Do nového roka s dokonalým držaním tela: Tipy, ako sa prestať hrbiť!

Do nového roka s dokonalým držaním tela: Tipy, ako sa prestať hrbiť!

Blíži sa ďalší nový rok. Opäť si budeme dávať predsavzatia, ktoré však len zriedka dodržíme. Ak však ide o naše zdravie, mali by sme byť na seba troška tvrdší. V tomto článku sa budeme baviť o držaní tela. To, ako vyzerá, totiž závisí od mnohých premenných, no najviac ho ovplyvňujú polohy, do akých telo staviame väčšinu času. A tie sú často veľmi nelichotivé, najmä ak sedíme 8 hodín za počítačom. Ak sa chcete dozvedieť, ako sa prestať hrbiť, čítajte ďalej!

Ako Quasimodo

Aj keď estetická stránka hrbenia sa nie je vôbec lichotivá, hrbenie sa znamená pre zdravie človeka oveľa viac. Z fyzického hľadiska sa nám skracujú svaly ramien, chrbta aj krku, čo v konečnom dôsledku vedie k bolesti. Hrbenie sa však ovplyvňuje aj to, ako sa vylučujú hormóny, ako prúdi v tele krv a aj to, akí mobilní budeme, keď zostarneme. 

Pozície pre lepšie držanie tela

Ak hľadáte niečo, čo zlepší spôsob, akým držíte svoje telo, joga je odpoveď. Hľadali sme pre vás 5 najlepších pozícií na tieto účely, ktoré si pokojne precvičte každé ráno pred tým, ako sa vychystáte do práce. Výsledky uvidíte už čoskoro!

Pozri tiež: Pozor na falošné potraviny: Možno máš tieto fejky doma aj ty

1 z 5

Pozícia dieťaťa

Začiatočnícka póza jogy, ktorá má čo ponúknuť aj hrbiacim sa ľuďom, je rozhodne pozícia dieťa. Praktizuje sa tak, že sa dáte na štyri, kolená dáte čo najširšie od seba a priehlavky chodidiel smerujú k zemi. Palce na nohách sa dotýkajú a vy sa postupne znesiete na zem. Ruky môžete natiahnuť vpred alebo ich nechať popri tele. V pozícii zotrvajte 10 sekúnd a pritom poriadne predýchavajte. Táto pozícia precvičuje jadro tela, svaly ramien aj spodného chrbta.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 21.12.19 06:49

ĽŠ
karma
100.00

Joga je určite výborná odpoveď!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 21.12.19 08:57

SK
karma
114.00

Joga je super

  • 0
Odpovedať

Matej Varga 21.12.19 15:35

MV
karma
108.00

Joga je naozaj skvelá.

  • 0
Odpovedať

Edita Paráková 23.12.19 14:35

EP
karma
-1.00

Určite vyskúšam lebo mám taký problém

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní