92-ročná modelka prezradila recept na vitalitu

Pani Radmila Janíčková žije už štyri roky v centre s opatrovateľskou službou RoSa v pražských Kobylisoch. Bývalá lekárka tento rok v júni oslávila 92. narodeniny. Napriek svojmu veku si už trikrát vyskúšala, aké je to byť modelkou.

V centre RoSa totiž bývajú seniori, ktorí majú motiváciu zachovať si aktívny spôsob života, samostatnosť a sebestačnosť do vysokého veku. V prípade potreby však majú služby na dosah.

Na módnej prehliadke, ktoré centrum usporiadalo, pani Janíčková predviedla model, v ktorom by išla na pláž. Českému portálu Novinky zároveň poskytla recept na vitalitu.

Odporúčame: Mnohé životy zasiahla depresia. Sú však antidepresíva nápomocné?

ako sa stať modelkou

Zdroj: Screenshot/novinky.cz

V mladosti na modeling ani nepomyslela

Radmila Janíčková počas svojej mladosti nikdy nepomyslela na modeling, pretože bola veľmi pracovne vyťažená.

„Pracovala som ako lekárka na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, pracovala som stále, cez víkendy, počas sviatkov..., na toto som nikdy nemala čas myslieť,“ vysvetlila seniorka.

Pani Janíčková je v centre s opatrovateľskou službou podľa vlastných slov nesmierne spokojná, cíti sa tam dobre, pretože tam má vlastný byt a môže prijímať návštevy.

Seniorka prezradila recept na vitalitu

Pani Janíčková zároveň pre menovaný portál prezradila aj svoj recept na vitalitu.

„Nikdy som sa v jedle neobmedzovala, jedla som všetko, na čo som mala chuť, a jedla som rada. Nikdy som ale nebola tučná, asi som mala dobré genetické predispozície,“ vysvetlila a dodala, že nikdy neholdovala alkoholu. Vychutnávala si však cigaretku, ktorú si dávala ku káve.

Podľa jej slov jej však život predlžuje fakt, že v živote robila to, čo ju bavilo. Svoju prácu totiž do poslednej chvíle milovala.

„Ide o pozitívny prístup k životu,“ uzatvorila svoje rady pani Janíčková.

Pozri aj: Šariš a jeho okolie: Odhaľ s nami najkrajšie miesta tohto regiónu

modelka

Zdroj: instagram.com/ camp_odom

Kathi netají svoje šediny

Kathi Thames Odomová je ďalšia seniorka, ktorá sa vo svojom veku 62 rokov venuje modelingu. Hoci pracuje na profesionálnejšej úrovni ako česká seniorka, zostala verná svojej prirodzenej farbe vlasov.

Odomová išla proti svojej generácií povojnových detí a pred viac ako desať rokmi si prestala farbiť vlasy. Rozhodla sa netajiť svoj vek, sivé vlasy či vrásky. „Tým, že priznávam svoje šedivé vlasy, vrásky a všeobecne svoj vek, cítim sa oveľa istejšia a ľudia to oceňujú,“ vysvetlila Odomová pre agentúru Reuterst.

Kathi sa stala populárnou aj vďaka videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti TikTok jej dcéra.

Neprehliadni: Modelku preslávili jej sivé vlasy. Priznala ich bez hanby

Zdroj foto - úvodná foto: Screenshot/novinky.cz

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE