Dovolenka vo veľkom štýle – výber módnych sandálov pre štýlového muža

Dovolenka vo veľkom štýle – výber módnych sandálov pre štýlového muža

Počasie sa otepľuje, cítite vlhkosť vo vzduchu a už sa postupne nalaďujete na tropickú vlnu. Či už tento rok plánujete dovolenku v Chorvátsku, v exotike, alebo sa len chcete v pohodlne prechádzať po meste, potrebujete pohodlné a štýlové pánske sandále, v ktorých vám nebude teplo a budete vyzerať štýlovo.

Letí praktickosť

Sandále pre mužov nemusia nevyhnutne vyjadrovať nejaký štýl. Môžu, ale ich primárna funkcia je praktickosť, a tá sa toto leto dostáva ešte viac do popredia. Pánske sandále vám poskytujú trakciu a ochrannú vrstvu medzi vašim chodidlom a chodníkom, štrkom a všetkým ostatným, čo vás môže popáliť, poškriabať, alebo nepríjemne zraniť. Horné popruhy pomáhajú topánke aby zostala na svojom mieste, čo zaisťuje, že sa môžete ľubovoľne pohybovať, v niektorých prípadoch dokonca aj bežať. Čo je ale dôležitejšie, tieto topánky sú priedušné a umožňujú vašim nohám dýchať, čím tiež znižujú nepríjemné potenie.

Pozri aj: Ako nosiť dámsku športovú obuv a vyzerať žensky?

pánske letné sandále

Zdroj: CCC

Klasické nazúvacie šľapky alebo športové sandále? Toto leto môžete!

Telocvičňa, fitness centrum, či športový tím. Presne takto začali svoju módnu kariéru klasické nazúvacie šľapky, ktoré poskytovali rýchle a hygienické riešenie pre športovcov. Nielenže tlmili ich kroky, ale hodili sa aj do sprchy. Teraz sa však vďaka odpruženiu a dizajnu s otvorenou špičkou stali tieto sandále nevyhnutnosťou, najmä keď sa streetwearové značky začali pohrávať s ich siluetou a farebnosťou. Ak hľadáte nenáročný pár topánok na leto, s týmto druhom sandálov nemôžete urobiť chybu.

To isté platí aj o športových a turistických sandáloch. Aj v lete sa musíte hýbať – ale tiež chcete zostať v pohode a mať štýlové sandále, ktoré vydržia aj prechádzku v horách alebo skákanie cez potok. Keď vstúpite do sveta turistických sandálov zistíte, že mnohé známe značky využívajú všetky najlepšie vlastnosti trailových topánok a upravujú ich na teplejšie počasie. Výsledkom je priľnavá podošva, materiály odolné voči vode a UV žiareniu, a tlmenie nárazov, ktoré vám pomôže zdolať náročné túry, ale aj príjemné víkendové prechádzky v parku – a to všetko v trendovom outfite.

Odporúčame aj: Aké slnečné okuliare budú tohtoročným trendom? Z týchto kúskov si vyberie každá!

sandále na leto

Zdroj: CCC

Kožené sandále a Birkenstocky

V roku 2022 sa kožené sandále objavili na módnych prehliadkach pomerne vyzývavé s prekríženými remienkami a platformovou podrážkou. Okrem zámernej veľkorysosti tento štýl výrazne rozvíril svet pánskych sandálov. Nie, to nie je paradox, ale skôr štylizovaná excentrickejšia verzia tradičnej letnej plátennej siluety klasických sandálov. Tieto pánske sandále sú neuveriteľne trendovou voľbou na každú letnú aktivitu. Podržia vás na romantickej večeri na pláži, ale tiež na výlete za nepoznaným. Skvelo sa hodia k ľanovým nohaviciam, no tiež k džínsom, alebo k šortkám.

Skvelou variáciou kožených sandálov sú Birkenstocks. Tieto hippie sandále z 90. rokov sa vrátili na piedestál a ponúkajú skutočne kvalitné a pohodlné kúsky, bez ktorých si leto už nebudete vedieť predstaviť. Teraz, keď sa značka dostala na módny piedestál, prekročila svoj dizajn s korkovou podrážkou a koženým zvrškom, a ponúkla vyšší stupeň podpory a viac konfigurácií, sa ich kúsky stali vhodnými aj pre každodenné nosenie.

Nech už si vyberiete akékoľvek pánske sandále, skúste primárne hľadať kvalitné a značkové kúsky, ktoré vydržia viac, ako iba jednu dovolenku. Pozrite sa napríklad na CCC, kde nájdete široký sortiment pánskych sandálov rôznych strihov, farieb i štýlov.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní