Jed alebo liek? Je vhodné používať ricínový olej pre krásu?

Jed alebo liek? Je vhodné používať ricínový olej pre krásu?
  • 15.02.2019
  • PR článok

Čo vám napadne, keď počujete slovo ricín? Možno stará dobrá detektívka s vynikajúcou zápletkou obsahujúcou vraždu týmto jedom... Ricínový olej ho ale neobsahuje, je naopak riešením mnohých problémov.

Skrášľuje pokožku

Mnoho žien sa stále obáva používať oleje na pleť či na telo. Neraz si mylne myslia, že pokožka po nich ostane mastná a s ťažkým nepríjemným pocitom. Vôbec to tak ale nemusí byť. Ricínový olej je lisovaný za studena, ale musí sa zahrievať, aby sa zbavil jedovatých látok. Ľahko sa vstrebáva a jeho účinky sú obdivuhodné. Obsahuje veľké množstvo vitamínu E, ktoré pôsobí proti vzniku vrások a pleť bude mladistvá a svieža. Zaistí aj jej jednotný tón, pretože pomáha odstraňovať pigmentové škvrny alebo fľaky. Je účinným prírodným pomocníkom, ktorý pomôže vysporiadať sa s bradavicami, jazvami i striami.

Inšpiruj sa: letným líčením: Rozlúčka s horúcimi dňami: Letný makeup s NOTINO.sk

ricínový olej

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Notino

Husté vlasy na dosah

Vlasy sú koruna krásy, ako sa hovorí. Veľa žien o takej korune sníva, ale mnohým dopriata nebola. Nemusíte však vyhadzovať veľa peňazí za drahé kúry. Použiť ricínový olej na vlasy sa oplatí oveľa viac. Jeho cena je podstatne nižšia a urobí vám veľkú službu. Pri aplikácii na korienky vlasov sa nebudete stačiť diviť. Vynikajúco vyživuje vlasovú pokožku, zabraňuje vysušovaniu a vypadávaniu vlasov. Zbavíte sa suchých a rozštiepených končekov a vlasy sa budú krásne lesknúť. Olej vás tiež zbaví lupín či nepríjemného svrbenia. Odporúča sa pre ženy aj mužov ako vhodná prírodná liečba pri vypadávaní vlasov alebo pri alopécii.

ricínový olej na vlasy a tvár

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Notino

Nebojte sa experimentovať

Ricínový olej podporuje rast nielen vlasov, ale každého ochlpenia. Preto ho skúste aj na mihalnice. Pri pravidelnom použití budú nielen pevnejšie, ale aj hustejšie, lesklejšie a hebkejšie. Odporúčame napríklad ricínový olej na mihalnice a tvár Saloos. Jeho použitie je však univerzálne – dá sa aplikovať prakticky na celom tele a jeho účinky sú naozaj blahodarné.

Obočie je na tvári ďalším výrazným prvkom, ktorý ale niekedy nevyzerá celkom podľa našich predstáv. Dnes je trendy práve prirodzene husté, jemne upravené obočie. Ak vám ho príroda nenadelila, alebo bolo príliš vytrhané, opäť situáciu zachráni tento olej. Naneste ho každý večer na suché a odlíčené obočie a sledujte, ako sa postupne mení  k vysnívanému ideálu. Skúste si ním potierať aj pery, pretože ich vyživuje, chráni a dodáva im zvodný lesk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 15.02.19 06:30

ĽŠ
karma
100.00

Ricínový olej používame rady na rôzne účely.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 15.02.19 08:45

JK
karma
100.00

Zatial som ho nepoužívala

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 15.02.19 19:45

PV
karma
113.00

Používam tento olej na mihalnice.. Nejde to zrazu , už skoro rok si ho dávam ..No pomaličky vidím nejaké výsledky.. Môžem ešte skúsiť na obočie a pery .. Dakujem za radu ..

  • 1
Odpovedať

Veronika Kupcová 18.02.19 09:41

VK
karma
105.00

ricínový olej som používala keď som mala riedke mihalnice...a pomohol

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 22.02.19 18:45

MD
karma
132.00

Mám v pláne ho vyskúšať, dlhé roky som mala problémy s nadmerným vypadávaním vlasov a mám stále preriedené miesta, aj keď padanie sa mi už podarilo zastaviť...tak uvidím, čo to spraví..

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 01.03.19 08:18

LK
karma
100.00

Nikdy som nepočula že by bol ricínový olej jed, ricínový olej sa bežne používal v minulosti ako preháňadlo, nie ako jed ale čo sa týka tých ostatných použití tak ho odporúčam na obočie aj mihalnice, skvele zahusťuje, už si to bez neho doma ani neviem predstaviť :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní