Takto predĺžiš životnosť batérie a odfotíš všetky novoročné fotky!

Takto predĺžiš životnosť batérie a odfotíš všetky novoročné fotky!

Poznáte to. Ste na výlete na horách, sneh poletuje okolo vás, vy si chcete zvečniť túto chvíľu a odfotiť ju mobilným telefónom, a zrazu: „Píííp!", a batéria sa v sekunde vybije. Pokiaľ so sebou nenosíte externú nabíjačku, vyskúšajte niekoľko jednoduchých tipov a trikov.

Hravo predĺžia životnosť batérie a vy tak budete môcť zachytiť ohňostroj počas novoročných osláv, či priateľov vo veselých situáciách. Niekedy si totiž vyčerpávame „šťavu" nášho telefónu bez toho, aby sme si to dokonca uvedomovali. Tieto triky sú také užitočné pri šetrení batérie, že ich schvaľujú aj mnohí odborníci.

Odporúčame: Urob si sám: Výroba knižnice ti zaberie 16 hodín, no stojí to za to!

baterka v mobile

Zdroj: Shutterstock®

Krutý mráz, či veľké teplo vedia narobiť neplechu!

Extrémne teploty nútia váš telefón pracovať viac a tým sa batéria rýchlejšie míňa. Zariadenia by sa preto mali udržiavať v odporúčanej teplote. Zabudnite na extrémne horúčavy, či treskúci mráz. Chráňte si váš mobilný telefón, pretože sa bude nielen že rýchlejšie vybíjať, no batéria sa bude zároveň aj trvalo poškodzovať. 

Možno ste počuli o tom, že niektoré aplikácie míňajú batériu viac ako iné. Okrem toho batériu v telefóne zaťažuje aj príliš časté otváranie a zatváranie aplikácií.

Nezabudnite na režim nízkej spotreby. Niektoré telefóny ho majú automaticky k dispozícii. Jeho zapnutím sa vypnú zapnuté aplikácie, prestanú sa automaticky sťahovať aktualizácie, niektoré vizuálne efekty sa vypnú a čo je najdôležitejšie, zníži sa jas displeja. Práve ten dokáže narobiť poriadnu neplechu. Pokiaľ zrovna nepozeráte videá, vyskúšajte používať telefón aj so zníženým jasom.

Nie vždy potrebujeme Wi-Fi a Bluetooth. Pokiaľ práve nie ste v dosahu Wi-Fi pripojenia a nepotrebujete niečo zdieľať a odosielať, vypnite si obe tieto nastavenia.

Pozri aj: Všestranný pomocník: Čo všetko dokáže sóda bikarbóna?

časté vybíjanie telefónu

Zdroj: Shutterstock®

Aj vibrácie škodia?

Použitie 4G alebo LTE míňa väčšinu batérií, takže ak máte v dosahu sieť Wi-Fi, jednoznačne ju využívajte.

Znie to neskutočne, no tým, že váš telefón vibruje pri každom prichádzajúcom hovore či sms správe, míňate svoju batériu oveľa viac, ako ste si mysleli. Vyskúšajte v niektorých prípadoch nastaviť telefón len na vyzváňanie bez vibrácií.

Bude sa ti páčiť: Ako rozoznať zdravé ovocie a zeleninu od chemicky ošetreného? Takto!

ako predĺžiť životnosť batérie v mobile

Zdroj: Shutterstock®

- Anketa

VYBÍJA SA AJ VÁM BATÉRIA V MOBILE RÝCHLEJŠIE, AKO BY STE CHCELI?

Odpovedalo 35 ľudí  

Áno, vybíja sa naozaj veľmi rýchlo.
77%
Nie, nabíjam ju raz za deň, prípadne raz za pár dní.
23%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Krátka 31.12.17 07:53

SK
karma
114.00

ja mám už 2 roky mobil iba s tlačítkami, taký som aj chcela a stále chcem a nie posuvný a mám pokoj s nabíjaním aj vyše týždňa, takto mi to vyhovuje

  • 0
Odpovedať

Magda Kováčová 31.12.17 09:50

MK
karma
92.00

Musím sa priznať, že staršie telefóny boli v tomto aspoň pre mňa lepšie. Čím novší telefón, tým mám väčšie starosti s tým, aby sa nevybil naozaj vtedy, keď ho najviac potrebujem. Nosím so sebou aj malú externú nabíjačku - aj keď to považujem už za záťaž v kabelke navyše.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 31.12.17 13:48

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi výstižný článok!

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 31.12.17 15:27

karma
113.00

já mám starší typ telefonu a baterii jsem ještě neměnila

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 31.12.17 17:41

PV
karma
113.00

Aj ja vypínam Wifi ,ved načo to má ísť celý deň , len to otravuje ,ked pípa vkuse mobil .. !! Jas si tiež znížim .. Batéria vydrží aj týždeň .

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 01.01.18 16:47

AB
karma
100.00

telefón nabíjam každý deň...beriem to už ako samozrejmosť

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní