Marulový olej: Ovládne tento zázrak z Afriky kozmetický svet?

Marulový olej: Ovládne tento zázrak z Afriky kozmetický svet?

Kvalita marulového oleja sa mení podobne ako víno alebo olivový olej. Základom pri jeho spracovaní je síce jedna prírodná zložka, no jej pôvod a spôsob spracovania sa veľmi líšia. Marulový olej vie v sebe obsahovať najrôznejšie odrody tohto drobného zázraku. Ako teda spoznáme ten pravý a prečo je marulový olej takým veľkým hitom tohto roka?

Odporúčame: Prečo jesť sušené slivky? Nielen chutia, ale aj liečia. Zisti viac!

Pod horúcim juhoafrickým slnkom, kde sa pasú voľne žijúce zvieratá, rastie srdce a duša afrických botanikov. Starobylý strom, plný histórie, kultúry a bohatej kmeňovej tradície, však uchvátil nielen samotný národ, ale práve kozmetický priemysel. Tieto drobné exotické poklady sú pestované iba na jednom mieste na Zemi, kde sa rozmnožujú voľne a divoko.

Botanici a výrobcovia ich označujú za zázrak, ktorý zmenil ich život a hlboko ich inšpiroval k vytvoreniu mimoriadnych produktov, určených na starostlivosť o našu pleť. Práve hydratačné a regeneračné vlastnosti plodu Marula sú tým, čo vás navždy dostane.

Pozri aj: Fazuľa šarlátová: Zisti, v čom má navrch oproti iným odrodám!

strom Marula

Zdroj: Shutterstock®

Omladzujúca bomba, plná vitamínov

Omladzujúci olej Marula vykazuje úžasné upokojujúce a hydaratačné vlastnosti. Jeho jadrové zrná uvoľňujú luxusný olej, bohatý na silné antioxidanty, vitamíny E a C, ktoré sú známe pre hlbokú penetráciu pokožky a poskytujú jej zároveň zdravý a svieži vzhľad.

Ako jedna z hviezdnych ingrediencií, je práve marulový olej mimoriadnou zložkou pre našu pleť. Odborníci ju dokonca nazývajú aj "regeneračné tajomstvo krásy", ktoré sa už viac, ako storočie, používa v Južnej Afrike. V tomto suchom regióne môže byť horúca a extrémna klíma veľmi nepríjemná pre našu pokožku. Ženy tam preto tradične chránia svoju pokožku pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami práve použitím marulového oleja na dennej báze. To vysvetľuje, prečo je ich pokožka taká hladká, pružná a žiarivá.

Bude sa ti páčiť: Napadol ťa vírus? Zisti, čo jesť pri chrípke či nádche a čo vyradiť!

plody Marula

Zdroj: Shutterstock®

Marula olej je vysoko protizápalový rastlinný olej, známy pre veľmi vysoký počet antioxidantov a neuveriteľnú stabilitu s ultraľahkou textúrou. Je prirodzene upokojujúci, rýchlo sa vstrebávajúci a vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivých. Existujú dva druhy oleja Marula: olej, extrahovaný zo semien jemného jadra a olej, extrahovaný z celého plodu, aj z tvrdého škrupinového orecha.

Výhody marulového oleja sú naozaj úctyhodné:

  • Najbohatší rastlinný zdroj omega-9
  • Rýchlo sa absorbuje a má ultraľahkú a jemnú textúru
  • Znižuje výskyt jemných čiar a vrások
  • Bohatý na antioxidanty a vitamíny C + E
  • Protizápalový a antimikrobiálny
  • Vysoko regenerujúce, hydratačné účinky
  • Upokojuje zápal kože, spálenie pokožky, sčervenanie a citlivosť
  • Pomáha chrániť bunky a opravuje poškodenie, spôsobené znečistením
  • Zvyšuje odolnosť pokožky a posilňuje prirodzenú lipidovú bariéru
  • Chráni pokožku pred stratou hydratácie

Odporúčame: Zázrak pre mozog i cievy: Zisti, čo všetko dokáže ginko dvojlaločné!

dvojfázový odličovač

Zdroj: Shutterstock®

Vyskúšajte marulový olej v odličovači!

Prírodná alternatíva od nás prichádza aj tentokrát v podobe nového partnera, prírodnej kozmetiky SAVON, pochádzajúcej zo Slovenska. Práve marulový olej nájdete aj v ich produktoch. Prírodný dvojfázový odličovač s obsahom marulového oleja, ktorý posilňuje membrány buniek a umožňuje im držať v sebe zásoby vody, nás dostal na prvý pohľad aj svojím krásnym prírodným dizajnom. Po jeho použití by pokožka mala byť hydratovaná a vyživená. Olej nezanecháva pocit mastnoty a neupcháva póry. Marulový olej navyše spolu s koenzýmom Q10 pomáha v boji proti vráskam a pleť krásne vypína.

Okrem oleja z plodov Marula sa v dvojfázovom odličovači SAVON nachádza aj jojobový olej. Ten sa vyznačuje schopnosťou udržovať prirodzenú vlhkosť vašej pokožky a okrem toho ju aj regeneruje, vyhladzuje drobné vrásky, hydratuje suchú a citlivú pokožku, pôsobí hojivo, ošetruje pleť, pomáha pri akné a problematickej pleti. 

Ako bonus vás určite poteší aj avokádový olej, ktorý účinne obnovuje elasticitu, pokožku omladí, dodá jej žiarivý nádych a vyhladí vrásky.

Aby toho nebolo málo, SAVON pridal do prírodného dvojfázového odličovača aj ružovú vodu, ktorej účinky vám snáď ani nemusíme opisovať. Ružová voda pokožku prirodzene zvlhčí a hydratuje. Má protizápalové účinky a je vhodná pre veľmi citlivú pokožku.

Pozri aj: Najlepšie byliny na tráviace ťažkosti! Ktorá najbližšie pomôže tebe?

prírodná kozmetika SAVON

Zdroj: Shutterstock®

Tak čo, presvedčili sme vás? Prírodný dvojfázový odličovač SAVON jednoznačne stojí za vyskúšanie práve vďaka svojmu exotickému a unikátnemu zloženiu. V neposlednom rade však podporíte slovenskú výrobu a dobrú vec, pretože zakladateľka a výrobca týchto zaujímavých produktov naozaj vie, čo robí. 

Jej cesta sa začala v roku 2012, kedy kožné problémy jej najbližších ukázali to, čo naši starí rodičia vedeli už dávno, že v prírode sa ukrýva veľká sila. Nasledoval vývoj a rozhodnutie, že všetky ich výrobky budú obsahovať extrakty z byliniek, ktoré zvyšujú účinky jednotlivých výrobkov. Bylinky, ktoré používajú, sú z vlastnej produkcie, z ich vlastnej záhrady alebo ich zbierajú na lúkach.

Prírodná kozmetika však nie je len o namiešaní jednotlivých zložiek, pre SAVON je to kontakt s prírodou. Od sadenia až po finálny výrobok, ktorý má pomáhať práve vám.

Pri tvorbe kozmetiky tak vychádzajú z presvedčenia, že naše telo prijme také látky, ktoré sú prírode najbližšie. Zároveň prihliadajú na ekologicky odbúrateľný obalový materiál. 

Prírodná kozmetika SAVON v sebe ukrýva kvalitné prírodné ingrediencie, čisté esenciálne oleje, silu prírody a našu lásku, ktorú do nej vkladajú pri výrobe. Vyskúšajte ju aj vy!

Viac informácií nájdete na www.savon.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ingrid Šimoniková 11.11.18 20:23

karma
74.00

super článok ,veru som o tomto zázračnom oleji čítala 1x ale určite vyskušam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 21.10.19 19:52

JK
karma
100.00

Ešte som o ňom nepočula no rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 20.09.21 06:55

JK
karma
100.00

Ešte som o ňom nepočul

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní