Sebarozvoj s koučkou: Čo s krádežou partnerov?

Sebarozvoj s koučkou: Čo s krádežou partnerov?

Mnoho žien predpokladá, že väčšina mužov sa neustále obzerá cez rameno a čaká, že za rohom stretne nejakú lepšiu. A hoci sa muži radi obzerajú, veď sľúbili vernosť, nie slepotu, k opusteniu ženy, s ktorou žijú, to nevedie. V mužovej psychike existujú určité faktory, ktoré majú vplyv na to, že sa rozhodne pre inú ženu, hoci je zadaný. Nemožno poprieť konkrétne dôvody, prečo ku „krádeži mužov“ dochádza, pre väčšinu prípadov však platí, že po odchode muži už skôr túžili. Nová žena je iba katalyzátorom, akýmsi záchranným kolesom, hodeným topiacemu sa.

V praxi sa nestretávam s tým, že by muž ženu opustil, keď je v láskyplnom a uspokojivom vzťahu, s naplnenou sexuálnou túžbou, vrelosťou a vzájomnosťou. Najskôr musí vo vzťahu niečo „zahynúť“, aby sa muž rozhodol pre odchod. Muž podľahne ženským vnadám, ktoré ho lákajú do nového vzťahu, práve vtedy, keď mu v tom pôvodnom niečo chýba. Nestáva sa to len tak, z ničoho nič. „Nová žena“ dáva mužovi niečo, či už vo fantázii alebo v skutočnosti, čoho sa mu v pôvodnom vzťahu nedostáva.

romantický večer vo dvojici

Zdroj: Shutterstock®

Dobrá stratégia, ako si muža hýčkať, spočíva napríklad v tomto:

  • Keď muža podporíte, nech zostane sám sebou. Nesnažte sa ho zaškatuľkovať a neočakávajte od neho stále rovnaké správanie. A nevychádzajte z predpokladu, že ho zmeníte na lepší obraz – NIKDY!
  • Keď sa pre neho stanete výzvou. Posnažte sa, aby vás nebral ako samozrejmosť, ktorá je nudná a predvídateľná.
  • Keď mu pomôžete, aby vás lepšie spoznal a porozumel vám. To predpokladá, že venujete pozornosť sama sebe a máte so sebou pozitívny vzťah.

Zaujme ťa: Základy meditácie pre každého: Zisti, že 10 minút denne urobí zázraky!

Janett Šimková kniha

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 23.10.18 08:19

ĽŠ
karma
100.00

Dobrá stratégia!

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 04.12.18 19:46

ZS
karma
100.00

ja mam pocit ze chlapi vzdy chcu to co nemaju :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní