Leto vrcholí: Namiešaj si domáci krém po opaľovaní podľa tohto receptu!

Leto vrcholí: Namiešaj si domáci krém po opaľovaní podľa tohto receptu!

Aj vy ste sa nechali strhnúť davom a vyrábate si vlastnú domácu kozmetiku? Ak áno, pravdepodobne už máte namiešané najrôznejšie bylinkové mastičky a krémy, či už liečivé alebo skrášľujúce. My vám však dnes prezradíme, že do svojej zbierky vlastnoručne vyrobenej kozmetiky si môžete pokojne pridať aj jeden vysoko účinný hydratačný prípravok po opaľovaní. Prinášame vám totiž návod na domáci krém po opaľovaní, ktorý je plný zdravých a prírodných zložiek. Nechajte sa inšpirovať!

Zaujme ťa: Ocot ako liek: Neuveríš, s čím všetkým ti pomôžu octové podkolienky!

krém po opaľovaní

Zdroj: Shutterstock®

Návod na domáci krém po opaľovaní

Na prípravu krému budete potrebovať:

  • 5 PL mandľového oleja
  • 3 PL minerálnej vody
  • 2 PL šťavy z Aloe vera
  • 1 PL včelieho vosku
  • ¼ ČL bóraxu*

*Doslova tetraboritan sodný alebo boritan sodný si môžete zakúpiť v lekárni. Má formu jemného bieleho prášku a plní funkciu ochranného voskového filmu na rôznych výrobkoch, vrátane potravinových. Je ľahko rozpustný vo vode, ale pozor – treba sa vyhýbať kontaktu s očami!

ako si vyrobiť kozmetiku

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Nad parou si zohrejte mandľový olej a včelí vosk. Do druhej misky vsypte bórax a nechajte ho rozpustiť v minerálke. Takisto samostatne si mierne ohrejte šťavu z Aloe vera. Akonáhle je vosk s olejom tekutý a zohriaty, zmiešajte bórax s Aloe a napokon túto zmes za stáleho miešania vlievajte do zmesi oleja a vosku. Obrňte sa v ďalšom kroku trpezlivosťou, pretože bude potrebné zmes miešať, až kým nevychladne.

Ak máte k dispozícii vitamínové kapsuly (A a E), pridajte napokon po kvapke z každej a zmiešajte. Krém je potrebné skladovať v chladničke.

Pozri aj: Svieži dych a pekný chrup? S týmito tipmi to máš v malíčku!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní