Dredy na celý život? ÁNO! Táto žena ich má najdlhšie na svete

Dredy na celý život? ÁNO! Táto žena ich má najdlhšie na svete
  • 11.09.2022
  • Lenka Biba Slovak

Dlhé či krátke, rovné či vlnité, upravené alebo strapaté, rozpustené alebo zviazané – reč je o korune krásy, o vlasoch! Mávate aj vy dilemu, ako si upraviť vlasy tak, aby boli vždy krásne prirodzené a upravené bez námahy? Rôzne tipy strihov a účesov podliehajú nielen trendom, ale v prvom rade vám a vášmu pocitu, v čom sa cítite vy sami najlepšie.

Viete si predstaviť, že by ste sa desaťročia nestrihali, a ešte k tomu by ste mali na hlave dredy? Ak nie, tak my vám teraz predstavíme jednu ženu, ktorá má už viac ako 40 rokov na hlave dredy, ktoré si jednoducho necháva iba dorastať.

Pokiaľ je to pre vás nepredstaviteľné, tak zostaňte s nami a my vám ukážeme viac!

Najdlhšie dredy na svete

Asha Mandela je rekordérkou a aj tento rok je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Svoje prvenstvo obhajuje pravidelne, pretože je držiteľkou najdlhších dredov na svete!

Necháva si ich rásť už viac ako 40 rokov a dnes majú jej dredy už viac ako neuveriteľných 6 metrov. Asha svoje dredy používa dokonca aj ako vankúš, keď si ich v noci omotá okolo seba.

Odporúčame: Výber partnera podľa krvnej skupiny: Nezmysel či realita?

dredy copy

Zdroj: instagram.com/ashamandela

Inšpirácia mať najdlhšie dredy na svete

Kladiete si otázku, akú mala a má Asha inšpiráciu, aby bola majiteľkou najdlhších dredov na svete? Prisnilo sa jej, ako vidí samú seba s extrémne dlhými dredmi, vďaka čomu sa cítila šťastná. Odvtedy sa už nikdy neostrihala a dredy si necháva dorastať.

„Zdalo sa mi, že ku mne hovorí obrovská kobra a hovorí mi, že som vyvolená. Tento sen ma veľmi ovplyvnil," hovorí samotná Asha.

Neprehliadnite: Botox na vlasy: Ako vôbec funguje? Možno očakávať objemné vlasy?

dredy

Zdroj: instagram.com/ashamandela

Starostlivosť o najdlhšie dredy na svete

Starostlivosť o dredy nie je jednoduchá záležitosť, čo by nám potvrdili pravdepodobne všetci ich majitelia. Ako to je ale v prípade, ak majú dredy viac ako 6 metrov?

„Dredy si chytím a zamotám si ich okolo seba. Alebo mi poslúžia ako vankúš a môžem sa s nimi aj prikryť. Niekedy mám ale náladu si ich iba zmotať a uložiť si ich do šatky," hovorí Asha.

O dredy sa jej ale stará hlavne manžel, ktorý je zároveň aj jej kaderníkom. Manželia si dokonca na základe sna zaobstarali aj živú kobru, ktorú majú v spálni a každý večer sa s ňou rozprávajú.

Odporúčame aj: Zvláštne zvyky celebrít: Prekvapí vás, čo robia!

dredy ako sa robia

Zdroj: instagram.com/ashamandela

Sú dlhé dredy naozaj praktické?

Dlhé dredy majú svoju váhu, a preto môžu byť veľkou záťažou predovšetkým na krčnú chrbticu. A tak je to aj v tomto prípade. Asha si dredy najčastejšie ukladá do šatky, avšak podľa jej slov ich nedokáže nosiť viac ako dve hodiny. Kvôli silným bolestiam si musí potom oddýchnuť.

O dredy ale v žiadnom prípade prísť nechce. „Najčastejšie sa ma ľudia pýtajú, či som schopná si dredy umyť. Čistota dredov je ale základ toho, aby boli zdravé a aby vlasy ďalej rástli. Ich umývanie je síce dlhší proces, ale už som si zvykla. Dredy ale musíte milovať a chovať sa k nim s láskou," tvrdí Asha.

Tip pre vás: Káva s citrónom – pomáha pri chudnutí alebo ide o ďalší výmysel?

dredy dlhé

Zdroj: instagram.com/ashamandela

Dredy - láska na celý život

Rodina Ashy Mandela sa ju snaží presvedčiť, aby sa svojich dredov raz a navždy zbavila a dala sa ostrihať. Ona o tom však nechce ani počuť! Rozhodne sa nikdy nechce dať ostrihať a o svoju korunu krásy sa chce starať aj naďalej.

Zdroj foto: úvodná foto - instagram.com/ashamandela


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:13

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 19:13

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 12:51

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní