Suzuki Vitara Gitara: Rodinné auto s dušou mestskej šelmy

Suzuki Vitara Gitara: Rodinné auto s dušou mestskej šelmy

Pri slovnom spojení rodinné auto si každý predstaví van či dlhé kombi s dostatočným kufrom pre kočík a iné potrebné príslušenstvo každej mamy. Čo tak zmeniť zaužívané predstavy? SUV predsa nie je len výsadou drsných gangstrov z mafiánskych filmov. 

Všetkým mamám ponúkajú „tereňáky" možnosť získať štýlového člena rodiny s vyššou pozíciou vodiča, väčším priestorom, balíkom zábavy a to všetko navyše za prijateľnú cenu. Suzuki Vitara Gitara (áno, ešte stále nás táto prezývka baví) priniesla do našej redakcie závan rodiny hneď dvakrát, a ako vidíte, stala sa naším veľkým kamarátom! Takmer dokonalá rovnováha medzi „blbuvzdornými" ovládacími prvkami, moderným dizajnom a množstvom úložného priestoru z neho vytvorila svet, v ktorom sa bude celá rodina cítiť ako doma.

Odporúčame: AUTO TEST: Suzuki Vitara Gitara - nežný tereňák pre ženy

upevnenie autosedačky Suzuki Vitara

Zdroj: Shutterstock®

Pohodlie na nezaplatenie. To je to, čo hľadá každý rodič, najmä v prípade, ak počas roka často cestuje za rodinou, či na dovolenky s plným kufrom batožiny. Práve predné sedadlá dodávajú pocit, že pochádzajú z oveľa väčšieho auta, nakoľko sú priestranné a pohodlné najmä pri dlhej ceste.

Napriek dlhému zoznamu moderných technológií, sú na palube zrozumiteľne označené dôležité tlačidlá, ukazovatele a rádio je veľké a ľahko použiteľné. Viditeľnosť zo strany vodiča je vynikajúca a kapota je dosť vysoká, čo umožňuje najmä nižším ženám ľahko posúdiť medzery medzi autami v mestskej premávke. Vyšší pasažieri ocenia najmä kvalitne spracovanú zadnú lavicu, ktorá poskytuje veľa priestoru na nohy, zatiaľ čo malé dieťa pohodlne zapadne do sedadla. Samozrejme, nechýbajú doplnky pre umiestnenie detskej autosedačky.

Pozri aj: Toto sú osvedčené recepty proti chrípke a nachladnutiu. Poznáš ich?

rodinné SUV Suzuki

Zdroj: Shutterstock®

Poznáte to. Ste v bežnej mestskej premávke, dieťa vám vzadu plače, ďalšie vymýšľa hlúposti, do toho vám zazvoní telefón a vy neviete, čo skôr robiť so svojimi rukami. V tomto prípade je vám k dispozícii veľká plnofarebná dotyková obrazovka, ktorú viete ľahko ovládať a nemusíte jej pritom venovať extrémnu pozornosť. Tlačidlá nastavenia klimatizácie sú oddelené od obrazovky, čo je, myslím, veľmi príjemný krok.

K dispozícii je šikovná polička, ktorá je perfektne vhodná pre váš telefón a nachádza sa hneď vedľa bodu pripojenia USB, ak si chcete prehrávať hudbu alebo nabíjať telefón. Tým pádom vám stačí umiestniť telefón do priehradky, spárovať ho s inteligentným systémom v Suzuki Vitara, a tak môžete svoju pozornosť počas jazdy obrátiť výhradne na cestu, prípadne neposlušné deti vzadu.

Odporúčame: Pod rohožku pozerá každý zlodej! Pozri, ako schovať náhradný kľúč

interiér Suzuki Vitara

Zdroj: Shutterstock®

Splní očakávania každej matky?

Poďme si spoločne prejsť najčastejšie otázky, ktoré sa určite opýta každá mama pred kúpou Suzuki Vitara:

1. Má dostatočne veľký kúfor?

Určite nepatrí medzi autá s najväčším kufrom, no dáte doň všetko, čo so sebou ponesiete. Vďaka vyššej nakladacej ploche do neho jednou rukou pohodlne uložíte kočík, tašky a zvládnete to hravo aj s dieťaťom v druhej ruke. K dispozícii je aj falošná podlaha, ktorá ukrýva ďalšie úložné priestory.

2. Je priateľské k deťom?

Už spomínané vyššie sedenie na zadných sedadlách a pomerne veľké dvere vám napríklad uľahčia aj nakladanie detskej sedačky a malých pasažierov. Pri vyššej výbave dokonca budete mať k dispozícii šikovnú technologickú záležitosť, ktorá vám odomkne auto bez toho, aby ste museli kľúč vytiahnuť z vrecka. Skryté úložné priestory vám ukryjú všetko potrebné a oplastované prvky v interiéri zas ochránia auto pred kopancami od malých futbalistov. Takže smelo prehlasujem, že Suzuki Vitara Gitara môže určite niesť prívlastok „rodinné auto".

3. Ako sa s ňou parkuje?

Áno, viem, vysoké a veľké auto je strašiakom pre mnohé ženy. V tomto prípade sa však môžete zbaviť stresu a hororových predstáv o parkovaní v podzemných či nadzemných garážach. To, že sa Suzuki Vitara radí medzi SUV neznamená, že je obrovské. Nie je totiž vôbec také dlhé a robustné, ako sa na prvý pohľad zdá. Skôr ide o optický klam vďaka veľkým spätným zrkadlám, či masívnejšej prednej maske. Kapota je síce trochu dlhšia, no vďaka jej výške si hravo dovidíte na jej koniec. Navyše, pri vyššej výbave dostanete aj parkovacie senzory a kameru, ktorá celú katastrofickú záležitosť s parkovaním vyrieši za vás.

Bude sa ti páčiť: Čo dať jesť dieťaťu ak športuje? Toto tvojho športovca posilní!

bezpečnosť Suzuki Vitara

Zdroj: Shutterstock®

Tak čo, ste spokojní s mojimi odpoveďami? Zvažujete kúpu tohto atraktívneho rodinného spoločníka? Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk toto rozhodnutie určite podporuje. :) 

Ak si však stále nie ste istí, už teraz sa môžete tešiť na ďalšie testy. Suzuki Vitaru Gitaru totiž podrobíme testu aj v mestskej premávke, pri ceste na pracovnú schôdzku a zažije si aj poriadnu babskú jazdu v teréne. 

Bude sa ti páčiť: Vieš, prečo je pravidelné kávičkovanie s priateľkami také prospešné?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lenka Meravá 25.02.18 19:28

LM
karma
82.00

Auto by sme chceli. Urcite mi vas clanok dal inspiraciu

  • 0
Odpovedať

Marta Bujdošová 26.02.18 14:36

MB
karma
98.00

ja to vnimam tak, ma 4 kolesa a odvezie ma kam potrebujem, dalej neriesim, popripade este farbu ....

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 15.03.21 13:01

karma
127.00

Vitara je šikovné malé SUV, často prehliadané.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní