KVÍZ: Najkrajšie rozhľadne na Slovensku – vieš, v ktorých kútoch krajiny ich hľadať?

KVÍZ: Najkrajšie rozhľadne na Slovensku – vieš, v ktorých kútoch krajiny ich hľadať?

Čo sa na Slovensku najviac páči vám? Mnohí by dozaista povedali, že rôznorodé prírodné krásy. Núdzou o ne rozhodne netrpíme. Kamkoľvek sa v našej malej malebnej krajine pozrieme, tak zazrieme niečo krásne, neraz unikátne. Desiatky úžasných jaskýň, nekončiace vodopády, šíre plesá, do neba sa týčiace hory, históriou presýtené pamiatky i mestá. To je len zopár dôvodov, pre ktoré by sme mali byť na Slovensko hrdí a pre ktoré sú Slovenskom tak fascinovaní aj cudzinci. 

Poznáte známe vyhliadkové miesta?

Slovensko je známe okrem iného i svojím hornatým terénom. Máme síce i oblasti s nížinami, väčšinu územia našej krajiny však tvoria kopce, pahorky a veľké hory. A práve tieto miesta nám poskytujú ten najkrajší výhľad na našu úžasnú krajinu. Na čím väčší kopec vylezieme, tým viac budeme mať Slovensko ako na dlani. Úžasné výhľady nám však neposkytujú iba naše hory, ale aj mnohé vyhliadkové miesta a rozhľadne. A tých je veru v každom kúte krajiny neúrekom. 

Jednou z nich je napríklad aj vyhliadková veža Devínska Kobyla, za ktorou sa musíte vybrať do nášho hlavného mesta. Nachádza sa v nadmorskej výške 514 m. n. m. a vytvorená bola podľa návrhu architektov Šebo Lichý. Poskytuje panoramatický výhľad nielen na okolie Devínskej Novej Vsi, ale aj na Česko, Rakúsko a Maďarsko. 

Navštívili ste niektorú známu slovenskú vyhliadku, alebo hneď niekoľko z nich? Myslíte si, že máte o týchto miestach dostatočný prehľad? V tom prípade si svoje vedomosti overte v našom kvíze. 

Skús ďalší kvíz: Poznáš zaujímavé miesta na Slovensku i vo svete? Tieto možno unikli tvojej pozornosti!

  • Kvíz: Rozhľadne na Slovensku

  • 1 / 10

Pri ktorej obci stojí vyše 11 metrov vysoká kamenná rozhľadňa Čerešenka?

  • Čalovec
  • Čadca
  • Čižatice
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní