Skinimalizmus je budúcnosťou! Prichádza nový trend v starostlivosti o pleť

Skinimalizmus je budúcnosťou! Prichádza nový trend v starostlivosti o pleť

Skinimalizmus je úplným opakom viac-krokovej rutiny, na akú sme boli doposiaľ zvyknuté a na akú nedajú dopustiť napríklad Aziatky. Tento nový trend sa riadi heslom: „menej je viac“. V podstate ideme z akéhosi extrému do extrému. Kedysi sme si vystačili s jedným krémom na tvár. Postupne však výrobcovia začali prichádzať s rôznymi sérami, esenciami a tonikami, vďaka ktorým sa náš pobyt v kúpeľni pri rannej alebo večernej starostlivosti o pleť značne predĺžil.

V tomto roku si asi všetci povedali, že všetkého veľa škodí, a tak sa začína medzi nami šíriť nový trend, ktorým je skinimalizmus. Vsadíte aj vy tento rok, respektíve zvyšok roka na pleťový minimalizmus? Ak ste unavené z používania toľkých rôznych prípravkov, tak zjednodušte svoju bežnú každodennú rutinu.

čo je skinimalizmus

Zdroj: Shutterstock®

Čo je skinimalizmus?

Tento pojem môžeme pretaviť do starostlivosti o pleť, ale aj do každodenného líčenia. Pri líčení sa vsádza na prirodzenosť, a tak už nie je potrebné robiť si presné kontúry tváre, hrať sa s tieňovaním (aby sme potlačili naše nedostatky a upozornili na naše prednosti). Stačí len ľahký make-up, jemne tónované pery a maximálne tak riasenka.

Ako sme písali, tak minimalizmus sa vkradol aj do starostlivosti o pleť. Na to, aby ste získali dokonalú pleť už nemusíte používať desiatky rôznych produktov. Tento trend sa šíri v zmysle, že na to, aby kozmetické prípravky fungovali, nemusia byť drahé a nemusia sa používať vo veľkom množstve. Dôležité je, aby vybrané prípravky sa nanášali v správnom poradí a účinne sa dopĺňali.

Skinimalizmus navyše vychádza z teórie regenerácie pokožky – nakoľko sa sama dokáže obnovovať, nie je potrebné na ňu nanášať veľké množstvo prípravkov, ktoré by jej regeneráciu podporili. Pri malom úsilí by ste tak mali pocítiť maximálny prínos prípravkov. Skinimalizmus vychádza z troch základných krokov – čistenie, ošetrenie, ochrana.

Odborníci v rámci skinimalistickej starostlivosti o pleť odporúčajú siahať po multifunkčných produktoch, ktoré nám dokážu pomôcť s niekoľkými problémami naraz.

Čo je základom skinimalizmu?

Dámy pripravte sa na zmenu a na uvoľnenie kozmetickej poličky v kúpeľni. Základom starostlivosti sú 3 prípravky, ktoré nahradia všetky možné aj nemožné séra a pod.

V prvom rade nikdy nepodceňujte odličovanie a čistenie pleti. Na odlíčenie je najlepšie siahnuť po odličovacom mlieku, ktoré je následné vhodné doplniť ešte o čistiaci gél, ktorým pleť dočistíte. Gél však môžete nahradiť pleťovým tonikom, ktorý pleť osvieži a dodá potrebnú vlahu či látky. V poslednom kroku siahnite po ochrannom pleťovom kréme. Na denné použitie je najlepší krém s SPF faktorom, ktorý chráni pleť pred vplyvom UV žiarenia. Je vhodné, ak krém obsahuje ďalšie zložky, ktoré pleť rozžiaria a ošetria (napr. kyselina hyalurónová, vitamín C, vitamín E a pod.).

Zaujme ťa aj: Brusnice ako ich nepoznáš: Brusnicový olej je prírodným liftingom pre pleť

správna starostlivosť o pleť

Zdroj: Shutterstock®

Má skinimalizmus nejaké výhody?

Najzakladanejšou výhodou je, že nebudete pri starostlivosti o pleť tráviť desiatky minút denne. S menším počtom prípravkov sa tiež spája menšie nabúranie finančného rozpočtu. Nebudete tak musieť investovať stovky eur za prípravky, ktoré napokon ani nemusia fungovať a byť pre našu pleť prospešné.

Samozrejme, poďakuje sa vám aj pleť. Nebudete ju totižto zaťažovať množstvom rôznych prípravkov. Vyhnete sa tak prípadnému podráždeniu, ktoré by mohlo vzniknúť v dôsledku nesprávnej kombinácie pleťových produktov. V konečnom dôsledku sa môže aj zlepšiť vzhľad vašej pleti. 

Navyše tento typ starostlivosti o pleť je vhodný pre všetky typy pleti. Dokonca aj pre aknóznu, ktorá z takejto starostlivosti bude ťažiť najviac. Totižto mnohé prípravky upchávajú póry a tým prispievajú k zvýšenej tvorbe vyrážok na pleti. Ak niekto bojuje s problematickou pokožkou, vylúčením niektorých prípravkov zo starostlivosti o pleť môže prísť na koreň problému.

Odporúčame: Poznáš gua sha kameň? Zisti, prečo je to TOP pomôcka na masáž tváre!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Katarína Konečná 14.11.21 12:16

KK
karma
105.00

zistila som, že ja skinimalizmus už používam celé roky a funguje :) som spokojná:)

  • 2
Odpovedať

Marián Podmanický 14.11.21 13:06

MP
karma
111.00

Súhlasím s heslom: „menej je viac“. Viem, že veľa žien povie, že tomu nerozumiem, lebo som muž, ale práve preto sa vyjadrujem k tejto téme. Veď kto najlepšie posúdi krásu ženy ak nie muž? Mnohokrát krásna žena zničí svoju prirodzenú krásu rôznymi prípravkami, ktoré vôbec nepotrebuje.

  • 2
Odpovedať

Mária Maxianová 14.11.21 18:44

MM
karma
100.00

prečo zasa taký "honosný" názov na samozrejmosť

  • 3
Odpovedať

Ľubica Šťastná 15.11.21 05:50

ĽŠ
karma
100.00

Všetkého veľa škodí - výborný nový trend!

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 15.11.21 11:46

ZS
karma
100.00

Praktizujem veľa rokov. Menej je viac.

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 15.11.21 12:04

MC
karma
109.00

: „menej je viac“ to je aj moje heslo.

  • 1
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 15.11.21 19:46

karma
100.00

Aj ja sa tohto držím cele roky, nemám žiadne potiaže a nikdy som nemala problémy a pleťou . Zaujímavé. Myslím, ze dnes sa používa vela a rôznych prípravkov, co plet len zaťažuje

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní