5 tipov ako mať poriadok v kúpeľni

5 tipov ako mať poriadok v kúpeľni

Je malá, no patrí medzi najdôležitejšie miestnosti v dome. Hádate správne, reč je o kúpeľni. Napriek tomu väčšina z nás podceňuje voľbu nábytku, celkovú organizáciu a poriadok v kúpeľni.

Ak to chcete zmeniť, cítiť sa v tejto miestnosti príjemne a zároveň zrýchliť proces každodennej hygieny, inšpirujte sa našimi tipmi. Niekedy stačí maličkosť, ako napríklad kúpeľňový regál, polička nad práčku alebo rohový regál, ktorý šetrí miesto a priestor získa úplne nový rozmer.

Odporúčame:  Nenáročné úpravy v spálni pre lepší spánok!

5 tipov pre kúpeľňu ako zo škatuľky

Upratovanie kúpeľne nie je žiadna veda. Inšpirujte sa našimi radami a zvládnete to bez zbytočného stresu. Čo je dôležité?

Roztrieďte nepotrebné veci

Niekedy sa v kúpeľni nachádzajú zbytočnosti, ktoré tam vôbec nemusia byť. Možno počas triedenia zažijete moment prekvapenia hneď niekoľkrát – dávno nepoužívaná kozmetika, lieky po dobe spotreby, použité ručné holiace strojčeky, veľké množstvo čistiacich prostriedkov, práškov na pranie či aviváže zaberá fúru priestoru. 

Pri triedení majte stále na pamäti, že menej je viac. To, čo nepoužívate, je po dátume spotreby alebo nefunguje, vyhoďte. Takisto niektoré veci v kúpeľni nemusia byť za každú cenu, hlavne ak je tá vaša naozaj skromná na metre štvorcové. Lieky premiestnite do kuchynskej skrinky.

Tomu, čo zostalo, nájdite nové miesto

Kozmetiku, čistiace prostriedky, zubné kefky, holiace strojčeky, fén, uteráky či hygienické potreby usporiadajte podľa frekvencie používania. Tie, ktoré sú využívané dennodenne, umiestnite tak, aby ste ich mali poruke. Dobrou voľbou je skrinka pod umývadlom alebo polica vedľa zrkadla. 

Ak máte malé deti, snažte sa pred nimi ukryť nebezpečné predmety, ako napríklad nožničky, žiletky alebo čistiace prostriedky.

Myslite vertikálne

Pri novom rozložení vecí v kúpeľni dbajte na to, aby mali svoje stále miesto a pracujte efektívne s priestorom. 

V malých kúpeľniach sú na nezaplatenie pojazdné police na sanitárne potreby, regále na kolieskach či regále nad práčku disponujúce štyrmi alebo piatimi poličkami. Trendy pôsobí aj bambusový regál spojený s košom na prádlo. To, že je mimoriadne praktický, pripomínať netreba. 

Rohové viacúrovňové regále a police na stenu predstavujú praktické a štýlové riešenie zároveň. Umiestnite ich do rohu vane alebo sprchového kúta tak, aby vám nezavadzali. Vďaka nim budete mať kde uložiť šampón, sprchový gél či špongiu na umývanie. 

V miniatúrnych bytových kúpeľniach oceníte úzky regál na kolieskach, ktorý sa dá zasunúť medzi práčku a skrinku. Čo sa týka osvetlenia, v malej kúpeľni je ideálne zvoliť neutrálne a studené odtiene, pretože sa podobájú prirodzenému svetlu, ktoré je najvhodnejšie pri nanášaní mejkapu či pri holení.

Pozri aj:  Ako urýchliť varenie? Spoznaj s nami super triky!

kúpeľňový regál

Zdroj: Pexels

Nepreháňajte to s doplnkami do kúpeľne

Kúpeľňové doplnky majú praktické využitie a dodávajú jej šmrnc, no ak to s nimi preženiete, budú vám zbytočne zavadzať. 

Tie, ktoré v kúpeľni chcete mať, umiestnite na podnosy alebo do košíkov a následne uložte na policu či do regála. Takýmto spôsobom sa vám bude poriadok v kúpeľni udržiavať ľahšie, ako keď budú voľne položené.

vešiak v kúpeľni

Zdroj: Pexels

Nebojte sa vešiakov

Už dávno neplatí, že vešiaky je potrebné upevniť do steny pomocou skrutiek. Praktickým riešením sú nalepovacie alebo priľnavé vešiaky rôznych tvarov, ktoré pevne držia na obkladačkách, dverách či dokonca na vonkajšej strane sprchového kúta. 

Pohrajte sa s ich umiestnením. Na dverách nemusia byť len župany, ale aj obľúbené uteráky. Nezabúdajte, že na rebríkový kúpeľňový radiátor sa dajú zavesiť háčiky slúžiace na zavesenie uterákov či špongií.

Užívajte si to

Upratovanie má nielen praktický význam, ale blahodarne pôsobí aj na psychiku. Je skvelou psychohygienou. Vždy, keď sa zbavíte niečoho nepotrebného, uľaví sa vám a získate dobrý pocit a väčšiu kontrolu nad svojím životom. Kedy začínate?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní