DIY maska na suché pery: Vitamínová bomba pre neodolateľné pery

DIY maska na suché pery: Vitamínová bomba pre neodolateľné pery

Asi všetky z nás milujeme rúže na pery. Pery dokážu zahaliť do krásnej farby, ktorú im prepožičajú. Či už živé alebo nude, krémové alebo matné, žiaden rúž nebude vyzerať na perách dokonalo, pokiaľ sa nebudeme o svoje pery starať. Pokožka na perách je oveľa tenšia než pokožka na ostatných častiach tela. Vďaka tomu sa môže jednoducho stať, že pery praskajú alebo sa na nich vytvárajú šupinky. V dôsledku toho je potrebné perám venovať viac pozornosti a doslova ich rozmaznávať.

Naše pery nemajú toľko olejových žliaz ako pokožka na tvári alebo na tele a nie sú schopné odolávať UV žiareniu, ktoré môže spôsobiť ich poškodenie. V podstate môžeme povedať, že naše pery nedisponujú žiadnou ochranou a obzvlášť v lete alebo v zime môžu byť dehydratované a vysušené. Aj z dôvodu blížiaceho sa mrazivého obdobia je potrebné perám poskytnúť lepšiu a účinnejšiu starostlivosť.

Okrem balzamu na pery, ktorý by sme mali mať stále po ruke, je vhodné z času na čas dopriať našim perám aj extra starostlivosť, a teda starostlivosť v podobe masky na pery.

Odporúčame: Domáca maska na slnkom zničené vlasy: Výživa len zo 4 surovín!

DIY maska na suché pery

Zdroj: Shutterstock®

DIY maska na pery – čo do nej pridať?

Existuje viacero zložiek, ktoré môžete pridať do masky na pery. V prvom rade sa ako vynikajúca zložka núka Aloe vera, ktoré má ošetrujúce účinky. Skvelý je aj med, ktorý má antibakteriálne a zároveň upokojujúce účinky.

Zmiešajte teda lyžicu medu s pár kvapkami citrónovej šťavy, ktorá má peelingové účinky. K zmesi pridajte lyžicu mandľového oleja a 1 kapsulu vitamínu E. Zmes aplikujte na pery a nechajte pôsobiť aspoň 20 minút.

Vitamín E pôsobí ako antioxidant, ktorý chráni pery pred UV žiarením. Med pôsobí antibakteriálne a zároveň pery zmäkčuje. Mandľový olej im dodáva potrebnú hydratáciu a citrónová šťava pery zjemňuje (ak máte alergiu na citrusy, tak citrónovú šťavu do masky nepridávajte).


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Daniela Bieliková 11.11.20 17:12

DB
karma
117.00

Takáto maska na pery nám v tomto období nosenia rúšok príde vhod, pod rúškom mám pery vysušené ani balzam už nepomáha...vďaka za tip

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 11.11.20 21:05

MR
karma
104.00

určite vyskúšam, mám problém so suchými perami

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 12.11.20 07:24

ĽŠ
karma
100.00

Perám je potrebné venovať viac pozornosti.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 22.11.20 20:12

MK
karma
100.00

Ďakujem za tip pre moju vnučku

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 03.12.20 21:23

SK
karma
113.00

Ďakujem za tip, toto určite využijem ako SOS pri popraskaných perách.

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 12.12.20 23:22

karma
106.00

Dobrá rada, najmä v terajšej rúškovej dobe.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní