Kozmetické návyky, ktorým by ste mali dať STOPKU

Kozmetické návyky, ktorým by ste mali dať STOPKU

Make-up je v dnešnej dobe rutinou každej ženy. Každá z nás má svoje fígle, ktoré sa naučila, a ktoré si zaužívala mnoho rokov. Pri líčenie však ide o to – buď zakryť nedokonalosti alebo podtrhnúť našu prirodzenú krásu. Či už tak alebo onak, stále chceme, aby make-up vydržal na našej tvári čo najdlhšie.

Avšak pri líčení robíme aj mnoho chýb. Možno si ich ani neuvedomujeme, ale vždy sa niečo nájde. Preto sme si dnes pre vás pripravili zopár návykov, ktorým by sme sa mali vyvarovať, respektíve mali by sme sa ich odnaučiť. 

Odporúčame tiež: Ako môžeme chrániť svoje vlasy počas spánku?

Kozmetické návyky, ktorým by ste mali dať STOPKU

Zdroj: Shutterstock®

1. Fúkanie nadbytku produktu zo štetcov

Občas sa stane, že si na štetec naberieme príliš veľa produktu, tak ho jednoducho sfúkneme. Áno, je to sila zvyku. Nerobíme to preto, lebo sme sa to naučili, ale vychádza to z nás prirodzene. No verte, nie je to správne. Ak si fúkate na štetce, môže sa stať, že sa v nich vytvoria baktérie, ktoré na pleti spôsobujú šarapatu v podobe akné a podobne. Preto odteraz, ak si naberiete veľa produktu, tak ho jednoducho oklepte.

 2. Používanie nevyčistených štetcov

Mnoho z nás niečo ako je pranie, resp. čistenie štetcov nepozná, a preto to nepraktizuje. Stretla som sa s názormi, že to nie je potrebné. Avšak naopak, je to veľmi potrebné. Veď aj o svoju pleť sa staráte, tak prečo nie aj o štetce? Ak si ich neperiete, tak sa v nich vytvárajú baktérie, ktoré ako v prvom prípade, tak aj v tomto, spôsobujú akné, ekzémy a podobné neprajnosti. Štetcom by sme mali venovať starostlivosť aj preto, aby ich štetinky nevypadali a vydržali s vami dlhé roky. 

Odporúčame tiež: Ako vytvoriť súmerné linky na oboch očiach?

Kozmetické návyky, ktorým by ste mali dať STOPKU

Zdroj: Shutterstock®

3. Nanášanie korektora pred očnými tieňmi

Možno sa to zdá logické naniesť korektor pod oči pred nanesením očných tieňov, aby si poriadne usadol. No skúste to naopak. Najprv si vytvorte líčenie očí a potom si naneste korektor. Vďaka nemu si môžete celé líčenie ešte upraviť a navyše tak odstránite aj popadaný nános očných tieňov pod očami.

 4. Spať neodlíčené?

Najväčšia chyba, ktorú môžeme spraviť, je ísť spať neodlíčené s nevyčistenou pleťou. Áno, občas nás to láka, najmä po dlhom náročnom dni. Avšak nikdy nechoďte do postele s make-upom na tvári! V prvom rade si ho vytriete do vankúša, a preto si zbytočne naplníte práčku. V druhom rade to neprospeje vašej pleti – budú sa vám vytvárať vrásky, rôzne nedokonalosti a iné kožné problémy

Odporúčame tiež: Malé beauty hacky, ktoré prinesú veľké rozdiely

Kozmetické návyky, ktorým by ste mali dať STOPKU

Zdroj: Shutterstock®

5. Ladiť líčenie očí s oblečením

Ak si spomínate, tak kedysi bolo IN mať topánky a kabelku v rovnakej farbe. No už ani to sa nenosí. Tak prečo ladiť líčenie k oblečeniu? Jednoducho si oči nalíčte vo vašich obľúbených farbách alebo v nude odtieňoch, ktorými nič nepokazíte. Neobmedzujte sa tým, čo máte na sebe. 

Odporúčame tiež: Ako si vytvoriť domáci peeling s banánom?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lenka Lapuniková 05.10.16 09:45

LL
karma
-1.00

Vidím, že s bodom čislo 1 musím prestať.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 02.12.18 23:00

ZS
karma
100.00

ja tiez davam korektor pod oci ako prvy... ak si dam tiene aj tak musim znovu aplikovat korektor asi to zacnem robit na konci licenia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní