Rybí kolagén: Zázrak, ktorý ťa opäť postaví na nohy. A nielen to!

Rybí kolagén: Zázrak, ktorý ťa opäť postaví na nohy. A nielen to!

Rybí kolagén je pojem pomerne neznámy, ale keďže my poznáme jeho blahodarné účinky, pokúsime sa to napraviť. Kolagény z hovädzieho dobytka alebo ošípaných sú v našich končinách, pochopiteľne, známejšie. Kolagén, ako takzvaná bielkovina mladosti, je všeobecne čoraz populárnejší. My sme však dnes zaostrili pozornosť práve na rybí (alebo rybací) kolagén. Prečo?

Čo je to vlastne kolagén?

Rybí kolagén je proteín, vyextrahovaný, samozrejme, z rýb. A práve z kolagénu je tvorená podstatná časť ľudského tela, je totiž základnou zložkou spojivového tkaniva. Nachádza sa vo vnútri aj na povrchu našich tiel. Práve vďaka kolagénu je naša pokožka elastická a pružná, pretože tvorí až 70 % proteínov v koži. Ako isto viete, telo si vytvára vlastný kolagén, no vo vyššom veku túto schopnosť postupne stráca.

K tomuto úbytku však dochádza už od 25. roku života! Ale prejdime od kolagénu všeobecne na ten, ktorý sa dnes nachádza v našom hľadáčiku – rybí kolagén.

Zaujme ťa: Tajomstvo krásy: Krehké a lámavé nechty zachrániš vďaka tomuto!

zdravé kĺby

Zdroj: Shutterstock®

Hovädzí a bravčový verzus rybací

V úvode sme načrtli hovädzí a bravčový kolagén, ktorý je podstatne lacnejší, než rybí, no zároveň zvykne spôsobovať aj alergické reakcie, je ťažšie vstrebateľný, ale preukázaný už bol aj prenos známej choroby šialených kráv. Rybí kolagén vám pomôže zachovať alebo prinavrátiť si zdravé a silné kosti, kĺby, šľachy, cievy, väzivá, vlasy a nechty.

Zároveň je často využívaný v kozmetike ako skvelý bojovník proti vráskam, výrazne totiž zmierňuje známky starnutia. Účinky rybieho kolagénu pre krásu a zdravie sú skutočne výrazné.

pevná pokožka

Zdroj: Shutterstock®

Kto by mal po ňom určite siahnuť?

Rybí kolagén nie je vhodný pre deti a tehotné ženy. Naopak, určite po ňom siahnite, ak vás trápia boľavé kĺby, artritída, osteoporóza, prvé vrásky, pigmentové škvrny, krehké nechty, zlé hojenie zlomenín, celulitída alebo strie. Nakoľko Inca Collagen je výživný, môžu ho užívať aj dojčiace ženy.

Pri pravidelnom užívaní rybacieho kolagénu bude vaša pokožka pružnejšia, hydratovaná, omladená, pevnejšia, hladšia a vyhnete sa hlbokým vráskam. Ak sa obávate nepríjemného rybacieho zápachu tohto kolagénu, môžeme vás pokojne vyviesť z omylu – žiadnou nežiadúcou arómou neoplýva, dokonca aj chuťovo je veľmi príjemný.

proti celulitíde

Zdroj: Shutterstock®

Za pozornosť stojí aj výborná, takmer okamžitá vstrebateľnosť a nulová toxickosť rybacieho kolagénu. Rybí kolagén je na trhu dostupný vo forme tabliet, prášku alebo krémov. Mali by ste však vedieť, že oveľa účinnejšie, než kolagénové krémy, sú kolagénové nápoje. Rybí či rybací kolagén obsahuje vzácne aminokyseliny L-prolín a L-glycín.

Je extrahovaný z kože, šupín a kostí morských rýb, predovšetkým lososa, tresky alebo menej známeho chňapáča červeného. Rybí / morský kolagén sa hydrolyzuje na peptidy s nízkou molekulovou  hmotnosťou, čo znamená, že sa rozloží pomocou tepla a vody. Tak čo, vyskúšate?

Inca Collagen

Zdroj: Shutterstock®

Ak ste na predchádzajúcu otázku odpovedali „ÁNO“, tak v tom prípade vyskúšajte účinky jedinečného Inca Collagen-u, ktorý sa vďaka svojej podobe trojitej špirály najviac podobá ľudskému kolagénu, vďaka čomu ho telo dokáže lepšie vstrebávať.

Bio-Aktívny morský kolagén rozpustný vo vode predstavuje prémiový trojzložkový kolagén, ktorý obsahuje kolagén typu I, II a III. Kolagén typu I je obsiahnutý najmä v koži a kostiach, kolagén II. typu sa nachádza najmä v chrupavkových tkanivách a kolagén III. typu nájdete hlavne v mladých tkanivách. Inca Collagen svojimi účinkami teda zastrešuje kompletnú dávku kolagénu pre celý ľudský organizmus. Aj to je jeden z dôvodov, prečo kolagén zahrnúť do svojej každodennej stravy.

- Anketa

POZNÁTE RYBÍ KOLAGÉN?

Odpovedalo 142 ľudí  

Áno, aj ho užívam
37%
Áno, ale nemám s ním skúsenosť
6%
Nie, ale rozhodne ho vyskúšam
46%
Nie, ani ma neláka
11%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Katarína Konečná 05.05.18 21:53

KK
karma
105.00

určite vyskúšam, ja si pamätám, že ako malé deti sme museli užívať rybí tuk a doteraz cítim tú nepríjemnú chuť a vôňu

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 06.05.18 19:01

MM
karma
100.00

stojí to za vyskúšanie, ale len asi vo forme tabliet

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 27.05.18 16:48

karma
108.00

Chystám sa kúpiť ale neviem konkrétne aky vybrať...

  • 2
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 21.06.18 16:14

karma
100.00

Mám problém s pigmentovými škvrnami na rukách, nevedela som, ze rybí kolagén pomáha aj na ich minimalizovanie.

  • 1
Odpovedať

Zuzana Szocsova 10.11.18 09:24

ZS
karma
100.00

rybi kolagen, taky onaky... telo aj tak nevstrebe kolagen ale rozlozi si ho na aminokyseliny v procese travenia a znovu potom posklada ako kolagen... takze nejako nechapem o co je lepsi rybi... niekedy mam pocit ze kazdy chvali ten svoj

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 10.11.18 09:25

ZS
karma
100.00

rybi kolagen, taky onaky... telo aj tak nevstrebe kolagen ale rozlozi si ho na aminokyseliny v procese travenia a znovu potom posklada ako kolagen... takze nejako nechapem o co je lepsi rybi... niekedy mam pocit ze kazdy chvali ten svoj

  • 0
Odpovedať

Andrea Hrtúsová 08.02.19 16:15

AH
karma
115.00

Vyskúšam ho. Mám operované koleno, takže ďakujem za tip

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní