Ružový olej rozmaznáva pokožku i vlasy: Toto sú jeho jedinečné vlastnosti

Ružový olej rozmaznáva pokožku i vlasy: Toto sú jeho jedinečné vlastnosti

Ružou dokáže človek povedať čokoľvek, no zo všetkého najviac dokáže potešiť. Potešiť však dokáže aj ružový olej, ktorý patrí medzi cenené oleje využívané v kozmetike. Ružový olej bol objavený už v časoch starej Číny, kedy ho využívali pre jeho vôňu i liečivé účinky. Ružový olej buď miešali s inými olejmi a užívali ho vnútorne alebo sa ním natierali. Jednoducho ho využívali všetkými možnými spôsobmi. Podľa odborníkov samotný ružový olej obsahuje viac ako 300 zložiek a veľké množstvo z jeho mikroelementov ešte nebolo prebádaných.

Vedeli ste, že ruža vďaka svojmu pôvabu bola zasvätená bohyni Afrodite? Od tej doby je spájaná so ženstvom a jeho podstatou. No podstatné je, že ružový olej získavaný z tej najvzácnejšej ruže – damascénskej ruže, povzbudzuje psychiku, má afrodiziakálne účinky a blahodarne pôsobí aj na naše telo.

olej z ruží

Zdroj: Shutterstock®

Výroba ružového oleja

Ružový olej patrí k tým drahším olejom, ktoré sú na trhu dostupné a ktoré sa vo svete vyrábajú. Dôvodom je jeho samotná výroba, ktorá predstavuje komplikovaný spôsob viacnásobnej destilácie. Najkoncentrovanejší esenciálny ružový olej sa vyrába z niekoľkých litrov lupeňov ruží, pričom výsledným produktom je len jeden mililiter oleja. Cena tohto oleja, samozrejme, zahŕňa komplikovaný spôsob jeho výroby. Naproti tomu sa ružový olej vyrába aj ďalšou, jednoduchšou metódou, vďaka ktorej je stále bohatý na mnohé aktívne zložky, no je o niečo lacnejší.

Druhou metódou je macerácia ružových kvetov v za studena lisovanom rastlinnom oleji. V tomto prípade je potrebné siahnuť po kvalitnom oleji, ktorý taktiež finálnemu produktu pridáva na atraktivite a zlepšuje jeho účinky.

Účinky ružového oleja

Ružový olej sa nepoužíva len v kozmetickom priemysle, ale dokonca aj v medicíne i gastronómii.

  • V kozmetike – proti vráskam, na hydratáciu i regeneráciu pokožky.
  • V medicíne – na podporu trávenia, prečistenie pečene, pri problémoch s obličkami i proti prechladnutiu.
  • V gastronómii – pridáva sa do limonád i čajov, dochucujú sa ním plnky do zákuskov a pod.

Inšpiruj sa: Najnovší hit influencerov: Zelené farbivo chlorofyl konkuruje aj spiruline

Ružový olej na pleť i vlasy

Symbol lásky, ale aj večnej mladosti. Ružový olej je vhodný pre všetky typy pleti a predovšetkým pre tie z nás, ktoré si chcú dopriať chvíľku rozmaznávania pre seba. Ružový olej má antibakteriálne a dezinfekčné účinky, vďaka čomu je ideálny na ošetrenie problematickej pleti s akné. Zamilujú si ho aj dámy v zrelom veku, nakoľko sú tomuto oleju pripisované aj protivráskové účinky. Olej z ruží tiež spevňuje pokožku a dodáva jej hydratáciu.

Ružový olej má zopár účinkov aj na naše vlasy. Spevňuje vlasové korienky a posilňuje ich, čim zabraňuje ich nadmernému vypadávaniu. Rovnako aj vlasy hydratuje a dodáva im lesk, ktorý sa z nich mohol vytratiť vplyvom negatívnych vonkajších faktorov.

Výťažky z ruží a ružový olej môžete nájsť v prípravkoch od značky MELEM. Vyskúšajte Melem guľôčkový dezodorant s ružovým olejom a cíťte sa počas celého dňa príjemne. Pokožku svojho tela rozmaznávajte už vo vani, a to vďaka sprchovaciemu gélu a extra dávku omamnej ružovej vône si doprajte prostredníctvom telového mlieka. Po ruke sa oplatí mať aj Melem krém s extraktom z ruží so všestranným využitím. Viac ružových produktov nájdete v ponuke na pretelo.sk.

Prečo sa tiež oplatí vpustiť kozmetiku s obsahom výťažkov z ruží do svojej kúpeľne? Predovšetkým pre jej upokojujúcu vôňu, ktorá dodáva pocit sebavedomia a dokonca pomáha v boji proti depresii. Je to neuveriteľné, ale aromaterapia má nevídanú moc!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní