Čím nahradiť PET fľaše v domácnosti? Skús to takto!

Čím nahradiť PET fľaše v domácnosti? Skús to takto!

Milovníci perlivej vody sa často stretávajú s niekoľkými problémami. Priniesť domov väčšie balenie fliaš z obchodu býva práca pre poriadneho siláka, ktorá dá zabrať rukám a nešetrí ani chrbát. Fľaše potom v domácnosti zaberajú priveľa miesta a pri stolovaní nepôsobia vôbec esteticky. Vedeli ste, že kým sa dostanú do vášho nákupného vozíka, strávia častokrát aj týždne státím v skladoch? Nielen tieto dôvody mnohých od kúpy balených vôd odrádzajú. Svojej dennej dávky bubliniek sa napriek tomu nemusíte vzdávať. Máme pre vás niekoľko tipov, ako si ich pripraviť aj doma, zdravo dochutiť a hodiť tieto starosti za hlavu.

Odporúčame: Viete ako odnaučiť deti od nezdravých limonád?

SodaStream Crystal

Zdroj: Shutterstock®

Skúste perliť doma!

Perlivú vodu si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho aj v pohodlí domova, kedykoľvek na ňu dostanete chuť. S prístrojom na výrobu domácej perlivej vody vám na to stačí len otočiť kohútikom a stlačením tlačidla doplniť bublinky. Je to také jednoduché, že si to obľúbite nielen vy, ale aj najmenší členovia rodiny a príprava perlivej vody sa stane každodenným rituálom. Kedysi sa na perlivú vodu používali veľké drôtené fľaše, dnes už máte na výber z rôznych elegantných modelov. Štýlovým doplnkom každého interiéru sa ľahko stane prístroj Crystal od značky SodaStream, v ktorom si dávkujete bublinky priamo do vkusnej sklenenej karafy. Vďaka snehobielemu prevedeniu a kovovému telu pôsobí nadčasovo a dokonale rozjasní kuchyňu. Navyše, funguje na mechanickom princípe, takže ho môžete umiestniť kamkoľvek a zabudnúť na večný problém s elektrickými káblami. Všetky prístroje od značky SodaStream sú dodávané spolu s bombičkou, ktorá vystačí na prípravu 60 – 80 litrov perlivého nápoja, čo ocení aj vaša peňaženka. Výmena stojí 7,49 eur, za liter čerstvej perlivej vody teda zaplatíte len 0,09 – 0,13 eur. Stojí toľko aj váš obľúbený balený nápoj?

SodaStream fľaša

Zdroj: Shutterstock®

Dajte zbohom PET fľašiam!

Plastový odpad je jedným z najväčších ekologických problémov súčasnosti a zásadným spôsobom vplýva na našu prírodu. Fľaše z nápojov tvoria jeho výraznú časť a môžu sa rozkladať až 450 rokov. Žiť s čo najmenším negatívnym dopadom na životné prostredie a zachovať si popritom svoje štandardy, býva zložitá úloha. Značka SodaStream má širokú ponuku fliaš, ktoré sú k prírode šetrné a dajú sa opakovane používať až tri roky. Počas tohto obdobia môžete ušetriť až 2500 plastových fliaš. Dostupné sú v 1, 0,7 a 0,5 litrovom prevedení a niekoľkých farebných dizajnoch, vrátane sklenenej karafy. Tá udržiava nápoje čerstvé, svieže a narozdiel od PET fliaš nevylučuje do vody škodlivú látku BPA. Okrem toho doladí každodenné stolovanie či príležitostné večierky a vy už nemusíte skrývať nevzhľadné plastové fľaše do kúta.

SodaStream sirup

Zdroj: Shutterstock®

Zdravšie a chutnejšie

Čistá voda je pre zdravie nášho tela nepochybne najdôležitejšou tekutinou a denne by sme mali vypiť aspoň dva a pol až tri litre tekutín. S narastajúcimi teplotami a krásnym počasím ale prichádza chuť posedieť si na terase s pohárom niečoho osviežujúcejšieho. Sladené vody s vysokým obsahom cukru a umelými farbivami môžete ľahko nahradiť zdravšími alternatívami, toto je náš trik ako na to! V ponuke SodaStream je na výber množstvo sirupov rôznych príchutí s ovocným a prírodným cukrom, pre ktoré už nemusíte mať výčitky. Sirupy sú obohatené o vitamíny B3, E, B6 a D3, neobsahujú umelé sladidlá ani farbivá a sú navrhnuté špeciálne pre sýtenú vodu. Ak máte chuť na niečo špeciálne, stačí len pridať pár kvapiek do už perlivej vody a vynikajúci nápoj je na svete. Najnovšie prichádza SodaStream s novou príchuťou Italian Spritz, vďaka ktorej si môžete vychutnať obľúbený letný nápoj každý deň aj v pohodlí domova. Sirup neobsahuje alkohol a bez obáv ho môžu piť aj šoférky či najmenší. Ak chcete dotiahnuť servírovanie do dokonalosti, odporúčame drink podávať s ľadom a ozdobiť plátkom pomaranča. Tomu len málokto odolá!

 Viac informácií nájdete na www.sodastream.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marianna Rajniaková 03.06.18 08:05

MR
karma
109.00

väčšinou pijeme čistú vodu z kohútika, kto má rád bublinky sodasream je určite správna voľba

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní