7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Z technického hľadiska sme ako 20-ročné v rozkvete svojej mladosti.

To znamená, že po prehýrenej noci a štyroch hodinách spánku nebudeme badať žiadne vážnejšie známky na tvári.

Avšak každej z nás by malo byť jasné, že kľúčom prevencie vzniku vrások je začať sa starať o pleť už v tomto, pomerne skorom veku, pretože viac takýchto nocí už môže nejaké tie stopy na tvári zanechať.

To, ako rýchlo sa nám na tvári vytvoria prvé vrásky, je predurčené hlavne genetikou. Postupne ako starneme sa vonkajšia vrstva kože (epidermis) stáva tenšou, v dôsledku čoho pleť stráca vlhkosť. S nárastom veku druhá vrstva kože (dermis) začína produkovať čoraz menej kolagénu, vďaka ktorému je naša pleť pružnejšia a hladšia.

Odporúčame prečítať: Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Toto pomáha!

7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Zdroj: Shutterstock®

Avšak nielen vek dokáže ovplyvniť tvorbu vrások. Prostredie tiež zohráva veľkú rolu v tvorbe kolagénu a viditeľných známkach starnutia. Nebola vaša pleť vystavená nadmernému množstvu slnka? Pocítili ste na vlastnej koži jojo efekt v dôsledku chudnutia a priberania? Aj všetky tieto veci dokážu ovplyvniť elasticitu našej pokožky.

Odporúčame prečítať: Bojovníci s akné, ktorých určite nepoznáte

7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Zdroj: Shutterstock®

Diabolské trio – slnko, fajčenie, stres

1. Používajte opaľovací krém a slnečné okuliare – dermatológovia odporúčajú používať širokospektrálny opaľovací krém minimálne s SPF 15. A to nielen pred samotným slnením, ale celoročne, pretože škodlivé UVA a UVB lúče dopadajú na zem aj v prípade, že je vonku zamračené. Pred slnečným žiarením je potrebné chrániť aj oči. A to nie tak, že sa zavriete doma. Ale skúste to prostredníctvom UV-slnečných okuliarov, ktoré chránia citlivú pokožku v okolí očí pred vznikom vrások.

2. Držte sa preč od dymu – možno ani neviete, že samotné fajčenie spôsobuje vrásky. Nikotín obsiahnutý v cigaretách spôsobuje zúženie krvných ciev, čo má za následok zhoršený prietok krvi. S menším prietokom krvi pokožka nedostáva toľko kyslíka a dôležitých zložiek (hlavne vitamín A), ktoré udržujú pleť pevnú. Takže, ak chcete byť krásne – tak sa rozlúčte s cigaretami.

3. Nedovoľte stresu, aby vás ovládol – počas toho, keď je človek v strese, je v tele uvoľňovaný hormón nazývaný kortizol. Tento hormón spôsobuje stenčenie kože, čo má za následok predčasnú tvorbu vrások. Ako teda poraziť stres? Najlepším spôsobom je „vyventilovať sa". Joga, spev, prechádzka, meditácia... Zlomok z toho, čo vám pomôže znížiť hladinu kortizolu v tele.

Odporúčame prečítať: Bolesti kĺbov pri lyžovaní? Doplňte do vášho tela kolagén

7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Zdroj: Shutterstock®

Antioxidanty nie sú len pre potraviny

4. Antioxidanty sú základom stravy – samotné antioxidanty majú akési konzervančné účinky, vďaka ktorým pomáhajú potravinám predĺžiť ich trvanlivosť. Na ľudskú pokožku pôsobia podobne. Avšak nemusíte utrácať peniaze za drahé krémy, ktoré sú naplnené antioxidačnými účinkami. Skúste do svojej stravy zaradiť antioxidačné potraviny (čerstvé ovocie a zeleninu), ktoré sú účinné v boji s voľnými radikálmi. Tiež môžu pomôcť zvrátiť už existujúce poškodenie kože a podporiť jej zdravý lesk.

Odporúčame: Objavte silu bio-aktívneho kolagénu a doprajte telu to najlepšie

7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Zdroj: Shutterstock®

Domáce preventívne opatrenia

5. Dbajte na dostatočný spánok – počas spánku naše telo prepína do opravného režimu nazývaného aj „beauty sleep". Väčšina regeneračných funkcií sa v našom tele odohráva okolo 1 hodiny ráno (počas hlbokého spánku), preto je dôležité vliezť pod perinu pomerne skoro. Dôležitá je aj poloha pri spánku. Žiadne spanie na bruchu alebo na boku, ale na chrbte!

6. Nezabúdajte na očný krém - začnite už teraz používať očný krém. Práve v okolí očí sa vrásky vytvárajú najskôr, a to hlavne v dôsledku ich šúchania, žmurkania a podobne. Vo svojich raných 20. rokoch určite nepotrebujete ťažké a mastné krémy. Skúste niečo ľahšie gélovej konzistencie s obsahom vitamínu C.

Odporúčame prečítať: Posilnite svoje vlasy, pleť a telo aj vnútornou výživou

7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Zdroj: Shutterstock®

7. Kolagén je kľúčovou zložkou štruktúry pleti – ako sme písali v úvode, kolagén je dôležitý pre udržanie pružnosti pleti. Postupne sa jeho tvorba v tele začína spomaľovať, preto je potrebné ho doplniť. Využiť môžete široké spektrum produktov, napríklad kolagénové krémy. Tie však pracujú len na povrchu pokožky, ktorej pomáhajú udržať si vlhkosť. Takto kolagén nedokáže preniknúť do hlbších vrstiev pokožky, preto je v takejto forme menej účinný.

Účinnejšie sú kolagénové injekcie. Prostredníctvom jemných vpichov je do pleti aplikovaný kolagén, ktorý pomáha vyhladiť jemné linky a rovnako aj jazvy. Samozrejme tieto zákroky vykonávajú špecializované osoby, ktoré vám do pleti aplikujú kolagén pochádzajúci z kráv alebo ľudskej bunky. Tento fakt, ale aj možná bolesť či strach z injekcií dokážu od tohto zákroku odradiť.

Odporúčame prečítať: Zatočte s pigmentovými škvrnami vďaka kolagénu

inca collagen

Zdroj: Shutterstock®

Prejavy starnutia je možné spomaliť aj užívaním bio-aktívneho pitného kolagénu, akým je Inca Collagen. Tento bio-aktívny kolagén sa zatiaľ vyrába iba v prášku, ktorý sa rozpúšťa vo vode a pije sa. Je to najlepší a najúčinnejší spôsob, akým v tele môžete doplniť kolagén. Tým, že tento kolagén pôsobí zvnútra, pokožku spevňuje už v jej hlbších vrstvách, čím ju vypína. Takto pleť zbavuje nových, ale aj starých vrások. Kolagén je účinný rovnako aj na strie či celulitídu, ktoré sú jeho pravidelným pitím menej viditeľné.

Naviac má pre telo mnoho ďalších prospešných účinkov, o ktorých sa viac dočítate na:

www.incacollagen.sk

Ušetrite až 8,30 € pri nákupe Inca Collagen. Získajte teraz kupón v hodnote 5 € a taktiež dopravu zdarma – kliknite sem: www.incacollagen.sk

a zadajte zľavový kód: S22000001

Odporúčame: Cíťte sa opäť mlado s účinným Bio-aktívnym kolagénom INCA


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Kelemenová 19.04.17 07:26

SK
karma
86.00

takýmto prvým šokom som si už prešla...... ale ako sa píše v článku, sú veci čomu sa treba vyvarovať a je to lepšie..... roky idú.... a vekom ich bude na tvári ešte viac..... treba sa starať o seba zvonka ale aj znútra zdravou stravou a z výsledkom budeme spokojnééé

  • 1
Odpovedať

Katarína Kusá 19.04.17 11:11

KK
karma
90.00

na tvár používam celé leto, ale aj v zime keď je sneh opaľovací krém s faktorom 50 a posledný rok pijem tu spomenutý Inca collagen, len ten najmä kvôli kĺbom

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 19.04.17 12:00

DB
karma
117.00

Treba sa o seba starať už od mlada, lebo ono sa to všetko časom ukáže :-)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 19.04.17 18:08

PV
karma
113.00

Joj chvalabohu som už prestala fajčiť pred viac ako rokom a pol.. !! Stresy budú vždy,ale snažím sa im vyhýbať.. Krémiky kupujem,používam, ale proste proti tomu nič nezmôžeme, že starneme a vrások je čím dalej ,tým viac..!! Napichať injekciami sa určite nedám ..!! Možno ešte piť ten kolagén ..

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 19.04.17 20:45

SK
karma
114.00

treba trošku myslieť dopredu a konať preventívne, samozrejme, na slniečko bez opaľováka 50 a slnečných okuliarov ani náhodou, cigarety nie sú súčasťou môjho života,strava,čistá voda, dobrý spánok sú na nezaplatenie, stres bol aj bude, nuž ak sa dá, trošku ho eliminovať, kvalitné krémiky za rozumnú cenu...a ak rokmi pribudne nejaká tá vráska a tá pribudne, zachráni to aj tak milý úsmev a naša srdečnosť

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 19.04.17 21:27

MM
karma
100.00

tie roky tak rýchlo bežia, ani som si nestačila uvedomiť, kedy prišli prvé vrásky

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 24.11.18 17:52

ZS
karma
100.00

zasadne sa neopalujem... mam 36 ale opalena som bola len raz v zivote....

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní