Chudnutie podľa typu osobnosti: Zisti, ktorý si ty a schudneš

Chudnutie podľa typu osobnosti: Zisti, ktorý si ty a schudneš

Kníhkupectvá aj internet pretekajú radami, ako schudnúť. Pritom odporúčania odborníkov sa neustále menia a rovnako si aj protirečia. Raz sú vhodné maslo a masť, druhýkrát zase cukor. Navyše má každý rád niečo iné. Zatiaľ, čo jeden človek bude trpieť pri vynechaní sladkostí, druhému budú chýbať paštéty a salámy. Žiadna diéta nebude fungovať rovnako pre každého človeka. Chudnutie podľa typu osobnosti je veľmi obľúbené. K akému osobnostnému typu patríte vy?

Typ 1: Žena činu

Patríte k ľuďom, ktorí sú orientovaní na výsledky a majú radi vo všetkom poriadok. Ste metodickí, rozhodujete sa ľahko a rýchlo, zvyčajne ste desať krokov pred ostatnými a milujete rutinu, pravidlá a plánovanie.

Potom vám nerobí dobre nutričná ​​rozmanitosť, naopak si potrpíte stále na rovnaké jedlá. Ste konzervatívni, netúžite experimentovať ani ochutnávať nové chute. Ak chcete schudnúť, nebude vám robiť problém čítať etikety, počítať kalórie a vážiť si porcie. Pokiaľ ide o cvičenie, ste na seba prísni. Vydržíte veľa, a to aj vtedy, keď už nemôžete. Vždy sa pochváľte za úspech či pokrok.

Odporúčame: Začína sa sezóna medvedieho cesnaku. Tu sú TOP tipy na jeho použitie!

ako schudnúť

Zdroj: Shutterstock®

Typ 2: Dobrodruh

Ľudia tohto typu sú otvorení novým zážitkom a dobrodružstvám. Sú nadšení z nových vecí a projektov, ale keď majú niečo vydržať, veľmi skoro stratia záujem. Bývajú sociálne zdatní, extrovertní a veľmi zábavní spoločníci. Komunikujú expresívne a vyžadujú zodpovednosť. Je pre nich ťažké vydržať nejakú diétu, pretože ich skoro začne nudiť. Ich jedálenské návyky sa menia podľa toho, čo sa deje v ich živote. Striedajú sa obdobia, kedy nemajú problém dodržiavať správne stravovacie návyky, inokedy sa trestajú prejedaním.

Aby ste dodržali nejakú diétu, mali by ste skúšať nové veci, potraviny i chute. Pokiaľ ide o cvičenie, rozhodne neprevádzkujte len jeden druh športovej aktivity, prestalo by vás to baviť. Musíte aktivity striedať! K naplneniu vašich cieľov vám pomôže komunikácia s priateľmi, najmä prostredníctvom príspevkov na sociálnych sieťach. Pochváľte sa, keď sa vám bude dariť.

Typ 3: Rebel

Ste spontánni a impulzívni, je vo vás veľa energie. Žijete pre prítomnú chvíľu, nehrabete sa v minulosti a nelipnete na detailoch. Nepáči sa vám rutina a zložitosti, niekedy ste trochu dezorganizovaní a chaotickí, pokiaľ ide o plánovanie. Napriek tomu dokážete byť ale efektívni, keď chcete.

V diétach bývate nekonzistentní, rovnako tak v cvičení a ďalších aspektoch kondície a zdravia. Dávate prednosť nezáväznosti, nepreferujete napríklad predplatené hodiny v posilňovni. Často ste veľmi ľahostajní, pokiaľ ide o dodržiavanie cvičebného plánu. Schudnete jedine vtedy, keď budete premýšľať o veľkostiach porcií, vyčleníte si jeden deň na prípravu jedla a stanovíte si mantinely. Okrem toho odporúčame, aby ste so sebou stále nosili tašku so športovým oblečením a po ruke by ste vždy mali mať zdravú desiatu, aby vás neprepadli chute.

ako schudnúť podľa typu

Zdroj: Shutterstock®

Typ 4: Hrdina

Vždy myslíte na ostatných a na seba až na poslednom mieste. Ste typickými tímovými hráčmi, ktorí sa dobre adaptujú na rôzne situácie. Ste priateľskí a dobre vychádzate s ľuďmi. Ste tiež nesebeckí a oddaní priatelia, ktorí chcú byť rešpektovaní a obľúbení. Občas ste v strese, pretože si toho na seba beriete až príliš. Motivujete a podporujete druhých, mali by ste teda myslieť viac na seba.

Jedzte čo najpestrejšie jedlá a dávajte prednosť tomu, že budete jesť s ostatnými ľuďmi, nie osamote. Ak budete jesť sami, zjete toho viac. Cvičenie je pre vás problém, pretože sa často vyhovárate, že nemáte čas.

Typ 5: Pohoďák

Ste inteligentní a veľmi dobre viete, čo sa vám páči a čo nie. Ste typom človeka, ktorý keď sa nezmestí do nohavíc, ide do obchodu a kúpi si nové. Diéty nie sú to, po čom túžite – veľmi často sa totiž vzdávate. Keď sa však ale rozhodnete, že schudnete, budete efektívni. Najhorší nepriateľ ste vy sami.

Neustále si totiž zdôvodňujete, prečo jete nezdravé alebo nevhodné jedlá. Máte v sebe zakorenenú obavu zo zlyhania, to vám bráni začať akúkoľvek fitness aktivitu. Potenciálne zdravotné problémy neriešite. Schudnete vtedy, keď si vymedzíte čas sami pre seba (spočiatku pokojne len desať minút ráno a desať večer). Je potrebné, aby ste si jedlá pripravovali na celý deň dopredu do krabičiek, čo vás prinúti ich zjesť.

Neprehliadni: Ako odstrániť ušný maz? Na nebezpečné vatové tyčinky radšej zabudni!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Elena Švachová 09.03.20 23:16

karma
109.00

3-4 kilečká by nezaškodilo dať dolu :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.05.20 21:51

JK
karma
100.00

Rada som so prečítala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní