KVÍZ: Ako dobre poznáte exotické ovocie? Pravdu odhalí obrázkový test

KVÍZ: Ako dobre poznáte exotické ovocie? Pravdu odhalí obrázkový test

Ovocie nie je len vítanou súčasťou každého jedálnička, ale dalo by sa rovno povedať, že by malo byť jeho neoddeliteľnou časťou. Najlepšie je, ak si kus ovocia doprajeme každý deň. Rôzne druhy ovocia radíme k najbohatším zdrojom vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov, enzýmov, karotenoidov a rôznorodých látok s antioxidačným pôsobením. Samozrejme, zabúdať nemôžeme ani na to, že nášmu telu poskytuje ovocie veľké množstvo vlákniny. Okrem toho v sebe ukrýva aj značné množstvo jednoduchých cukrov, a tak je pre naše telo rýchlym zdrojom energie. Na ktorých druhoch ovocia si pravidelne pochutnávate vy?

Privítajte v jedálničku závan exotiky

V ideálnom prípade by sme do svojej stravy mali zahrnúť predovšetkým ovocie, ktoré rastie v našom okolí. Ovocie, ktoré rastie na určitom mieste, a teda napríklad v určitom podnebnom pásme, vie vždy ponúknuť tunajšiemu obyvateľstvu všetko, čo potrebuje. Príroda to už tak skrátka zariadila. Je v mnohých smeroch výhodnejšie konzumovať tunajšie sezónne plody, ako ovocie, ktoré k nám cestovalo veľkú diaľku. My na Slovensku sa môžeme napríklad počas leta tešiť z bobuľových plodov, na jeseň zase z hrušiek či jabĺk. 

Nie je však dozaista na škodu sem-tam ochutnať aj niečo iné, trochu exotickejšie. Tropické druhy ovocia sú dobre dostupné i v našich supermarketoch, ale možno budete mať možnosť nejaký exotický plod ochutnať i na dovolenke niekde v južnejších krajinách. Aj exotické ovocie je plné prospešných látok a rovnako sa mu nedá odoprieť fakt, že vie prekvapiť rôznorodými lahodnými sladkými aj kyslastými príchuťami. Ako dobre poznáte exotické plody vy? Trúfate si ich pomenovať len na základe obrázka? Zistite v teste či priradíte správny názov k všetkým desiatim druhom exotického ovocia. 

Skúste aj ďalší kvíz: Mýty a fakty o chudnutí a výžive – vyznáte sa?

  • Kvíz: Exotické ovocie

  • 1 / 10

Na obrázku je plod mučenky jedlej. Ako ho bežne nazývame?

Na obrázku je plod mučenky jedlej. Ako ho bežne nazývame?

  • papája
  • marakuja
  • hurmikaki
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní