Ako využiť plastový príbor v domácnosti? Nápady, ktoré musíš vyskúšať

Ako využiť plastový príbor v domácnosti? Nápady, ktoré musíš vyskúšať

Vôbec nie je prekvapujúce, že dnešná doba je zameraná proti všetkému plastovému. Postupne sa z obchodov vytrácajú igelitové tašky, ktoré častokrát končili v našich oceánoch alebo lesoch. Dokonca sa postupne nahrádzajú plastové slamky za papierové alebo kovové, ktoré sú recyklovateľné a určené na viacero použití. Navyše sa už z obchodov začínajú vytrácať igelitové vrecúška na ovocie a zeleninu, ktoré sme si z obchodov nosili na kvantá. Je to správny krok pre ľudstvo a hlavne pre našu planétu. A keďže ekológovia bijú na poplach a varujú pred zničením našej planéty, tak pre vás máme ďalšie inšpirácie. Ak máte doma plastový príbor, ktorý sa s obľubou využíva pri príprave väčšej oslavy v prírode (teda pri „guľášpartii“ a „teambuildingu“), tak máme pre vás niekoľko inšpirácií, vďaka ktorým môžete tieto plasty premeniť na dekorácie do domácnosti. Tie budú unikátne a budú vám ich závidieť kolegyne v práci či zvedavé susedky.

Recyklačné projekty pre každého!

Ak milujete recyklačné projekty a s radosťou premieňate veci na, povedzme, majstrovské dielo, tak tieto vás určite zaujmú. Z plastových lyžičiek si môžete vytvoriť zrkadlovú výzdobu na stenu, vianočný stromček, svietnik, rám na obraz či hodiny, umelé kvety, netradičné tekvice a množstvo ďalších dekorácií, ktoré vám napadnú.

Všetko, čo budete potrebovať, sú plastové lyžičky, vidličky alebo nože, tavná pištoľ (tekuté lepidlo) a nejaký podklad, ktorý vám poskytne oporu pri tvorbe. Do tvorenia navyše môžete zapojiť aj deti a urobiť si tak zábavné popoludnie plné kreatívnej tvorby. O zážitok budete mať postarané!

Ak chcete celú svoju tvorbu posunúť o level vyššie, tak si zadovážte aj ďalšie pomôcky. Využiť môžete rôzne farby alebo farebné spreje, ktorými lyžičkám vdýchnete nový vzhľad. Využiť tiež môžete rôzne koráliky, farebné trblietky, drôtiky atď.

Zaujali vás podobné DIY projekty? Nájdete si čas na podobnú tvorbu a vytvoríte si vlastné dekorácie?

Odporúčame: Jesenné dekorácie do domácnosti: Vnes nádych jesene aj do svojho príbytku!

1 z 17

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 24.10.19 07:31

ĽŠ
karma
100.00

Unikátne premeny plastov na dekorácie do domácnosti!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 24.10.19 19:59

MM
karma
100.00

veľmi rada tvorím, ale len z prírodných materiálov, k platom nemám vôbec vzťah

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 24.10.19 21:21

MC
karma
109.00

Najlepšia metóda na recykláciu je nekupovať plastové príbory.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní