Ako vyčistiť hrnce, panvice, či plechy? Skús tento neuveriteľný trik!

Ako vyčistiť hrnce, panvice, či plechy? Skús tento neuveriteľný trik!

    • Zdieľaj:
  • 60
  • 16

Všetky to veľmi dobre poznáme. Teda hlavne gazdinky, ktoré takmer každý deň vyvárajú trojchodové pokrmy pre svojich stále hladných členov rodiny. Občas sa niečo pripáli, čo nejde ani odmočiť a poriadne umyť. A dokonca, aj častým používaním hrncov alebo panvíc dochádza k mechanickému narušeniu, vďaka čomu už ani zďaleka nevyzerajú ako nové.

Čo robiť v tomto prípade? Zobrať drôtenku alebo nôž a začať šúchať všetku špinu dole? Alebo sa rovno vydať do obchodu a nakúpiť nový kuchynský riad? To určite nie! My poznáme neuveriteľný tik, vďaka ktorému budú vaše nádoby ako nové, práve prinesené z obchodu. Pripravte si spolu s nami domácu čistiacu pastu.

Na pastu budete potrebovať:

  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku tekutého prostriedku na riad
  • 2 polievkové lyžice peroxidu vodíka
  • hubku na riad
pasta na riad

Zdroj: Shutterstock®

Návod ako postupovať:

V menšej miske zmiešajte všetky uvedené ingrediencie – teda sódu, prostriedok na riad a peroxid vodíka. Miešajte dovtedy, kým vám nevznikne pasta. Ak je to potrebné, tak pridajte sódu alebo peroxid.

Vytvorenú pastu naneste na povrch hrnca, panvice alebo plechu a nechajte pôsobiť zopár minút. Prečo to funguje? Sóda bikarbóna totiž patrí k abrazívnym látkam, ktoré oddeľujú nečistoty z kovového povrchu a peroxid zase skvelo vyčistí akýkoľvek povrch, vďaka čomu sa bude krásne lesknúť.

Predmet, ktorý sa takto snažíte vyčistiť, vložte do drezu a jednoducho ho hubkou na riad začnite jemne čistiť. Akonáhle vám všetka usadená a prischnutá špina zlezie dole, hrniec alebo panvicu umyte čistiacim prostriedkom na riad. Voilá – riad je ako nový!

Vyskúšaj: Prečo je aktivácia orechov a semien dôležitá? Rob to aj ty!

Zdroj foto: pinterest.com

    • Zdieľaj:
  • 60
  • 16
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

16 komentárov

Anna Bútorová 18.12.17 06:52

AB
karma
100.00

tento problém asi z času na čas musí riešiť každá gazdinka v kuchyni

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 18.12.17 08:01

SK
karma
119.00

sódu bicarbónu mám a tiež ju používam aj na takéto veci

  • 0
Odpovedať

Marta Bujdošová 18.12.17 08:15

MB
karma
95.00

vyskusam

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 18.12.17 10:54

SK
karma
86.00

keď sa dá používam papier na pečenie.. keď nie tak to skončí tak ako na obrázku..... a vtedy prichádza na rad Vaša rada......

  • 1
Odpovedať

Milka Damašková 18.12.17 13:55

MD
karma
121.00

Sódu bicarbónu na pripáleniny používam tiež, no ten peroxid by mi nenapadol. Ďakujem za dobrú radu-vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Monika Červinková 18.12.17 17:42

karma
87.00

ja používam na to taký prášok a je geniálny

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 18.12.17 20:23

DB
karma
133.00

peroxid je super nápad, treba vyskúšať...

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 18.12.17 21:12

ĽŠ
karma
123.00

Peroxid by ma veru nenapadol, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 18.12.17 22:37

karma
133.00

sódu bikarbónu používam aj ja

  • 0
Odpovedať

Lucia Valková 19.12.17 06:02

LV
karma
138.00

Tak toto urcite vyskúšam!

  • 0
Odpovedať

Tomáš Kamenár 19.12.17 08:36

TK
karma
105.00

väčšinou stačí len dostatočne dlho odmočiť

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 19.12.17 18:53

MM
karma
123.00

i ja som začala používať sódu na čistenie, ešte musím vyskúšať na pranie, ako píšete v inom článku

  • 0
Odpovedať

Katarina S 21.12.17 16:37

KS
karma
-1.00

Používam prášok do pečiva. Nasypem do hrnca (1/2 balenia), pridám trochu vody, dám na sporák a privediem do varu. Po vychladnutí ide pripálenina dole bez problémov.

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 21.12.17 19:49

DB
karma
109.00

na pripálené hrnce používam prací prášok,hrniec dám vyvariť,potom dobre umyjem a výsledok je skvelý.

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 28.06.18 14:14

DB
karma
109.00

naozaj zaujímavý spôsob.ja používam trochu iný : do zaváracieho hrnca dám sódu na pranie a trocha pracieho prášku.vložím hrnce a vyváram /ako utierky na riad/.varím cca 15minút,trochu nechám vychladnúť,vyberiem a ešte umyjem v čistej vode a hrnce sú ako nové.takto vyvarím aj varechy a doštičky na krájanie/drevené/

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 22.07.18 06:26

karma
107.00

s připálenými hrnci bojuji pořád, používám alobal

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Voľný čas

SitDown s Veronikou Ostrihoňovou: Prečo sa hovorí, že vlasy sú koruna krásy?

  • 47
  • 1
  • 21.08.2020
Zdravie

Vieš, čo spôsobuje vitamínová podvýživa? Pozor, môže byť smrteľná!

  • 40
  • 2
  • 13.09.2020
Domácnosť

Zelená hviezda Instagramu: Táto trendy izbová rastlina už očarila mnohých!

  • 61
  • 6
  • 18.09.2020
TOPlist