Ovčia placenta v kozmetike: Spoznaj jej neuveriteľné účinky!

Ovčia placenta v kozmetike: Spoznaj jej neuveriteľné účinky!

O placente sa v poslednej dobe hovorí veľmi často. Môže za to hlavne trend jedenia placenty po pôrode, a to buď v surovom alebo tepelne upravenom stave. Placenta totiž obsahuje množstvo živín, ktoré sú prospešné pre ľudský organizmus. Dali by ste sa nahovoriť na zjedenie placenty po narodení vášho dieťaťa? Určite to chce silný žalúdok a hlavne mať na to povahu.

Ale čo keby sme vám povedali, že výhody placenty a jej všetky živiny si môžete užívať aj bez toho, aby ste ju museli jesť? Na trhu totiž nájdete veľké množstvo produktov – hlavne pleťových krémov, ktoré obsahujú extrakty z placenty. Prečo sa placenta stala hollywoodskym tajomstvom krásy známych hviezd, ako je Victoria Beckham, Jennifer Aniston či dokonca Simon Cowell?

Testovali sme: tianDe Vyživujúci krém na ruky s ovčím mliekom

placenta

Zdroj: Shutterstock®

Nie je placenta ako placenta

Možno si poviete, že je jedno, o výťažky z akej placenty ide. Možno áno, avšak nie všetky placenty sú úplne rovnaké – ľudská, ale aj zvieracia sa od seba v mnohom líšia. Z tohto dôvodu je v kozmetickom priemysle najvyužívanejšia ovčia placenta, ktorá obsahuje oveľa väčšie množstvo živín, vďaka čomu ma viacero skvelých účinkov na našu krásu, ale aj zdravie. 

Kmeňové bunky, nachádzajúce sa v ovčej placente, pomáhajú opravovať poškodené kožné bunky v ľudskom tele, vďaka čomu dochádza k celkovému omladeniu človeka. Preto cieľom používania produktov s výťažkami z ovčej placenty je nielen cítiť sa skvelo, ale aj vyzerať skvelo.

Existuje niekoľko úžasných účinkov placenty na telo, preto, ak si chcete vytvoriť nielen rutinu v starostlivosti o pleť, mali by ste staviť na doplnok z ovčej placenty, ktorý vám pomôže so všetkými aspektami vášho tela – od pokožky až po vlasy a vlastne aj všetko medzi tým.

menštruácia

Zdroj: Shutterstock®

Aktívne zložky obsiahnuté v ovčej placente

Ovčia placenta je bohatá na vitamíny a bioaktívne látky, ako sú RNA (ribonukleová kyselina) a DNA (deoxyribonukleová kyselina), peptidy, kyselina hyalurónová, aminokyseliny, proteíny, lipidy a enzýmy, ktoré majú blahodarné účinky - pomáhajú pri výrobe energie, zlepšujú telesnú funkciu, zabraňujú kumulovaniu stresu a prepuknutiu depresií.

Placenta je tiež bohatá na hormóny, ako sú estrogén a progesterón, ktoré obnovujú hormonálnu rovnováhu, zlepšujú sexuálnu funkciu. Okrem toho tieto enzýmy znižujú kontrakciu maternice, vďaka tomu sa extrakt z placenty využíva aj pri menštruácii – hlavne pri nepravidelnej menštruácii. Štúdiom bolo preukázané, že doplnky z ovčej placenty dokážu regulovať ženský cyklus a zlepšovať sexuálnu spokojnosť.

vrásky na tvári

Zdroj: Shutterstock®

Účinky ovčej placenty na našu krásu

Dostávame sa k tomu najpodstatnejšiemu, a to sú účinky ovčej placenty na našu krásu. Keďže ju výrobcovia začali využívať v mnohých produktoch, mali by ste čosi vedieť o jej účinkoch.

  • vrásky: podľa mnohých výskumov vám môže použitie krému, ktorý obsahuje extrakty z ovčej placenty, pomôcť pri riešení problému s vráskami. Ovčia placenta totiž vyhladzuje vrásky a spevňuje pokožku, a to vďaka kyseline hyalurónovej. Navyše, obsiahnutý proteín dodá vašej pokožke hydratáciu a bielkovina ju spevní, vďaka čomu je pleť viditeľne pevnejšia a mladšia.
  • rozjasnenie pleti: okrem spevnenia a vyhladenia vrások, ovčia placenta (extrakt z nej) zlepšuje celkový vzhľad pleti. Pri pravidelnom používaní takýchto krémov sa aktivujú prírodné oleje, obsiahnuté v pokožke, čím dochádza k jej celkovému rozjasneniu.
  • obnova buniek: kmeňové bunky z placenty dokážu „opraviť“ pokožku a zbaviť sa tak akýchkoľvek nevzhľadných jaziev alebo tmavých škvŕn, pretože vďaka nim dochádza k obnove a regenerácii buniek.

Neprehliadni: TEST: Baby Bambo šampón-gel na telo a vlasy od tianDe

Trio pre tvoj dokonalý vzhľad

Presvedčili vás účinky ovčej placenty a radi by ste ju vyskúšali aj na svojej, možno starnúcej, pleti? Neviete, kde podobnú kozmetiku hľadať alebo po akej značke siahnuť? Tak v tom prípade máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte toto úžasne trio produktov s obsahom ovčej placenty, ktoré vás určite dostane!

tianDe produkty s extraktami z ovčej placenty

Zdroj: Shutterstock®

Regeneračný krém na tvár (na vrásky) – obsiahnuté extrakty z ovčej placenty v tomto kréme zlepšujú látkovú výmenu pokožky a prinavracajú jej pružnosť a vitalitu. Krém hydratuje, vyživuje a obnovuje pleť. Ovčia placenta má v tomto prípade výrazný vplyv na vrásky, ktoré redukuje a zabraňuje ich vzniku či prehlbovaniu.

Ako dodať pleti jednotný tón a rozžiariť ju? Jednoznačne prostredníctvom Tónovacieho krému na tvár. V tomto prípade tento krém môžeme nazvať denným krémom, ktorý v sebe spája hneď 2 produkty – tým prvým je korektor alebo jemne tónovací makeup, ktorý zjednocuje tón pleti. Druhým je krém, ktorý vďaka obsiahnutým extraktom pleť hydratuje, vyhladzuje a chráni pred škodlivými vplyvmi životného prostredia. Vďaka tomuto tónovaciemu krému bude vaša pleť jednotná a svieža.

Aby sme neostali len pri pleti, tak sa presuňme k očnému okoliu. V tomto prípade siahnite po Krém na očné viečka (na vrásky), ktorý, okrem obsiahnutých extraktov z ovčej placenty, obsahuje mikroperličky – tie v konečnej súčinnosti všetkých zložiek prispievajú k osvieženiu, zjemneniu a upokojeniu očných viečok a celého očného okolia. Rovnako aj tento očný krém zlepšuje pevnosť a pružnosť jemnej pokožky v okolí očí a zmierňuje viditeľné známky starnutia.

Ešte stále váhate, či je takáto kozmetika vhodná aj pre vás? Tak zostaňte s nami, pretože pre vás pripravujeme test na tieto, vyššie spomenuté produkty.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Natália Lobodášová 13.04.18 10:18

NL
karma
105.00

Tak toto je pre mňa úplná novinka....

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní