Ako sa pripraviť na ples? Nezabudni na túto jedinú vec!

Ako sa pripraviť na ples? Nezabudni na túto jedinú vec!

Obdobie plné večierkov, plesov a dedinských zábav je v plnom prúde a vám neostáva nič iné, len sa nechať zlákať skvelou hudbou a začať sa vlniť v rytme. Chystáte sa na nejaký tohtoročný ples alebo ste sa už nejakého zúčastnili? Či nebodaj takéto udalosti nevyhľadávate a radšej si robíte „papučkový“ večer v pohodlí domova – na pohovke s pukancami v ruke a spoločnosť vám robí váš obľúbený seriál?

Ak naopak nepatríte k tým, ktorí by vysedávali doma a radi sa zúčastňujete takýchto akcií, tak v tom prípade vám poradíme, ako sa pripraviť na ples a zažiariť naplno. Veď možno budete stredobodom pozornosti, tak si dajte na svojom výzore naozaj záležať.

Neprehliadni: Najčastejšie príznaky nedostatku kolagénu v organizme: Otestuj sa!

večerné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Spoločenská etiketa a oblečenie

V prípade väčšiny plesov je na pozvánke uvedený tzv. dress code, podľa ktorého by ste sa mali na takúto udalosť pripraviť. Určite na dedinskú zábavu nepôjdete v spoločenských šatách a natiahnutými dlhými bielymi rukavičkami. Samotný ples si vyžaduje večerné oblečenie s určitými náležitosťami. U pánov sa zväčša vyžaduje smoking, frak alebo tmavý oblek. Dámy to majú o čosi náročnejšie, avšak dôležité je riadiť sa zázračnou formulkou uvedenou na pozvánke. Ak je predpísaný „white tie“, tak dámy by mali zvoliť pompézne róby (najluxusnejšie a najformálnejšie) a vyčesané vlasy dohora, vďaka čomu budú vyzerať elegantne. V prípade „black tie“ je plesová móda o niečo miernejšia. Stále však platí, že dámy by mali siahnuť po dlhých plesových róbach, ktoré však nemusia byť také pompézne a honosné – stále ale platí, že šaty musia byť dlhé až po zem. Pri „creative black“ si dámy môžu dovoliť odhaliť nohy, pretože v tomto prípade máte úplnú voľnosť a môžete tak siahnuť po rôznych asymetrických šatách a akýchkoľvek módnych výstrelkoch – hlavne čo sa týka farby a materiálu.

Občas sa môžete stretnúť aj s „formal“ alebo „coctail“ dress kódom, ktorý je úplne otvorený aj voči kostýmom, krátkym plesovým šatám alebo koktejlkam.

spoločenské topánky a etiketa

Zdroj: Shutterstock®

Spoločenská etiketa a obuv

Aj v tomto prípade to majú páni jednoduchšie. Vystačia si s čiernymi mokasínami, ktoré stačí poriadne naleštiť. Samozrejme, je potrebné vyhnúť sa prehreškom, ako sú farebné ponožky v topánkach. Tie sú tak akurát svadobným trendom, kde to je povolené. Na ples rozhodne voľte čierne ponožky a nie „jacksonovky“ (biele ponožky).

Dámy, pri nás sa trošku pozastavíme. Aj v tomto prípade je potrebné riadiť sa stanoveným dress kódom. Pri „white tie“ a rovnako aj pri „black tie“ na nohy patria lodičky s uzavretou špičkou a rovnako aj pätou. Ak sa chcete vyhnúť faux pas, tak zabudnite na akékoľvek topánky na platforme a sandálky. Nežné lodičky so štíhlym podpätkom sú tým pravým orechovým. 

Rovnako ako je „creative black“ dress code uvoľnený v prípade šiat, tak sa môžete uvoľniť aj pri výbere topánok. Na nohy si môžete obuť topánky s otvorenou špičkou, dokonca sú povolené aj spoločenské sandále.

Zaujme ťa: Najčastejšie problémy s pokožkou: Vieš, čo ti zaručene pomôže?

Nezabúdate aj na niečo iné?

Samozrejme, čo sa týka etikety, tak by sme mohli v jej zásadách pokračovať. Či už je to kabelka, účes, správne držanie a používanie príboru, vstupovanie do miestnosti, zoznamovanie sa a podobne. Jeden článok by nám na to všetko určite nepostačoval. No napriek tomu sa zastavíme ešte pri jednom dôležitom fakte, ktorý mnohé dámy prehliadajú.

Šaty si vyberáte mesiace dopredu, rovnako aj topánky a kabelku, dokonca aj účes ste si vyhliadli na Pintereste. No nezabúdate na starostlivosť o svoju pleť? Áno, aj pleť je potrebné pripraviť na takúto prestížnu spoločenskú udalosť. Veď každá dáma chce zažiariť a oslniť, no a k tomu rozhodne patrí aj dokonalá pleť.

No pozor, tu žiadne experimenty deň pred plesom! Ak chcete, aby naozaj vaša pleť žiarila, je potrebné ju hydratovať, a to zvnútra a oveľa skôr, aby sa požadované výsledky dostavili včas. Okrem dostatočného pitného režimu sa môžete obrátiť aj na pomoc hydrolyzovaného kolagénu, ktorý je okrem dávky hydratácie pre pokožku potrebný na udržanie jej pevnosti a pružnosti.

Inca Collagen

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk 

Bio-Aktívny kolagén, ktorý má podobu trojitej špirály podobnej tej ľudskej, navyše pomáha riešiť problémy s pokožkou, ako sú rozšírené póry, začínajúce a prehlbujúce sa vrásky. Dokonca pomáha pri pigmentových škvrnách, suchej a začervenanej pleti. Inca Collagen je v podstate vzpruha pre pleť bez života.

Vďaka morskému kolagénu rozpustnému vo vode môžete oslniť na akomkoľvek plese či inej spoločenskej udalosti. Veď napokon, večerné líčenie vyzerá najlepšie na pleti bez akýchkoľvek nedostatkov. Súhlasíte s nami? Ak áno, tak vyskúšajte morský Inca Collagen a pocíťte jeho účinky aj na svojej pleti. 

Odporúčame: Kolagénové doplnky: Čo o nich musíš vedieť, kým ich užiješ?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 28.01.19 14:10

MM
karma
100.00

nie som plesový typ, som oslobodená od všetkých príprav

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní