Kam na liečebný pobyt: TOP miesta na regeneráciu tela na Slovensku

Kam na liečebný pobyt: TOP miesta na regeneráciu tela na Slovensku

Liečebné pobyty sú skvelou možnosťou na regeneráciu tela po ťažkej operácii, či pri rôznych chronických zdravotných ťažkostiach. Dokonca za kúpeľmi nemusíte cestovať ani do zahraničia, pretože Slovensko má množstvo liečivých vôd a termálnych prameňov. Okrem ľudí, ktorí majú nárok využívať liečebné pramene kvôli svojim zdravotným ťažkostiam, sú často otvorené aj pre širokú verejnosť.

Pred samotným cestovaním, či už do zahraničia alebo aj po Slovensku je dobré zaobstarať si cestovné poistenie. Zabezpečíte sa tak pred prípadnými nepríjemnosťami a budete sa môcť počas liečebného pobytu omnoho lepšie uvoľniť. Liečebný pobyt by mal byť predsa rovnako o psychickom ako aj o fyzickom relaxe, ktorý si doprajete len ak sa zbavíte všetkých starostí.

Bojnice

Kúpele Bojnice prinášajú rôzne typy liečebných pobytov: Liečebný pobyt Klasik, Liečebný pobyt Dynamik, Liečebno-preventívny program Zdravý chrbát a Liečebno-preventívny program Obezita. Okrem iného budete ubytovaní v nádhernom hoteli priamo v meste Bojnice. Vo voľnom čase sa tak môžete prechádzať po prekrásnom centre, či sa venovať prírodným a kultúrnym aktivitám.

Odporúčame: Ako prekonať jesennú únavu? Vďaka týmto trikom s ňou zatočíte!

kam na liečebný pobyt

Zdroj: Shutterstock®

Lúčky

Liečebné pobyty v Lúčkach ležia v horskej doline Choča vo vzdialenosti 14km od Ružomberka. Ležia v nadmorskej výške 621 m a sú obklopené nádhernou prírodou a tichým prostredím, ideálnym na relax. Sú vhodným priestorom pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť a venovať čas samým sebe. Kúpeľná liečba v Lúčkach je veľmi účinná a priamoúmerne zlepšuje stav klienta. Špecializuje sa na liečbu ženských a onkologických ochorení, rovnako aj ochorení pohybového ústrojenstva, či chorôb z povolania.

Kúpele Dudince

Dudinská minerálna voda je všeobecne známa svojimi pozitívnymi účinkami na ľudský organizmus. Ide o vysoko mineralizovanú liečivú vodu, ktorá obsahuje kombináciu sulfánu a oxidu síričitého. Vďaka tomuto unikátnemu zloženiu umožňuje liečbu viacerých ochorení súčasne. Pri liečebnom pobyte si môžete vyberať z dvoch liečebných domov Rubín a Smaragd, prípadne je dostupný aj kúpeľný hotel Minerál.

najlepšie slovenské kúpele

Zdroj: Shutterstock®

Trenčianske Teplice

Kúpele Trenčianske Teplice sa orientujú na liečbu a prevenciu viacerých ochorení, predovšetkým ochorení tráviaceho aparátu, stavy po operáciách a úrazoch, či chronických zdravotných ťažkostí. Liečebný pobyt je vedený pod drobnohľadom odborníkov, vďaka čomu máte istotu účinnosti procedúr a rovnako si môžete užívať maximálny komfort. Unikátna termálna voda sa využíva na vonkajšiu a vnútornú balneoterapiu.

Boli ste už na liečebnom pobyte v súvislosti s prevenciou určitých ochorení, prípadne po operácii? Viete o možnosti preplatenia liečebného pobytu poisťovňou? Pomohli vám naše tipy na liečebné pobyty na Slovensku?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní