Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Toto pomáha!

Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Toto pomáha!

Ak sa pozorne pozriete na svoju tvár, môžete ich zbadať. Spočiatku nenápadné, avšak postupom času viac viditeľné. Teleangiektázia alebo inak povedané rozšírené žilky sa môžu objaviť kdekoľvek na tvári, avšak najviac v okolí nosa, na brade, na lícach alebo pod očami. Rozšírené žilky môžu mať červený alebo modrastý nádych, no jedná sa len o estetický problém, ktorý je v konečnom dôsledku neškodný.

No nič to nemení na tom, že sú pre každú z nás neprijateľné. Preto siahame po rôznych kozmetických produktoch, ktoré ich zakryjú namiesto toho, aby sme vyhľadali nejakú inú pomoc. Najčastejšou príčinou ich vzniku je poškodenie kože zo slnka, podráždenie, intenzívne čistenie kože, nevhodne zvolené a používané produkty. Dnes vám poradíme, ako tento kozmetický problém odstrániť.

Odporúčame: Bojovníci s akné, ktorých určite nepoznáte

Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Zabojujte s nimi takto!

Zdroj: Shutterstock®

1. Kvalitný korektor

Ako prvé sa nám núka korektor, ktorý je šikovný pomocník na prekrytie akýchkoľvek nedokonalostí na tvári. Spôsob, ktorý ako prvý využije asi každá z nás. Korektor vám pomôže prekryť rozšírené žilky, začervenané miesta a tiež vám pomôže zjednotiť celkový tón pleti. Pre jeho dlhšiu výdrž ho nezabudnite zapúdrovať.

Odporúčame: Bolesti kĺbov pri lyžovaní? Doplňte do vášho tela kolagén

Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Zabojujte s nimi takto!

Zdroj: Shutterstock®

2. Vitamín A

Existuje mnoho krémov, ktoré sľubujú minimalizáciu popraskaných žiliek, avšak sľuby sa sľubujú a chlieb sa je – a to je prípad niektorých týchto krémov. Ak sa aj tak rozhodnete pre krémy, tak skúste siahnuť po tých, čo obsahujú vitamín A. Tento vitamín podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu, vďaka čomu sa minimalizuje viditeľnosť kapilár.

Odporúčame: TEST: INCA COLLAGEN - Bioaktívny kolagénový prípravok

Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Zabojujte s nimi takto!

Zdroj: Shutterstock®

3. Laser alebo IPL

Ide o drahší, avšak pomerne najviac účinný spôsob, ako sa zbaviť rozšírených žiliek. Ošetrenie prostredníctvom lasera trvá približne 15 až 20 minút a je potrebné takúto liečbu opakovať 1 až 3-krát. Jeho nevýhodou však je, že ošetrenie môže byť bolestivé a môžu sa vám z neho vytvoriť podliatiny na tvári. Pri IPL ošetrení sa rozpúšťajú erytrocyty, ktoré upchávajú kapiláry. Krátko po ošetrení sú cievky viditeľne sfarbené do slabočervena, čo je prejavom uvoľňovania kapilár a obnovenia prietoku krvi. Po upokojení pleti rozšírené cievky prestanú byť viditeľné.  

Odporúčame: Objavte silu bio-aktívneho kolagénu a doprajte telu to najlepšie

Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Zabojujte s nimi takto!

Zdroj: Shutterstock®

4. Životný štýl

Aj to, akým spôsobom žijete, môže mať vplyv na vznik vlásočníc na tvári. Práve životný štýl má najvyšší podiel na vzniku popraskaných žiliek. Stres, nespavosť, únava alebo nedostatok pohybu – zopár faktorov, ktoré ovplyvňujú nielen život, ale aj stav pokožky. Cvičenie vám pomôže nielen zlepšiť celkové zdravie, ale má vplyv aj na neklamné známky na tvári.

Odporúčame: Posilnite svoje vlasy, pleť a telo aj vnútornou výživou

inca collagen rozpustny vo vode

Zdroj: Shutterstock®

5. Bioaktívny kolagénový prípravok

Príčinou vzniku rozšírených cievok môže byť aj oslabené tkanivo, ktoré zapríčiňuje odbúravanie kolagénu z pleti ako aj upchávanie kapilár. Preto niet pochýb o tom, že kolagén je pre ľudský organizmus naozaj podstatný. Ľudské telo si ho dokáže vytvoriť samo, avšak zhruba od 25. roku života, sa jeho tvorba začína spomaľovať. Ak máte problém s ekzémami, suchou pokožkou, akné a ďalšími kožnými problémami, doplnenie kolagénu vám pomôže stav pokožky vylepšiť.  

Odporúčame: Zatočte s pigmentovými škvrnami vďaka kolagénu

100% prírodný - inca collagen

Zdroj: Shutterstock®

Tip redakcie: Aby vaša pleť bola krásna, potrebuje mať dostatok kolagénu. Doplňte vášmu telu kolagén prostredníctvom nápoja v podaní Inca Collagen, o ktorého účinkoch sme sa presvedčili aj my v redakcii.

Prečo zvoliť práve tento?

Je to všestranný pomocník, ktorý vám pomôže udržať krásu celého tela, udržať zdravie vašich kĺbov a kostí, je nápomocný pri chudnutí a zdravom životnom štýle. Inca Collagen je bioaktívny (dobre sa vstrebáva) a v dennej dávke sa nachádza 3 000 mg kvalitného kolagénu. Kolagén sa nachádza v práškovej forme, preto ho stačí primiešať do vody alebo do vášho obľúbeného sladeného nápoja, ktorému nijako nezmení chuť ani farbu. 

Ušetrite až 8,30 € pri nákupe Inca Collagen. Získajte teraz kupón v hodnote 5 € a taktiež dopravu zdarma – kliknite sem: www.incacollagen.sk 

a zadajte zľavový kód: S22000001


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Maxianová 19.03.17 15:42

MM
karma
100.00

i ja mám tento kozmetický problém

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 20.03.17 08:16

SK
karma
86.00

o tento kolagénový prípravok som bojovala, no nevyhrala som ho, škoda..

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 05.09.17 17:40

AK
karma
100.00

našťastie rozšírené žilky na tvári nemám

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní