Najlepšie bylinky vhodné na pokožku: Kúra, ktorú musíš vyskúšať!

Najlepšie bylinky vhodné na pokožku: Kúra, ktorú musíš vyskúšať!

Vedeli ste, že bylinky nemusíte pridávať len do jedál, ale môžete ich používať aj na vaše telo? Poradíme vám, ktoré bylinky prospievajú kráse.

Nechtík lekársky

Nechtík má hojivé účinky, ktoré oceníte najmä pri poraneniach kože. Pomáha tiež proti plesniam a skvele hydratuje. Stačí, ak si kúpite nechtíkový olej, alebo si doma uvaríte pleťovú vodu z kvetov a použijete podľa potreby.

Aloe vera

Aloe vera sa zvykne označovať aj za rastlinu večného života. Svojimi liečivými účinkami je aloe notoricky známa, takže pre vás nebude prekvapením, že blahodarne pôsobí na vašu pleť. Spomaľuje starnutie, ale rovnako hojí popáleniny a drobné rany. Okrem toho skvele hydratuje, takže by ste si túto rastlinu mali domov určite zaobstarať.

Odporúčame: Vieš, čo obsahuje make-up? Dážďovky, slimačí sliz a omnoho viac!

krasna_vdaka_bylinkam

Zdroj: Shutterstock®

Šalvia lekárska

Šalvia je prospešná nielen pre vašu pleť, ale tiež aj pre vlasy. Má dezinfekčné schopnosti a často sa používa do regeneračných pleťových masiek. Keď si doma zmiešate silný čaj zo šalvie s jablkovým octom, môžete zmes používať ako tonikum, ak máte mastnú pokožku. A pokiaľ vás trápia lupiny, šalvia bude vaším verným pomocníkom.

Koriander

V posledných rokoch je koriander nielen chutným doplnkom ázijských jedál, ale tiež pomáha pri tráviacich problémoch. Má dokonca veľmi pozitívne účinky na pleť. Pomáha na akné, mastnú pleť a aj pri ekzémoch. Vyskúšajte zmiešať vetvičku koriandru, 2 polievkové lyžice soli a lyžičku limetkovej šťavy. Potom aplikujte na miesta, kde máte čierne bodky, rozmasírujte a nakoniec opláchnite teplou vodou. Uvidíte ten rozdiel!

bylinky_krasa

Zdroj: Shutterstock®

Bazalka

Bazalka je známa predovšetkým z talianskej kuchyne, kde tvorí dokonalý celok s mozarellou a rajčinami. Obsahuje dôležité živiny, ktoré vás omladia a vašu pokožku revitalizujú. Stačí rozdrviť niekoľko listov bazalky, zaliať horúcou vodou a počkať, kým odvar vychladne. Potom ho aplikujte na vyčistenú tvár a na záver nezabudnite na hydratačný krém.

Rozmarín lekársky

Rozmarín svojou vôňou dokáže zlepšiť pamäť aj koncentráciu. Tiež je vhodný na starostlivosť o vlasy, pretože ich spevňuje a regeneruje. Navyše dodá vašim vlasom hodvábny lesk.

Odporúčame: Odborníci prezradili, aké sú najzdravšie syry a koľko ich zjesť

bylinky_na_krasu

Zdroj: Shutterstock®

Levanduľa lekárska

Levanduľa je pre krásu prospešná hneď z niekoľkých dôvodov. Ak vás trápia ekzémy, pomôže vám s hojením. Rovnako pôsobí pozitívne v boji proti vráskam. Stačí, ak máte doma esenciálny levanduľový olej, ktorý občas pridáte do svojho krému.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 10.11.19 15:36

MM
karma
100.00

super, skoro všetky pestujeme na záhrade

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 20.11.19 00:02

MM
karma
107.00

skvelý výber

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní