TOP špeciálne prípravky na leto: NA a PO opaľovaní i na samoopaľovanie

TOP špeciálne prípravky na leto: NA a PO opaľovaní i na samoopaľovanie

Slnenie nie je zdravé predovšetkým pre našu pokožku. Ak to s pobytom na slnku trochu preženieme, môže sa veľmi ľahko stať, že sa spálime. Začervenanie pokožky, jej pálenie a niekedy i bolesť nedajú na seba dlho čakať. Dokonca sa v súvislosti so slnením častokrát spája aj predčasné starnutie, pigmentácia pokožky či vrásky. No také chytanie letného bronzu má aj niekoľko výhod, ktoré sa oplatí poznať. Ide predovšetkým o výhody, ktoré so sebou prináša vitamín D.

Zaujme ťa: Inšpirácia na letné účesy z dlhých vlasov: Buď aj ty štýlová!

prípravky na leto

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Aké sú výhody opaľovania sa?

Slnečné žiarenie je nápomocné pri tvorbe telu prirodzeného vitamínu D, ktorý je nevyhnutný pre ľudské zdravie. Síce je potrebný, no mnohí bojujú s jeho nedostatkom. Dokonca mnohé štatistiky uvádzajú, že až 1 miliarda ľudí na svete trpí deficitom vitamínu D. Ide totižto o vitamín, ktorý je veľmi ťažké získať iba zo stravy. Avšak slnečné žiarenie dokáže „naštartovať“ jeho tvorbu, preto môžeme počas leta pociťovať vyšší prísun energie.

Vitamín D pomáha znižovať depresiu – je totižto nápomocný pri uvoľňovaní hormónu serotonínu, ktorý zlepšuje náladu a pomáha predchádzať či „liečiť“ depresiu. Vitamín D podporuje spánok – slnenie môže byť nápomocné pri regulácii cirkadiánneho rytmu, vďaka čomu dokáže telo reagovať na vonkajšie stmievanie. V jednoduchosti povedané, telo sa vďaka slnečnému žiareniu dokáže ľahšie nastaviť na tmu a spánok. Vitamín D podporuje imunitný systém, pomáha telu bojovať s rôznymi chorobami, bojuje proti infekciám a pod.

Na čo však myslieť predtým, než sa vystavíte slnečnému žiareniu? Aké špeciálne prípravky na leto je vhodné mať v zálohe a vziať ich so sebou k vode alebo do záhradky?

Odporúčame: Domáce masky na spálenú pokožku: Aká je SOS záchrana?

- TOP špeciálne prípravky na leto
1 z 9

Collistar Sun Linea Sun Stick SPF 50 +

Všetci veľmi dobre vieme, aká dôležitá je slnečná ochrana a prečo je dôležité chrániť svoju pokožku pred slnečnými lúčmi, ktoré môžu spôsobiť množstvo problémov. Avšak pri aplikácii krému častokrát zabúdame na tie najzraniteľnejšie miesta, ktoré sú náchylné na spálenie. Ide predovšetkým o nos, uši, okolie oči, pery a samozrejme aj vlasovú líniu.

Značka Collistar preto vytvorila praktickú tyčinku s vysokým ochranným faktorom, ktorá obsahuje koncentrovanú zmes rastlinných voskov a oleja zo sladkých mandlí. Tyčinka nielenže poskytuje pokožke v tých najcitlivejších miestach ochranu, ale ju zároveň vyživuje a ošetruje.

Praktickú tyčinku s vysokým ochranným efektom nájdete v predaji v sieti FAnn parfumérií.

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní