Morská hubka na tvár: Základ pre ekologické čistenie pleti?!

Morská hubka na tvár: Základ pre ekologické čistenie pleti?!

Každodenná pleťová starostlivosť zahŕňa okrem nanášania kvalitných pleťových produktov aj jej dôkladné odličovanie. Na trhu je dnes už množstvo produktov, ktoré ju spoľahlivo odlíčia. Je už len na vás, akú formu odlíčenia preferujete – krémové odličovače, tie na báze oleja a vody alebo populárne micelárne vody. Ak vám však osud planéty nie je ľahostajný a v oblasti krásy radšej uprednostníte ekologický variant, vyskúšajte skutočný dar prírody – morskú hubku. Dokáže pleť očistiť a odlíčiť rovnako dobre ako bežné odličovače z drogérií?

Zázrak z mora

Za život vystriedame nespočetné množstvo produktov. Tie sú často vyrábané z umelých prísad a chemikálií, ktoré nie sú našej pleti prirodzené. Nehovoriac o tonách plastových obalov, ktoré si kozmetika a iná drogéria vyžaduje. Nie všetko vyrábané je pre nás a pre našu pleť aj to dobré. Nie je preto na škodu siahnuť po tom, čo nám ponúka sama príroda. Ak hľadáte pre svoju pleť skutočnú lahôdku a niečo, čo vašu pleť dôkladne vyčistí a odlíči, vyskúšajte prírodnú hodvábnu morskú hubku.

Odporúčame: Účinky ryžového oleja: Prečo si ho zamiluje každá pleť?

morská hubka na tvár

Zdroj: Shutterstock®

Prečo je morská hubka taká výnimočná?

Morské hubky sú pre svoje kozmetické vlastnosti vyhľadávané. Hubky sa ručne lovia z mora z hĺbky približne 15 – 40 metrov. Najčastejšie a najvyhovujúcejšie lokality pre jej zber sú v oblasti Stredomoria, presnejšie v časti Egejského mora. A prečo je hubka taká výnimočná? Najmä pre jej jemnosť. Hubka po namočení do vody zjemnie natoľko, že nič jemnejšie ste na čistenie pleti doposiaľ ešte nevyskúšali. Je dokonca tak jemná, že je vhodná aj na starostlivosť o pokožku novorodencov. Každý kus je jedinečný, hypoalergénny a odolný voči plesniam a rôznym baktériám, čo ocení najmä mimoriadne citlivá pleť.

Morská hubka je must have produktom pri čistení a odličovaní pleti, očí a krku. Hubkou dokážete pleť účinne premasírovať, prekrviť a odstrániť odumreté bunky formou pílingu. Navyše, podporuje regeneráciu pokožky i hojenie drobných rán, a to vďaka obsiahnutým minerálom. Morská hubka je 100 % prírodným produktom a ide o bezodpadovú náhradu odličovacích tampónov, ktoré žena minie ročne stovky.

Zaujme vás: Najväčšie mýty o pleťovej starostlivosti: Zistite, ako vám škodia!

použitie morskej hubky

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa o hubku starať?

Hubku po použití stačí poriadne opláchnuť, premyť v teplej vode a nechať voľne uschnúť. Raz za čas ju možno dezinfikovať vyvarením v octovej vode. Treba však rátať s tým, že hubka môže zmeniť tvar a mierne sa scvrknúť. Pri dennom používaní vám hubka vydrží zhruba rok. Ani potom ju však nemusíte vyhodiť. Poslúžiť môže ešte napríklad vašim deťom, ktoré sa s ňou môžu kreatívne vyblázniť pri maľovaní, napríklad s vodovými farbami.

Pozrite aj: TOP prírodné ingrediencie na pleť: Pozor, nie každá je vhodná!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní