Podľa globálnych štatistík končí až tretina vyprodukovaného jedla určeného na konzumáciu ľuďmi v koši. Ide o naozaj alarmujúce čísla. Pomyslite si napríklad na to, koľko peňazí takto ročne zahadzujeme na odpadovú skládku a v neposlednom rade tiež na to, ako veľmi ubližujeme našej planéte. Väčšina vyhadzovaného jedla sú čerstvé potraviny, teda mäso, ovocie a zelenina. Sú síce najzdravšie, no zároveň sa i najrýchlejšie pokazia a niekedy nám nezostáva nič iné, len nespotrebované jedlo zahodiť, i keď možno s ťažkým svedomím. Aké sú teda TOP trvanlivé potraviny, ktorými sa naozaj oplatí zásobiť?
Do zásob i na cesty
Trvanlivými potravinami môžeme nazvať tie, ktoré majú dlhý dátum spotreby. Spravidla sú to i tie potraviny, ktoré nemusia byť v chlade na to, aby sa nepokazili a pokojne ich môžete skladovať v potravinovej skrini alebo voľne na pracovnej doske či polici. Medzi takéto trvanlivé potraviny patria jedlá suché, sušené, mrazené či konzervované a dajú sa považovať za zásoby na horšie časy alebo ako jedlá vhodné na cesty.
Inšpiruj sa: Šéfkuchári prezradili triky, ktoré ťa naučí LEN škola varenia!
- TOP trvanlivé potraviny
Aktualizovaný článok: 13.2.2023