Letné stravovanie - toto vám môže zhoršiť stav pleti!

Letné stravovanie - toto vám môže zhoršiť stav pleti!
  • 12.06.2017
  • Monika Šomšáková

Krásna pleť nie je len o dobrých krémoch a čistení pleti. Je dôležité dbať o správnu stravu a pitný režim. Počas letných mesiacov však naše zdravé stravovanie trošku pokrivkáva. Doprajeme si sem-tam nejaké to vyprážané jedlo, sladké dobroty či sladké kalorické koktaily.

Letné stravovanie ukrýva nástrahy, ktoré môžu mať zlý dopad na stav našej pleti. Pozrime sa na ne!

Máte chuť na niečo sladké?

Počas letných dní vám určite napadlo dať si nejakú sladkú drobnosť, no tých sladkých lákadiel je veľa. Zmrzliny, sladké limonády alebo rôzne koktaily. Nadbytok cukru ničí kolagén a elastín v pleti a prispieva tak k tvorbe vrások a zníženiu pružnosti pleti. Ak to so sladkými jedlami či pochutinami nebudete preháňať, všetko je v poriadku. Nenechajte sa zlákať a kontrolujte, ako často si doprajete sladké jedlá.

Bude vás zaujímať: Melón pomocník pre naše telo - účinky, ktoré ste nepoznali!

vplyv cukru na pleť

Zdroj: Shutterstock®

Letné grilovačky

Pozor na presolené jedlá aj počas leta. K letu bezpodmienečne patria grilovačky, kde pripravujeme rôzne grilované mäso, rebierka, marinádu, ale to nie je všetko. Určite ponúknete svojich priateľov rôznymi pochutinami ako tyčinky, slané lupienky a solené oriešky. Doslova solená bomba. Priveľa soli v strave neprospieva nášmu organizmu ani našej pleti. Soľ spôsobuje, že pleť pôsobí opuchnuto a nezdravo. Preto radšej obmedzte prísun solených jedál v letných mesiacoch. 

Bude vás zaujímať: Dokonalá hydratácia pleti - pomôžu vám tieto potraviny!

Letné stravovanie

Zdroj: Shutterstock®

Biela múka

Biele pečivo je všeobecne nezdravé a mnoho ľudí ho zo svojho jedálnička úplne vylúči. Avšak v lete vyhľadávame ľahšie jedlá a často siahame po cestovinách. Sú ľahšie, jednoduché na prípravu a aj na trávenie. Skúste však vymeniť cestoviny, ale aj pečivo, za celozrnné. Jedlá s vysokým glykemickým indexom totiž podľa najnovších zistení prispievajú k tvorbe akné.

Bude vás zaujímať: Citrónová kôra nepatrí do koša! Takto ju využijete omnoho lepšie

Letné stravovanie

Zdroj: Shutterstock®

Aké sú ďalšie nástrahy?

Vyhnúť by ste sa mali aj fast foodovým jedlám. Sú nielen presolené, ale aj plné nezdravého tuku. Ďalej by ste sa mali vyhnúť nadmernému pitiu alkoholu. Alkohol je jeden z vinníkov dehydrovanej a suchej pleti. Pohárik červeného raz za čas vám žiadnu neplechu nespraví, ale ak to preženiete, podpíše sa to na kvalite vašej pleti.

Bude vás zaujímať: Nechtík lekársky – Ako si pripraviť liečivý čaj alebo masť?

nevhodné letné jedlá

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní