Ako zvládnuť „svoje dni“ tak, aby ti vynechaný tréning a dve zjedené čokolády nezničili všetku snahu

Ako zvládnuť „svoje dni“ tak, aby ti vynechaný tréning a dve zjedené čokolády nezničili všetku snahu
  • 20.07.2016
  • Martin Tóth

Už je to tu zas. Dva týždne si dodržala každý tréning a nevynechala ani jeden deň.

Dokonca si sa minulý piatok prekonala, hoci sa ti absolútne nechcelo. Všetko išlo fajn, až kým neprišli... „tvoje dni“. A tak ležíš schúlená pod dekou a rozmýšľaš:

„A čo teraz? Ako mám cvičiť, ak nemôžem ani len vstať z postele a obliecť si ponožky? Mohla by som síce vynechať pár dní, lenže čo ak moje cvičenie týmto skončí? To som sa akože snažila dva týždne zbytočne?“ Viem, že tieto obavy dobre poznáš a tiež to, že nie si sama. Mnoho žien mi povedalo, že prestali cvičiť práve kvôli tejto prekážke a ja sa im nečudujem. Takmer nikto im neporadí, ako to zvládnuť.

Dnes s tým niečo urobíme. Ukážem ti celkom spoľahlivý spôsob, ako toto obdobie zvládnuť tak, aby vynechané tréningy a dve zjedené čokolády nezničili tvoju snahu úplne.

Ak ti teraz napadlo: „Čo už môže chlap vedieť o tom, čo vtedy prežívam?“...tak máš úplnú pravdu. „Svoje dni“ som zatiaľ nemal.

Tento spôsob však funguje napríklad aj keď si chorá, ak cestuješ alebo máš problémy vo vzťahu. Preto verím, že ti pomôže čo najlepšie zvládnuť aj „tvoje dni“ a nedovoliť im zničiť tvoj pokrok.

Tak poďme na to!

Odporúčame tiež: Prečo je hlávkový šalát odporúčanou zeleninou pri chudnutí? 

Ako zvládnuť „svoje dni“ tak, aby ti vynechaný tréning a dve zjedené čokolády nezničili všetku snahu

Zdroj: Shutterstock®

Cvičiť, či necvičiť – to je otázka!

Všetky tie drepy, beh a dvíhanie činiek robíme v prvom rade pre seba a pre svoje telo. Ak máš teda v týchto dňoch pocit, že tvoje telo potrebuje oddych – nemaj strach vynechať svoj tréning. Nemusí to znamenať koniec, ak budeš mať dobrý plán.

Všetko, čo potrebuješ urobiť je vybrať si konkrétny deň, v ktorom sa vrátiš späť na trať a budeš pokračovať vo svojich tréningoch.

Vďaka tomu získaš znova kontrolu nad cvičením a nebudeš sklamaná z toho, že nedodržiavaš svoj plán. Netráp sa ani tým, že takto prídeš o svoj pokrok. Ver mi, po mesiaci nebude rozdiel v tom, či si dokončila 16 tréningov alebo „len“ 14. O pokrok prídeme len vtedy, ak sa to rozhodneme vzdať.

Odporúčame tiež: Vypracujte si nôžky s cvikmi v bazéne!

Ako zvládnuť „svoje dni“ tak, aby ti vynechaný tréning a dve zjedené čokolády nezničili všetku snahu

Zdroj: Shutterstock®

Jesť, či nejesť

Ak už robíme drepy niekoľko dní, väčšinou si dávame pozor aj na to, aby sme nezjedli každý deň buchty a študentskú pečať, ale radšej nejaký ten šalát alebo ovocie s orieškami. Lenže ako v tom pokračovať počas „svojich dní“? A čo robiť, ak máš chuť na Milku, Oreo a zjedla by si aj polovičku karamelovej zmrzliny Carte d’Or?

Inšpiruj sa veveričkou. Ak si dokáže veverička pripraviť zásoby na zimu, môžeš si aj ty pripraviť zásoby na tieto dni. Nemám tým na mysli chodiť po lese a zbierať orechy. A už vôbec nie chodiť po Kauflande a zbierať sladkosti.

Môžeš si ale vytvoriť šikovný drobný plán, ako zvládnuť chuť na sladké, teda aspoň o niečo lepšie ako doteraz.

Odporúčame tiež: Krásna pokožka vďaka marhuliam?

Ako zvládnuť „svoje dni“ tak, aby ti vynechaný tréning a dve zjedené čokolády nezničili všetku snahu

Zdroj: Shutterstock®

Vytvor si šikovný drobný plán

Na to, aby nám to vyšlo, potrebuješ splniť tri ľahké úlohy. Tvojou prvou úlohou bude nájsť si nenáročný recept na niečo chutné, sladké, no zároveň niečo, čo nezničí tvoju snahu tak, ako napríklad Kávenky, Horálky, Mila alebo Magnum. (Čudovala by si sa koľko jednoduchých receptov môžeš nájsť na prípravu domácej zmrzliny, čokolády a dokonca aj na kokosové Raffaello.) Ak sa teda budú blížiť tvoje dni, namiesto obvyklých sladkostí, nakúpiš všetko potrebné na prípravu svojej domácej maškrty.

Tvojou druhou úlohou bude pripraviť si túto „domácu sladkosť“ vopred a odložiť ju do chladničky (prípadne mrazničky).

Treťou úlohou pre teba, bude otestovať tento spôsob prvýkrát. To znamená, že ak ti bude počas týchto dní mizerne a dostaneš chuť na sladké, požiadaš niekoho, aby ti priniesol to, čo si si prichystala. 

Odporúčame tiež: Zdravý recept: Čokoládová zmrzlina bez výčitiek

Zdravý recept: Čokoládová zmrzlina bez výčitiek

Zdroj: Shutterstock®

Výsledok tvojho testu

Nakoniec už len zhodnotíš, ako to dopadlo. Ak ti toto potešenie pomohlo zvládnuť tvoje dni – tak to je super. Zopakuj tento spôsob aj o mesiac.

Ak aj nie, nevadí. Iba sme otestovali jednu možnosť. Na ďalší mesiac skúsime niečo iné. Možno nový recept. Možno domácu čokoládu namiesto domácej zmrzliny. Mysli na to, že našim cieľom nie je uspieť hneď na prvýkrát, ale nájsť niečo, čo ti bude fungovať stále.

Odporúčame tiež: Vyberte si plavky ideálne na vašu postavu!

Nájdi spôsob, ktorý ti bude fungovať a tieto dni už nikdy nezničia všetku tvoju snahu

Ak by som ti to mal zhrnúť, tak...

  • Nemaj zo seba pocit viny, ak vynecháš tréning a zababušená v deke s čokoládou v ruke pozeráš The Big Bang Theory.
  • Najdôležitejšie je vrátiť sa po týchto dňoch, čo najskôr späť na trať a pokračovať tam, kde si prestala.
  • Vytvor si však drobný plán, aby si vedela, kedy začať s cvičením a čo si dať, ak máš chuť na sladké. Ak sa ti to podarí, tieto dni ti už nikdy nezničia všetku tvoju snahu.

A teraz – ak ti tento článok aspoň trochu pomohol, je dosť možné, že inšpiruje aj niektorú z tvojich kamošiek. Pošli im preto odkaz na tento článok, aby aj ony mohli zvládnuť tieto dni o niečo lepšie a nesnažili sa celý mesiac zbytočne.

Zo srdca vám prajem, aby to vyšlo. wink

Nájdi spôsob, ktorý ti bude fungovať a tieto dni už nikdy nezničia všetku tvoju snahu

Zdroj: Shutterstock®

Na stránke Chcem, aby si TY bola FIT pomáham mladým ženám byť fit, ale tak, aby to naozaj dokázali zvládnuť. Nie som však fitnes tréner. Môj prístup je úplne odlišný. Zameriavam sa na vytváranie nových zvykov.

Ak si zvedavá, viac sa dozvieš tu: https://martintoth.me/kam-za-krasou/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lucia Šeptáková 20.07.16 06:29

karma
108.00

Tak toto všetko je o mne.Ďakujem za zaujímavé čítanie..

  • 0
Odpovedať

20.07.16 08:51

karma
-1.00

Ahoj Lucia, som rád, že ti článok pomohol. Určite to najbližšie vyskúšaj. ,-)

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 20.07.16 11:37

IM
karma
100.00

ja hovorím z každého rožku trošku ved trocha sladkého nezaškodí

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní