Čo si zbaliť do kozmetickej taštičky na dovolenku? Na toto nezabudni!

Čo si zbaliť do kozmetickej taštičky na dovolenku? Na toto nezabudni!

Konečne je tu to obdobie roka, kedy si mnohí z nás rezervujú letné prázdniny. Zatiaľ, čo niektorí z nás už majú svoju letnú dovolenku za sebou, iní ešte len odratúvajú posledné týždne či dni, kedy prepukne to vytúžené balenie. Dovolenka je skvelou príležitosťou, ako sa dostať od každodenných rutín a povinností, ktorými sme bombardovaní počas celého roka. Dovolenka je čas na relax, oddávanie sa dobrému jedlu, slneniu sa a zažívanie letných party.

Avšak problém nastáva vtedy, keď sa snažíme celý náš šatník zbaliť do jedného malého kufra, ktorý má obmedzené rozmery a hmotnosť. Nehovoriac o tom, že potrebujeme zbaliť aj kozmetický šuplík a kozmetické pomôcky, bez ktorých sa nevieme zaobísť. Preto sme si pre vás pripravili praktický zoznam produktov, ktoré by mala obsahovať vaša dovolenková kozmetická taštička.

Pozri aj: 3 najčastejšie dôvody bolesti žalúdka na dovolenke: Skús overený liek

slnečné prípravky

Zdroj: Shutterstock®

Opaľovacie krémy sú na prvom mieste

Nikto z nás sa nechce vrátiť z dovolenky so suchou a zničenou pokožkou. Ak chcete, aby po návrate vaša pokožka žiarila, malá krásny bronzový nádych a vyzerala sviežo, tak v prvom rade do kozmetickej taštičky vložte ochranné krémy. Už neraz sme vám písali o tom, aká potrebná je ochrana pokožky pred UV žiarením. A keďže v niektorých letných destináciách je iné podnebie a iné pôsobenie slnka, s jedným krémom si nevystačíte. Preto sa odporúča začínať s najvyšším ochranným krémom (SPF 50+) a postupne ho znižovať.

Rovnako najpotrebnejšími produktami, bez ktorých sa nezaobídete, sú krém po opaľovaní, prípadne krém na popáleniny, ale aj pleťový krémtelový krém, ktorý dodá vašej slnkom pobozkanej a vodou vysušenej pokožke stratenú hydratáciu.

pleťové a vlasové prípravky od naturprodukt.sk

Zdroj: Shutterstock®

Najlepšia priateľka kúpacej sezóny

Ak si neviete predstaviť vyjsť kamkoľvek bez nenalíčených očí a dokonca ani do bazéna či do mora, tak stavte na vodoodolnú riasenku. Tá je jednoducho nutnosťou na dovolenke, aj keď nemáte v pláne plávať. Bez ohľadu na to, či sa ocitnete v lejaku, nečakane sa vrhnete do morských vĺn,... budete vďačné, že neskončíte s pandími očami.

Čistič pleti je nevyhnutný

Akékoľvek nečistoty sa na pleti usádzajú počas celého dňa a to ani nemusíte mať na pleti makeup. A keďže čistenie pleti je základom jej zdravého vzhľadu, tak si pribaľte univerzálny produkt, akým je micelárna voda. Tá vďaka malým čiastočkám priťahuje špinu ako magnet, čím pokožka pôsobí sviežo.

Balzam na pery / lesk na pery

Slnečné žiarenie vplýva na celé telo, nielen na vybrané časti. A rovnako to platí aj v prípade morskej vody alebo vody v bazéne. A keďže pery patria medzi najcitlivejšiu oblasť, tak balzam na pery je nevyhnutnosťou. Ak pri balení váhate medzi balzamom na pery, leskom alebo rúžom (predsa len máte obmedzené možnosti v kufri), tak si vyberte správne! Aj s jedným produktom, akým je tónovací balzam na pery, si vystačíte. Dokonalo nahradí balzam aj lesk!

šampón a sprchovací gél v priehľadnej taštičke

Zdroj: Shutterstock®

Klasika v podaní šampónu a sprchovacieho gélu

To, že určite budete potrebovať šampón a sprchovací gél, teda ak sa nechystáte do luxusného 5 hviezdičkového hotela, asi hovoriť nemusíme. Vďaka sprchovaciemu gélu odstránite zo svojej pokožky všetky zvyšky opaľovacieho krému, piesku, baktérií a podobne. Šampón vás zase zbaví všetkých nečistôt vo vlasoch, ktoré ste do nich nazbierali počas kúpania v mori / bazéne.

Aké sú vaše nevyhnutnosti, ktoré musí obsahovať vaša dovolenková kozmetická taštička?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 06.08.18 07:08

ĽŠ
karma
100.00

Dobrý článok, praktický zoznam je užitočný pomocník.

  • 1
Odpovedať

Marta Mihoková 21.08.18 14:40

MM
karma
106.00

Všetky hygienické potreby su na dovolenku nevyhnutné

  • 1
Odpovedať

Zuzana Szocsova 11.11.18 22:25

ZS
karma
100.00

vzdy ked sa pobalim na dovolenku nieco zabudnem :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní