Lícenky - ako vybrať tú pravú?

Lícenky - ako vybrať tú pravú?
  • 29.12.2016
  • Claire Clairmont

Hoci je stále veľa žien, pre ktoré je farba na líčka tabu a tak trochu „španielska dedina“, obľube sa lícenky tešia čoraz viac. Líčenie bez farby na vašich líčkach totiž pôsobí nedokončene a len jej použitím dosiahnete svieži, žiarivý a zdravo pôsobiaci look.

Vybrať tú správnu lícenku však nie je vôbec také jednoduché, ako by sa mohlo zdať. Ako si s výberom poradiť? Možno vám pomôžu rady v tomto článku, v každom prípade, najlepšia rada znie: skúšajte! Zrkadlo je vaším najlepším priateľom a ak nájdete farbičku, s ktorou budete vyzerať sviežo a prirodzene, trafili ste.

1. Bledule vs. južanky

Celkom logicky a bez dlhého premýšľania: Ak máte bledú pleť, určite si skúšajte bledšie odtiene farieb na líčka – tie tmavé by na vás nepôsobili prirodzene. Naopak, ak patríte k tmavším typom, siahnite pokojne po tých tmavších, svetlejšie by na vás pôsobili skôr ako rozjasňovač.

Odporúčame tiež: Vykontúrujte si novú tvár

výber farby na líčka

Zdroj: Shutterstock®

2. Vyberajte podľa typu pleti

Ako väčšina dekoratívnej kozmetiky, aj lícenky máme k dispozícii vo všetkých možných konzistenciách. Ak máte mastnú pleť, voľte púdrové produkty, ktoré budú mať vo vašom prípade dlhšiu výdrž. Naopak, ak je vaša pleť suchá, stavte sa krémové produkty, ktoré budú na vás pôsobiť prirodzene a môžu pleť aj trochu hydratovať.

3. Typológia podľa vlasov

Červenovlásky vyzerajú vo všeobecnosti skvele s ružovou alebo broskyňovou na líčkach, korálová by bola pre ne už príliš teplá. Ak ste bleduľa s tmavými vlasmi, odtiene ružovej vás doslova prežiaria. Ak hľadáte ale niečo univerzálne, čo pristane väčšine žien, stavte na stredne tmavú broskyňovo-ružovú.

Odporúčame tiež: Make-up tipy, ktoré musí každá žena poznať

líčenie tváre

Zdroj: Shutterstock®

4. Kam s lícenkou?

Vyberajte aj podľa príležitosti, na ktorú sa chcete nalíčiť. Ak idete večer von s kamarátkami, pokojne si doprajte v lícenke aj trblietky, na bežný deň ale voľte skôr tie menej nápadné, matné odtiene.

5. Tón pleti

Skúste si zaexperimentovať podľa toho, aký podtón pleti máte. Ak máte svetlú pleť so žltým podtónom, skúste ju „schladiť“ svetlou ružovou. Ak je podtón vašej svetlej pleti ružový, mimo nestúpite s ružovou farbou so zlatým odleskom alebo svetlou korálovou, ktoré vašu pleť prehrejú.

Ak máte tmavú pleť so žltým podtónom, skúšať môžete takmer všetko s výnimkou slivkovej a mauve farby, v ktorých by vaša pleť pôsobila trošku unavene a sivasto. Ak je však podtón vašej tmavej pleti ružový, vaše možnosti sú v podstate neobmedzené.

Odporúčame tiež: Zaujímavé spôsoby, ako použiť korektor pri líčení


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 29.12.16 08:53

SK
karma
114.00

dobré nápady

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 01.01.17 22:02

BT
karma
-1.00

dobre vedieť :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.01.17 14:35

MZ
karma
-1.00

Som bleduľka a veru musím si dať pozor na lícenky, aby som nebola ako Marfuša :)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 25.01.17 12:56

karma
74.00

super článok

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní