TOP pleťové séra na pigmentové škvrny: Dokážu zázraky po lete?

TOP pleťové séra na pigmentové škvrny: Dokážu zázraky po lete?

Hyperpigmentácia je pomenovanie pre škvrny na pokožke, ktoré sú o niečo tmavšie, ako je samotný pigment pokožky. Príčina ich vzniku je rôzna. V niektorých prípadoch môžeme hovoriť o vekových pigmentových škvrnách, inokedy zase o škvrnách, ktoré sú reakciou na zápal v organizme alebo chorobu. Najčastejšie sa však pigmentové škvrny spájajú so slnečným žiarením, ktorému sme našu pokožku vystavovali počas leta – a to bez použitia ochranného krému.

Pokiaľ ide o ich odstránenie, tak existuje viacero možností. Najšetrnejším a najmenej radikálnym riešením sú bieliace pleťové prostriedky, ktoré majú bieliace účinky. Tie dokážu pokožke prinavrátiť jej prirodzený vzhľad bez tmavých škvŕn.

Čo spôsobuje hyperpigmentáciu pokožky?

Za hyperpigmentáciou sa ukrýva melanín. Je to pigment, ktorý pokožka prirodzene produkuje. Práve ten spôsobuje to, že sa počas leta opálime. Vďaka nemu pokožka získava bronz. Ak však telo produkuje väčšie množstvo melanínu, ten sa môže zhlukovať a vytvárať tmavé škvrny, ktoré poznáme ako pigmentové škvrny.

Ak ste ich aj vy spozorovali na svojej pokožke, tak jeseň je najlepším obdobím, kedy začať s ich odstraňovaním. Pýtate sa, prečo práve jeseň? Tak hlavne preto, lebo slnečné žiarenie už nie je také intenzívne a my pokožku nevystavujeme priamemu slnečnému žiareniu. Preto sú bieliace účinky produktov počas chladnejších dní účinnejšie a zmeny na pokožke viditeľnejšie. Navyše, odborníci odporúčajú nepoužívať bieliace krémy počas leta, pretože v kombinácii so slnečným žiarením by mohlo dôjsť ku kontraindikácii a ich neúčinnosti.

Ak ste pripravené tento problém riešiť, no neviete, ktoré sérum sa oplatí vyskúšať, tak sme pre vás pripravili zoznam top produktov, ktoré stoja za vyskúšanie. 

Pozri tiež: Vážne zápalové ochorenie srdca: Aké sú prejavy endokarditídy?

- Galéria
1 z 7

Annemarie Börlind NatuPerfect Anti-pigmentový a rozjasňujúci fluid

Ľahký pleťový fluid má normalizačný a vyrovnávajúci účinok na hyperpigmentáciu pleti. Obsahuje aktívnu zložku Detoxophane®  (získaná zo žeruchy záhradnej), ktorá zmierňuje viditeľnosť pigmentových škvŕn. Zaujímavou zložkou obsiahnutou vo fluide je látka astaxantín, ktorá je 14-krát účinnejšia ako vitamín E v boji s voľnými radikálmi.

Okrem toho sú vo fluide obsiahnuté ceramidy a výťažky z bio Fakľovky aloovitej, ktoré posilňujú kožnú bariéru, zvyšujú vlhkosť v pokožke, prispievajú k jej pružnosti a redukcii vrások. Ďalšie obsiahnuté zložky obmedzujú syntézu látok zodpovedných za tvorbu pigmentových škvŕn a navodzujú svetlejší tón pleti.

Pleťový fluid nájdete v predaji na bioskin.sk.

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 07.10.19 07:26

ĽŠ
karma
100.00

Vďaka za článok a najmä zoznam top produktov, ktoré stoja za vyskúšanie !

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 08.10.19 22:41

MM
karma
107.00

skvelý výber produktov

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní