleti a celému outfitu. A nový odtieň rúžu bol na svete – honosil sa hrdým názvom The Balmoral, podľa jedného zo starých sídel anglickej kráľovskej rodiny.

Odporúčame tiež: Rúžovanie - triky, ktoré by mala každá žena poznať

zaujímavosti o rúžoch

Zdroj: Shutterstock®

3. Rúž ako sprievodný jav krízy?

Dlhodobé štatistiky predajnosti ukazujú, že vždy počas ekonomickej krízy – počnúc tou v dvadsiatych rokoch minulého storočia – rapídne stúpa predajnosť rúžov na pery. Ťažko odhadnúť, čo býva skutočným dôvodom tohto javu. Možné ale je, že ide o snahu odpútať sa od ťažkej ekonomickej situácie a urobiť si aspoň malú radosť – novým rúžom na pery.

Odporúčame tiež: Dioptrické okuliare a líčenie nemusia byť nepriatelia

červené odtiene rúžov

Zdroj: Shutterstock®

4. Červená pre zvádzanie

Čo si budeme navrávať - červený rúž na perách je symbolom zvádzania a posledné výskumy tento fakt len potvrdzujú. Muži údajne venujú žene s červenými perami pohľad o 5,1 sekundy dlhší, než jej „kolegyni“ s nenalíčenými perami. Ružové odtiene sú vraj niekde medzi tým.

Odporúčame tiež: Rúže - ako si vybrať ten správny?

prvý rúž na pery

Zdroj: Shutterstock®

5. Na začiatku bol Guerlain

Práve tento módny dom bol prvý, čo začal vyrábať rúže pre bežné užívateľky. Bolo to v roku 1880 a v ich zložení sa nachádzal grapefruit, maslo a vosk. Do roku 1938 mala už viac než polovica žien aspoň jeden rúž vo svojej zbierke.

Odporúčame tiež: Zopár zlatých pravidiel odličovania


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 26.01.17 08:12

SK
karma
114.00

rúž na pery je súčasťou môjho života, vždy ho mám v kabelke...veľmi zaujímavý článok

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 26.01.17 14:07

karma
108.00

To som teda nevedela.Ja nosím rúž všade so sebou,momentálne je moj top odtien fuchsiovy.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní