Starostlivosť o chodidlá počas zimy

Starostlivosť o chodidlá počas zimy

Aj vy ste si všimli, že pokožka chodidiel sa počas zimy vysúša o niečo viac? Je to tak. Pedikúra nepatrí len k letným mesiacom, ale práve počas zimy dostáva pokožka nôh zabrať najviac. Teplé ponožky, zimné topánky, podlahové kúrenie. Toto všetko chodidlá vysúša a pokiaľ sa nevenujete pravidelnej domácej pedikúre, zhrubnuté a popraskané päty sú vašou realitou.

Prečítajte si pár jednoduchých krokov a tipov, ako sa o svoje chodidlá lepšie starať a predchádzať problémom.

Pozri aj: Legendárna ALPA: Jej mentolová receptúra postaví na nohy každého

1. VYLÚČTE PLESNE

Nie je nič výnimočné, že do popraskaných piat „zavíta“ plesňové ochorenie. Netreba sa hneď vyplašiť, no treba čím skôr zasiahnuť. Pokiaľ vidíte, že zhrubnutá pokožka piat je sfarbená do žlta, čím skôr aplikujte antimykotickú voľnopredajnú mastičku z lekárne. Potierajte popraskané miesta podľa odporúčaní na príbalovom letáku.

Táto skutočnosť je dostatočným dôkazom toho, že pravidelnú pedikúru netreba zanedbávať a má sa stať vašou rutinou rovnako, ako starostlivosť o pleť tváre či ostatnú pokožku tela.

2. WELLNESS PRE CHODIDLÁ

Raz týždenne si doprajte domácu pedikúru, na profesionálnu pedikúru sa objednajte raz za mesiac.

Doma si pripravte horúci kúpeľ na nohy s morskou soľou, ktorá má dezinfekčné účinky. Nohy poriadne vykúpte, aspoň 20 minút. Chápte to ako váš relax, môžete si popritom čítať obľúbenú knihu alebo pozerať seriál na Netflixe. Mimochodom, videli ste už fantastický seriál „Emily in Paris“? Emily určite pedikúru nepodceňuje.

Pokožku chodidiel teda nechajte zmäknúť, následne ju starostlivo, ale jemne odstráňte. Ideálna je pre tento účel prírodná pemza, ktorú kúpite v každej drogérii, no dostanete tam aj iné jednoduché nástroje na odstránenie zhrubnutej pokožky piat.

Po tomto procese nohy dobre vysušte uterákom a hneď natrite výživným krémom so zmäkčujúcimi a zvláčňujúcimi zložkami, tzv. emolientmi. Takto ošetrené chodidlá obujte na noc do bavlnených ponožiek.

Veľmi popraskané päty krémujte každý večer, ideálne aj ráno. Výsledok sa tak dostaví veľmi rýchlo.

3. VČELÍ VOSK CHODIDLÁ MILUJÚ

Med a včelí vosk sú od pradávna obľúbenými ingredienciami dám, ktorá sa starajú o svoju pleť a telo. Nádherne vyživujú, zjemňujú a hoja pokožku. Preto sa včelí vosk a med ako taký často stáva zložkou v kozmetických prípravkoch.

PEDIK krém so včelím voskom od tradičnej značky ALPA je určený pre účely domácej pedikúry. Obsahuje aj účinný vitamín E, ktorý pomáha pokožku regenerovať. Pravidelným natieraním získate zahojené, vláčne a jemné chodidlá, ktoré budete bez obáv vystavovať na obdiv. 

Neprehliadni: Pravidelne cvičíte s cieľom dosiahnuť lepšiu kondíciu? Máme pre vás dôležitú radu: Zaraďte do tréningu oddych a masáž

Alpa Pedik

Zdroj: ALPA

4. ŠALVIOU PROTI POTENIU NÔH

Mnoho ľudí trpí nadmerným potením nôh, čo má za následok aj zahanbujúci zápach z topánok. Ak máte obavy z každého vyzutia na návšteve, u lekára či doma, vyskúšajte PEDIK antiperspirant na nohy. Tento rýchloschnúci sprej je určený na každodenné použitie a zabezpečí dlhotrvajúci účinok. Obsahuje výťažok zo šalvie lekárskej, ktorej účinky potláčajú potenie. Použitie antiperspirantu PEDIK výrazne obmedzí potenie a zápach nôh. Ak si chcete byť istý, že zápach topánok sa vás netýka, používajte aj PEDIK deodorant priamo do topánok s osviežujúcou vôňou eukalyptu.

Kozmetiku a starostlivosť o chodidlá PEDIK kúpite v  sieti 101 Drogerie, Teta a Metro.

Viac info na: www.alpa.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní