Čistenie make-up štetcov? Povieme vám, ako na to!

Čistenie make-up štetcov? Povieme vám, ako na to!
  • 30.06.2017
  • Monika Šomšáková

O pleť sa staráme dôkladne a najlepšie, ako sa dá. Ak však príde na rad čistenie make-up štetcov, tak prídeme na to, že im nevenujeme veľkú pozornosť. Čistenie make-up štetcov je dôležité, hlavne ak ide o zdravie vašej pleti.

Nadarmo si budete rozmaznávať svoju pleť čistením, sérami a krémami, ak si na ňu potom nanesiete make-up špinavým štetcom plným usadenín a možno aj baktérií. Tak teda ako na ich čistiť?

Špinavé štetce - nikdy viac!

Viete čo všetko vám môžu špinavé štetce na make-up spôsobiť? Ako prvé vám špinavé štetce upchávajú póry. Ak si predstavíte, čo všetko sa v nich usádza, tak s čistením začnete hneď. Usádzajú sa v nich zvyšky make-upu, odumretá koža, prach či maz. Určite si nechcete toto všetko nanášať na tvár.

Ďalším negatívom je aj samotná aplikácia make-upu. Konečný výsledok líčenia nemusí vyzerať tak, ako by ste si predstavovali. Taktiež, ak štetce nebudete udržiavať, štetiny už nemusia byť hebké a pružné ako na začiatku.

Bude vás zaujímať: Amerika vs. Kórea - odlišnosti v líčení!

čistenie štetcov

Zdroj: Shutterstock®

Čo budeme potrebovať...

Môžete použiť špeciálne prostriedky na čistenie make-up štetcov, ale klasický šampón, kondicionér alebo detský šampón vám poslúžia rovnako dobre. Všeobecne platí, že to, čo je dobré na vlasy, je dobré aj na štetiny make-up štetcov. 

V SOS prípadoch použite spreje na čistenie make-up štetcov. V prípade, že ste štetce zabudli ošetriť, takýto sprej vám pomôže čiastočne vyčistiť vaše pomôcky na make-up. 

Bude vás zaujímať: Dlhý dovolenkový let - tipy ako vyzerať aj po ňom sviežo!

údržba make-up štetcov

Zdroj: Shutterstock®

Postup

  • Štetec dajte pod tečúcu vodu a dbajte na to, aby bol dostatočne namočený. Skúste dávať pozor, aby ste nenamočili časť, ktorá spája štetiny s rúčkou. Nachádza sa tam lepidlo a častým namáčaním by mohlo povoliť a spôsobiť vypadávanie štetín.
  • Potom si prichystajte misku s teplou vodou a trochou šampóna. Namočte štetec a jemne masírujte špičky štetín na dlani ruky, vďaka čomu vytvoríte penu. Dnes sú v ponuke aj rôzne palety s výbežkami, o ktoré si "vyperiete" vaše štetce.
  • Oplachujte štetec pod tečúcou vodou, kým sa všetok šampón nevypláchne. Jemne stlačte a upravte si tvar štetca na pôvodný stav. Pomocou papierových obrúskov alebo čistého uteráka môžete trochu urýchliť ich schnutie. Papierové obrúsky alebo uterák vsiaknu nadbytočnú vodu.
  • Štetce položte na kraj stola alebo poličky tak, aby vzduch cirkuloval cez štetiny štetca. Nikdy ich nenechávajte na uteráku, pretože to môže spôsobiť plesne.

Bude vás zaujímať: Mramorové pery - nový trend v umení líčenia!

 naučte sa čistiť make-up štetce

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Lucia Babjáková 30.06.17 22:52

LB
karma
-1.00

Zvyknem si ich čistiť z času na čas, pretože by som si na tvár zbytočne nanášala nečistoty

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní