Krásne vlasy zákazníkom a pravá parochňa pacientkam

Krásne vlasy zákazníkom a pravá parochňa pacientkam

Vlasy často spôsobujú vrásky na čele nejednej žene. Ale viete si predstaviť, že o korunu krásy prídete úplne? Strata vlasov nabúrava psychiku pacientok a dáva okoliu signál, čím žena prechádza. Keďže kúpa novej parochne znamená pre rodinu ďalšiu finančnú záťaž, žena – pacientka sa často radšej zriekne tohto výdavku. Vďaka projektu Vystrihaj sa Slovensko sa už množstvo darcov vlasov podieľalo na parochniach z pravých vlasov, ktoré vrátili pacientkam kúsok kvality do života. Po druhýkrát sa do projektu môže zapojiť každý – bez rozdielu dĺžky či kvality vlasov. Stačí, ak si v sieti 101 Drogerie od 11. júla zakúpite produkt Pantene a automaticky prispejete 50 centami na výrobu parochní.

Vystrihaj sa Slovensko je jedným z mimoriadne úspešných projektov Ligy proti rakovine v spolupráci s vlasovým štúdiom Zdenka Vrbová. Cieľom projektu je bezplatne vyrábať parochne na mieru z pravých vlasov pre onkologické pacientky, pre ktoré je parochňa veľkou psychickou pomocou. Ako dodáva PhDr. Andrea Križanová, PhD - psychologička Ligy proti rakovine: „V praxi sa stretávam s pacientkami, pre ktoré je práve téma straty vlasov veľmi traumatizujúca. K tomu sa pridáva obava o tom hovoriť, pretože okolie často reaguje: „Čo tam po vlasoch“, dôležité, aby si sa vyliečila. Ale pravda je taká, že pacientky cítia úzkosť, strach, majú depresívne nálady, ak vlasy začnú padať. Zo psychologického hľadiska považujem za pozitívne, že pacientky majú aj počas liečby záujem vyzerať upravene a psychicky im to pomáha. Jednou z alternatív, ktorá môže žene pomôcť zostať krásnou aj počas liečby chemoterapiou, sú práve parochne. Tie pre ne zabezpečuje Liga proti rakovine bezplatne.“

Pozri aj: Fazialisparéza: Zisti, aké ochorenie sa skrýva pod týmto pojmom!

Pantene projekt

Zdroj: Shutterstock®

Pravá parochňa z ľudských vlasov

Na výrobu jednej parochne sa spotrebuje cca 250 – 300 g ľudských vlasov, čo sú približne traja až štyria darcovia. Preto sú organizátori vďační za všetky ženy, slečny, ale i pánov a deti, ktoré sa nechali pre dobro veci ostrihať. Proces výroby trvá aj tri týždne, kedy vlásenkárka do prispôsobenej čiapky postupne napicháva vlas po vlase pre každú pacientku.

Proces výroby parochne nevyžaduje len veľa času a kvalitné vlasy, ale aj finančnú podporu. Zákazníci 101 Drogerie, ktorí nakupovali počas minulého leta produkty Pantene, pomohli pre onkologické pacientky vyzbierať neuveriteľných 8635 €. Suma bola venovaná Lige proti rakovine, ktorá, vďaka projektu Vystrihaj sa Slovensko, vyrobila pacientkam ďalšie parochne.  Od 11. júla do 18. septembra sa do projektu môže opäť zapojiť každý. Nákupom jediného produktu Pantene v sieti 101 Drogerie prispejete na výrobu parochní až 50 centov. Zdravé vlasy od Pantene tak môžu znamenať zdravé a krásne vlasy pre pacientky.

Odporúčame: Zázrak prírody u teba doma: Zisti, ako si vypestovať Aloe vera!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Milka Damašková 14.07.18 21:27

MD
karma
132.00

Moja dcéra mala kedysi vlasy po kolená, ale nakoniec si ich na viackrát ostrihala , teraz má len polodlhé. Veru teraz aj ľutuje, že ich nevyužila na takúto ušľachtilú vec....

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 16.07.18 17:59

MM
karma
100.00

nie nadarmo sa vraví, že vlasy sú korunou krásy, neoplývam hrivou, inak by som pomohla dobrej veci

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 16.07.18 23:12

MS
karma
100.00

Myslím, že farbené vlasy už neposlúžia, čo je škoda.Inak by som rada niekomu pomohla.

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 09.09.18 18:21

AS
karma
108.00

v minulosti som poznala žienky, ktoré pracovali vo Vlásenkárstve za Hotelovou akadémiou v BA. Viem že je to veľmi náročná práca. Ja som onoho času tiež darovala moje dlhé vlasy jednej pani. Nikdy nezabudnem na jej radosť a úprimné dojatie.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní