TOP ingrediencie pre mladistvú pleť: Nachádzajú sa aj v tvojej kozmetike?

TOP ingrediencie pre mladistvú pleť: Nachádzajú sa aj v tvojej kozmetike?

Tak ako by sme sa mali zaujímať o to, čo jeme a aké je zloženie jednotlivých potravín, rovnako by to malo byť aj v prípade kozmetiky. Tú predsa každodenne používame na svoje telo a je viac než prínosné, ak vieme, čo vlastne obsahuje, ktoré účinné látky ukrýva a ako nám tie dokážu pomôcť. Vďaka tomu si môžeme následne oveľa ľahšie zvoliť tie správne produkty pleťovej, telovej či vlasovej kozmetiky. Veľmi dôležité je totižto konkrétne produkty nielen pravidelne používať, ale mali by byť v prvom rade správne zvolené s ohľadom na naše potreby. Napríklad do produktov na starostlivosť o pleť sa pridávajú rozličné unikátne ingrediencie s najrôznorodejšími účinkami. Môžu pôsobiť protizápalovo a regeneračne, hydratačne, môžu omladzovať a redukovať vrásky, sťahovať póry a podobne.

A aby mala kozmetika skutočne také účinky, aké sľubuje, musí pozostávať z tých správnych ingrediencií. V tomto prípade si môžeme byť isté, že pri pravidelnom používaní sa dostavia i viditeľné účinky. Veľmi známou látkou so všestrannými vlastnosťami je napríklad kyselina hyualurónová, ktorá je často zastúpená v rôznych pleťových krémoch i sérach, neraz najmä v produktoch určených na boj so známkami starnutia. A práve na ingrediencie a účinné látky, ktoré sú súčasťou mnohých kozmetických produktov a ktoré nám napomáhajú udržovať mladistvú pleť, sa pozrieme i v nasledujúcom článku. Spolu s MEDICAL BEAUTY FOR COSMETICS vám predstavíme hneď osem látok, ktoré nám dopomôžu ku krajšej a mladistvej pleti.

Odporúčame: Poznáš päťlistý ženšen? Zisti, prečo sa mu hovorí aj bylina nesmrteľnosti!

Kyselina hyalurónová

Ako prvú si predstavíme veľmi známu, obľúbenú, často využívanú a už spomínanú kyselinu hyalurónovú. Z chemického hľadiska je reč o polysacharide. Táto látka je telu vlastná, pričom sa nachádza v celom ľudskom organizme. Vo veľkom množstve ju obsahuje predovšetkým koža, taktiež sa ukrýva napríklad aj vo vnútrokĺbovom priestore. Pre svoje rôznorodé účinky našla uplatnenie v medicíne i kozmetickom priemysle. Kyselina hyalurónová sa do pleťových krémov či iných produktov pridáva preto, aby hydratovala a pokožke dodala intenzívnu vlhkosť. Okrem toho výrazne podporuje pružnosť tkaniva. I vďaka tomu je skvelým pomocníkom v boji proti známkam starnutia a v kozmetike je viac než vítaná. 

Ľadovcová voda

Veľmi populárnou ingredienciou v kozmetických prípravkoch je aj ľadovcová voda. Tá predstavuje akýsi zázrak pre našu krásu. Je zdrojom mnohých minerálov a pre pleť prospešných látok. Napomáha tomu, aby pleť vyzerala mlado a sviežo, a to aj vo vyššom veku. Ľadovcová voda rovnako zabezpečuje pleti trvalú vlhkosť a chráni ju pred nadmernou suchosťou a nepríjemnými pocitmi pnutia. Vďaka tejto aktívnej zložke je pokožka tváre hladučká, viditeľne rozjasnená a známky únavy sú zreteľne potlačené. 

Antarcticine

Veľmi dobrým znamením je, ak v zložení kozmetiky nájdeme aj látku zvanú antarcticine, ktorá má mnoho jedinečných účinkov. Je založená na vlastnostiach sacharidu, ktorý pomáha mikroorganizmom prežívať v extrémnych podmienkach. Objavený bol vo vrstve ľadu v zálive Admirality Bay. Antarcticine v prvom rade podporuje syntézu kolagénu a elastínu v tele. Prípravky s touto účinnou látkou tak napomáhajú úspešne bojovať s vráskami a výrazne ich redukovať. Antarcticine prispieva k prevencii predčasného starnutia pokožky, rovnako pleť hydratuje a podporuje jej regeneráciu.

Neodermyl

Ak chcete pomocou správneho kozmetického produktu podporiť produkciu kolagénu a elastínu v pokožke, mali by ste sa zamerať aj na látku zvanú neodermyl. Táto high-tech aktívna zložka je veľmi oceňovaná a prirodzene sa rozptyľuje do pokožky. Neodermyl rozhodne hľadajte v produktoch, ak bojujete s hlbokými vráskami a túžite ich viditeľne vyhladiť. Vďaka tejto látke podporíte i pevnosť svojej pokožky.

Revivyl

Priam zlatom oceňovaná je i látka revivyl. Táto látka je získaná z Orobanche rapum, čo je latinský názov pre jedinečnú európsku rastlinu. Je známa tým, že neobsahuje chlorofyl. Táto látka bola vedecky navrhnutá tak, aby poskytovala cielené biologické účinky od spodnej po vyššiu vrstvu epidermy. Revivyl pomáha stimulovať proces regenerácie a obnovy pokožky a prispieva k jej ochrane pred vonkajšími vplyvmi. Podporuje tiež hydratáciu kože, zabezpečuje pevnú textúru pokožky a využíva sa dokonca i na redukciu jaziev.

Hodvábny proteín

Ak chcete svojej pleti dopriať tú najlepšiu starostlivosť, v kozmetike, ktorú používate, by nemal chýbať ani hodvábny proteín. Ide o multifunkčnú ošetrujúcu látku, ktorá je určená na dôkladnú regeneráciu pokožky. Reguluje tiež rovnováhu jej vlhkosti a pôsobí protizápalovo. Vďaka hodvábnemu proteínu bude pokožka na dotyk jemná a viditeľne svieža. Túto látku tiež nachádzame v prípravkoch na starostlivosť o vlasy, v ktorých je rovnako účinná a veľmi nápomocná.

Unisooth PN

V zozname ingrediencií pre mladistvú a krásnu pleť nesmie chýbať ani látka zvaná unisooth PN. Ide o zložku, ktorá zabezpečuje rýchle upokojenie podráždenej pokožky, čo znamená, že je veľkým a nenahraditeľným pomocníkom pre citlivú pleť. Ak vás trápi citlivá pokožka tváre, ktorá sa ľahko podráždi, v zložení pleťovej kozmetiky hľadajte práve túto ingredienciu. 

Liftonin Xpress

Ako poslednú si ešte v krátkosti predstavíme látku zvanú Liftonin Xpress. Ide o skvelú účinnú zložku s priam zázračnými a najmä intenzívnymi účinkami. Jej pôsobenie je totižto vidieť už v priebehu veľmi krátkej doby. Liftonin Xpress v podstate predstavuje okamžitú liftingovú prísadu, ktorá zabezpečuje rýchle spevnenie pokožky. Táto látka je založená na báze mikroriasy Porphyridium cruentum. Zaisťuje okamžité vypnutie kože, zlepšuje štruktúru pleti a viditeľne vyhladzuje vrásky.

Pozri aj: Najštýlovejšie mamičky šoubiznisu: Bagárová, Žideková aj Ivana Gáborík majú čím inšpirovať


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 11.09.20 07:13

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé ingrediencie, niektoré nepoznám; vďaka za článok!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 11.09.20 09:10

KK
karma
105.00

poučný článok, ďakujem za informácie

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní