Viaceré výrobky Kinder sťahujú z trhu. Dôvodom je šírenie nákazy

Viaceré výrobky Kinder sťahujú z trhu. Dôvodom je šírenie nákazy
  • 07.04.2022
  • Redakcia .

Distribútor výrobkov Ferrero pre slovenský trh, spoločnosť Ferrero Česká s.r.o., informoval o sťahovaní viacerých výrobkov (konkrétnych dávok) Kinder v Česku i na Slovensku. Príčinou je šírenie nákazy salmonelózy, ktorou sa v Británii nakazilo 63 osôb, prevažne detí. Šírenie nákazy je spájané s čokoládovými vajíčkami Kinder Surprise a momentálne v danej súvislosti prebieha vyšetrovanie. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka uviedlo, že Slovensko zatiaľ nie je medzi štátmi, v ktorých vy sa konkrétne dávky výrobkov z továrne v Belgicku mali nachádzať. 

Štátna veterinárna a potravinová správa však uviedla, že sa zameria na kontrolu daných výrobkov na trhu a rovnako na svojej stránke uviedla zoznam sťahovaných výrobkov s konkrétnymi šaržami a dátumami minimálnej trvanlivosti. Spotrebiteľom sa odporúča dané výrobky v prípade zakúpenia nekonzumovať. 

Ktoré výrobky sú stiahnuté z trhu?

stiahnuté produkty

Zdroj: Info.sk

stiahnuté sladkosti

Zdroj: Info.sk

Zdroj úvodnej foto: Radu Bercan / Shutterstock.com

Zdroj info: TASR, Info.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní