Modelka Denisa Dvořáková a jej mrazivá záľuba: Vyskúšajte to aj vy!

Modelka Denisa Dvořáková a jej mrazivá záľuba: Vyskúšajte to aj vy!
  • 21.11.2020
  • Radka Vargová

Česká modelka Denisa Dvořáková patrí medzi modelingovú špičku. 29-ročná rodáčka z Prahy odštartovala svoju kariéru súťažou Elite Model Look ako 15-ročná! Na svojom konte má spolupráce s magazínmi ako Vogue, Harpers Bazaar, Elle, predvádzala pre značky Dior, Dolce&Gabbana, Chloe či Versace a pre tieto domy pózovala aj v kampaniach. Jednoducho, Denisa má kariéru, o ktorej snívajú mnohé jej kolegyne.

Lenže dobre si uvedomuje, aký je modeling nekompromisný. A napriek tomu, že sa v ňom pohybuje viac ako 14 rokov, stále na sebe pracuje. Pred štyrmi rokmi prepadla jednej záľube, na ktorú nedá dopustiť, a ktorá ju vraj udržiava v top forme. O čo ide?

Pozri tiež: Fitness rutina Veroniky Vágnerovéj: Čo ju udržiava vo forme?

Mrazivá záľuba

Otužovanie. To je vraj „tajomstvo" top figúry, krásy a v neposlednom rade aj zdravia, tejto dlhonohej modelky. Denisa začala s touto formou udržiavania sa pred štyrmi rokmi. Na sociálnych sieťach sa priznala, že ju čaká štvrtá sezóna. Svojim fanúšikom pravidelne prináša videá z toho, ako celé otužovanie prebieha. Zároveň veľmi často a ochotne odpovedá na otázky druhých, snaží sa ľudí inšpirovať. A o tom, že to má efekt, svedčí pohľad na krásnu modelku.

Takže, ak si chcete minimálne vybudovať imunitu, čo je v tomto prípade celkom vhodné, môžete vymeniť domáci horúci kúpeľ za kúpeľ v mrazivom jazere. Ak ste nikdy nič podobné neskúšali, skúste si pozrieť pár príspevkov od Denisy, ktorá vás navedie správnou cestou.

Okrem toho je však instagramový profil Denisy plný rôznych iných, tiež veľmi inšpiratívnych postov. Okrem spomínaného otužovania na ňom nájdete aj príspevky a rady ohľadom cvičenia, ktoré vás môžu taktiež naviesť na cestu za vysnívanou postavou. 

Chudnutie chladom?

Do akej miery však dokáže byť takéto chudnutie efektívne? Zopár štúdií uvádza, že ak sa budete vystavovať mrazom na pár minút, odzrkadlí sa to na vašom tele. Môžete si rýchlejšie vyrysovať postavu aj vďaka tejto aktivite. Dokonca aj cvičenie v zime preukázateľne pomáha spaľovať viac kalórii – napríklad aj taký beh v zime je efektívnejší ako v teple.

Ak ste stále skeptickí voči otužovaniu, možno vás presvedčí aj zistenie ďalšej štúdie. Tej sa zúčastnili muži, ktorí strávili dve hodiny vo vode s teplotou 5 stupňov. A výsledok? Po tomto čase mali viac imunitných buniek. Plávaním v studenej vode tiež môžete zvýšiť hladinu antioxidantov.  

Ak sa zo začiatku necítite úplne na to, že by ste mali vliezť do ľadového jazera, skúste to postupne. Púšťajte si doma ľadovú sprchu. Aj pár minút pod tečúcou ľadovou vodou môže priniesť pár benefitov vášmu telu a organizmu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní