Miluješ hory? Tento úžasný dom na skale ťa dozaista očarí

„Na vysokej skale tam sa dobre sedí, nikde žiadni ľudia iba slnko svieti. Na vysokej skale niečo dušu hladí, človek zrazu cíti, že je niečo nad ním.“ Túto pieseň si môže pokojne zaspievať majiteľ krásneho domu, ktorý je postavený na skale. Ak sa však bojíte výšok, úžasnú vilu by ste asi nechceli ani zadarmo.

Kontrast moderného domu postaveného do skaly formovanej prírodou je však skutočne pôsobivý pohľadom. Pri prezeraní očarujúcich fotografií tohto domu máte pocit, akoby visel na skale.

Hoci to môže pôsobiť nebezpečne, na svojom mieste stojí už 22 rokov. Postavili ho totiž na prelome tisícročia.

Úžasných 780 m²

Unikátny dom sa nachádza na vysokom skalnom výbežku na Medvedej hore v Skalistých horách, neďaleko mesta Evergreen, v americkom štáte Colorado. Mestečko Evergreen s počtom obyvateľov necelých 10 000 dostalo pomenovanie podľa stále zelených stromov, ktoré sa nachádzajú v horách.

Stavba umiestená do skál má obytnú plochu 780 m². Značne veľká plocha bývania v sebe zahŕňa aj množstvo izieb. Majitelia domu majú na dvoch podlažiach k dispozícií 8 izieb a 9 kúpeľní.

Pre hostí sú navrhnuté dve izby nad garážou s vlastnou terasou.

Pozri aj: Mínus 1000 eur! Viete, čo je to PHISHING a ako sa pred ním chrániť?

Skalisté hory Kanada

Zdroj: toptenrealestatedeals.com

Rodinná atmosféra

Ak ste gazdinka, ktorá miluje varenie, určite by vám učarovala veľká kuchyňa s jedálenským stolom a kuchynským ostrovčekom. Kuchyňa je zároveň obklopená sklenenými stenami. Ak majitelia dostanú chuť na obed na čerstvom vzduchu, pokojne sa môžu najesť na terase.

Rodinnú atmosféru vytvára vo veľkom apartmáne obojstranný krb. Prispieva k nej aj obývacia izba, do ktorej do vnútorných priestorov zasahujú skalné balvany.

Zábava i oddych

Projektant domu nezabudol ani na zábavu domácich. Súčasťou krásnej vily je aj domáce kino, herňa s barom či vírivka s parnou sprchou.

Ak vám nebude stačiť prechádzka v krásnej prírode, súčasťou domu je aj posilňovňa, v ktorej si môžete zacvičiť.

Neprehliadni: Lekár si ostro podal rodičov: Sú to slabosi, ich hlúposť spôsobuje deťom najväčšie utrpenie

dom v skale

Zdroj: toptenrealestatedeals.com

V blízkosti známych osobností

Majiteľ domu, ktorý sa ho rozhodne kúpiť za cenu 4,99 miliónov dolárov (čo je približne 4,74 miliónov eur), bude bývať v blízkosti známych amerických osobností. Svoje farmy tu totiž majú americký hudobník a herec Dukes of Hazard Willie Nelson. Dom tu vlastní aj karikaturista Berkley Breathed a krasokorčuliar Scott Hamilton, ktorý je okrem domu vlastníkom aj zlatej olympijskej medaily.

Zdroj foto - úvodná koláž: toptenrealestatedeals.com

Galéria - Dom na skale

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE