Máš mastné očné viečka, na ktorých nič nedrží? Vyskúšaj toto!

Máš mastné očné viečka, na ktorých nič nedrží? Vyskúšaj toto!

Jediná vec, ktorá je nepríjemnejšia ako lesklé čelo, sú určite mastné očné viečka. Určite ste zúfalé, keď strávite dlhé minúty pri vytváraní zaujímavého líčenia a zrazu zistíte, že vám po pár hodinách všetky očné tiene nadobro zliezli.

Mastné očné viečka trápia mnohé ženy, ktoré to napokon vzdajú a používajú maximálne očnú linku. Existuje však niečo, čo vás tejto mastnoty zbaví? 

Očné viečka môžu byť mastné z nadmerného používania očných krémov a iných potenciálne mastných prípravkov, prípadne môžu byť súčasťou vášho "rodinného dedičstva". Prezradíme vám niekoľko trikov, ktoré vám pomôžu s týmto častým problémom.

Odporúčame: Zdravá dokonalá pleť nepotrebuje make-up! Ako sa k nej dopracovať?

mastné okolie očí

Zdroj: Shutterstock®

Základom je správna príprava

Bez ohľadu na to, aký typ pokožky máte, odporúčame, aby ste si oči nechytali, nedráždili a nešúchali očnými tampónmi. Následne sa treba zamyslieť nad prípravou vašich očných viečok pred každou aplikáciou produktov. Predtým, ako si na viečka niečo nanesiete, prejdite po nich tampónikom s odličovacou vodou a zmatňujúcimi papierikmi. Tie vysajú prebytočný maz, odstránia zbytok nečistôt a vytvoria tak matný povrch pre nanášanie tieňov.

Odporúčame: Nevieš, aká farba obočia sa ti hodí? Poradíme, ako si vybrať správne!

zmatňujúce papieriky

Zdroj: Shutterstock®

Nezanedbajte celý proces

Keď ste pripravení na aplikáciu makeupu a chcete vytvoriť  kvalitný podklad, nezabudnite na primer. Ten vám zafixuje očné tiene tak, aby ste nemuseli mať strach o to, že vám tiene zlezú. Na podkladové líčenie nepotrebujete špeciálny  primer, ale postačí vám obyčajný korektor. Tých je na trhu niekoľko a zároveň si jeho kúpou prinesiete do zbierky produkt, ktorý môžete všestranne využívať.

Po zapracovaní primeru alebo korektoru na očné viečka naneste ešte jemnú vrstvu púdru (sypkého alebo kompaktného), či najsvetlejší odtieň očného tieňa. Tým líčenie  zafixujete a môžete sa pustiť do nanášania očných tieňov.

Pozri aj: Ako má vyzerať starostlivosť o pleť po 40-ke?

ako zafixovať očné tiene

Zdroj: Shutterstock®

Ktoré produkty sú najvhodnejšie?

Veríme, že niekedy ste časovo zaneprázdnení a nestíhate robiť niektoré kroky navyše, no vaše očné viečka sa vám naozaj odvďačia. Čo sa očných tieňov týka, zabudnite na krémové, gélové a iné tekutejšie produkty, ktoré síce vyzerajú nádherne, no na vašom oku by vytvorili neželaný efekt. Pre mastné očné viečka sú najvhodnejšie púdrové očné tiene, ktoré zaručia dlhotrvajúci efekt. Na záver všetko podčiarknite gélovou očnou linkou. Áno, gélovou, pretože práve tá je trvácna, narozdiel od klasických ceruziek.

Pozri aj: Pupkovník ázijský alebo Gotu kola: Čo dokáže tento zázrak?

gélová očná linka

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

MÁTE AJ VY MASTNÉ OČNÉ VIEČKA?

Odpovedalo 272 ľudí  

Áno, očné tiene mi na nich vôbec nedržia.
89%
Nie, našťastie nemám s viečkami žiaden problém.
8%
Nie, moje viečka sú naopak veľmi suché.
3%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Milka Damašková 11.10.17 18:38

MD
karma
132.00

Odkedy používam podkladovú bázu pod tiene, líčenie vydrží oveľa dlhšie. Môj problém sú skôr alergia a slzy..

  • 1
Odpovedať

Jana Uhrová 14.10.17 06:59

JU
karma
103.00

tiene si nedávam každý deň ale už keď si ich dám tak je pravda že nezostanú tak ako som ich naniesla celý deň.. možno primerom to bude lepšie

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 12.12.17 20:09

SK
karma
114.00

tiene používam málo

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní